Glavni / Prevencija

Grammidin

Upute za uporabu:

Cijene u mrežnim ljekarnama:

Grammidin je antibakterijski lijek za liječenje bolesti ORL-a, koji se primjenjuje lokalno. Široko se primjenjuje u stomatologiji i ENT-u za liječenje angine, faringitisa, stomatitisa i drugih srodnih lezija.

Ispustite nekoliko vrsta: Grammidin, Grammidin NEO, Grammidin s anestetikom.

Farmakološko djelovanje

Aktivni sastojak Grammidina je antibiotik gramicidin (Gramicidin C). Djeluje na gotovo sve patogene koji uzrokuju infektivne i upalne bolesti usne šupljine.

Prema uputama Grammidin nije zarazna. Povećana salivacija uzrokovana lijekom pomaže očistiti usnu šupljinu od otpadnih produkata patogena.

Dodatni aktivni sastojak Grammidine NEO - Cetilliridinijev klorid, pomaže ublažiti nelagodu u grlu.

Grammidin s anestetikom, kao kombinirani antibakterijski lijek, osim antibiotika sadrži i lidokain hidroklorid. Zbog toga djeluje kao anestetik.

Obrazac za izdavanje

Dostupno u obliku pastila:

 • Grammidin. Bijele tablete, moguće žućkaste boje, boje. Svaka tableta sadrži 1,5 mg Gramicidina C i pomoćnih tvari (kalcijev steart, mliječni šećer, šećer, metilcelulozu). U pakiranju od 10 komada, u kartonskoj ambalaži - 2 pakiranja;
 • Grammeidine NEO. Okrugle, bikonveksne tablete bijele boje s natpisom "GR" na jednoj strani. Svaka tableta sadrži 3 mg gramicidina C i 1 mg cetilpiridinijevog klorida. Pomoćne tvari - magnezijev stearat, koloidni silicijev dioksid, kalijev acesulfam, talk, okus mente, sorbitol. U pakiranju 6 komada, u kartonskoj kutiji - 2-4 pakiranja, u pakiranju 9 kom., U kartonskoj kutiji - 2 pakiranja;
 • Grammidin s anestetikom. Okrugle, bikonveksne tablete s mirisom mentola. Svaka tableta sadrži 1,5 mg Gramicidina C, 10 mg lidokain hidroklorida i pomoćne tvari: limunsku kiselinu, ulje eukaliptusa, aspartam, mentol, manitol, hidroksipropilcelulozu Klucel, kalcijev stearat. Uz okuse (malina - tablete bijelo-ružičaste boje i okusa maline, limun - bijelo-žute boje i okusa limuna ili crne ribizle - bijelo-sive boje i okusa crnog ribiza) ili bez njih - bijele krem ​​tablete s prskanjem.
Pogledajte i:

Indikacije Grammidin

Najučinkovitija uporaba Grammydina u raznim infektivnim i upalnim bolestima usne šupljine i ždrijela:

 • angina;
 • grlobolja;
 • gingivitisa;
 • Začinski faringitis;
 • Parodontna bolest;
 • Stomatitis.

U bolestima koje prati bol, Grammidin se pokazuje anestetikom.

Kontraindikacije Grammeadin nije mnogo. Pružajući samo lokalni učinak, rijetko uzrokuje alergijske reakcije na sastavne dijelove.

Prema procjenama Grammidin treba koristiti s oprezom tijekom trudnoće.

Tijekom laktacije, bolje je odbiti uporabu lijeka. Djeci mlađoj od 4 godine nije propisan lijek.

Upute za uporabu Grammeadin

Prema uputama Grammidin i Grammidin s anestetikom propisani su odraslima i djeci (od 12 godina) po dvije tablete. Trebalo bi ih rješavati jedan po jedan unutar 20-30 minuta nakon obroka. Nakon uporabe lijeka ne preporuča se jesti i piti 1-2 sata. Uzmite 4 puta dnevno. Djeca do 12 godina propisuju 1-2 tablete 4 puta dnevno. Trajanje tečaja - 5-6 dana.

Grammeidine NEO propisuje se za odrasle i djecu (od 12 godina) 1 tableta 3-4 puta dnevno, a za djecu od 4 do 12 godina - 1 tableta 1-2 puta dnevno. Trajanje tečaja - 7 dana.

Bez specifičnih kontraindikacija, lijek je vrlo učinkovit u liječenju upale grla. Prema ocjenama Grammidin brzo olakšava gutanje i smiruje upalu grla. Također, mnogi bilježe učinkovitost u liječenju djece. Lijek se može kupiti u ljekarni bez recepta, rok trajanja - 2 godine.

Grammydin: cijene u mrežnim ljekarnama

Tablica GRAMMIDINE NEO N18. d / resorpcija

GRAMMIDINSKA DJECA N18 tab. d / resorpcija

Tablica GRAMMIDINE NEO N18. d / resorpcija anestetikom

Grammidine dječje pastile 18 kom.

Tablica Grammeidine neo. d / rasas 3 mg + 1 mg n18

GRAMMIDIN 0,06 mg + 0,1 mg / doza 112 doza raspršena za lokalnu upotrebu dozirana

Kartica za djecu Grammidin. d / rasas 1,5 mg + 1 mg n18

Gramidin neo 18 pastila

Grammidine dijete 18 pastila

Gramidin neo s anestetikom. d / rasas 3 mg + 0,2 mg + 1 mg n18

GRAMMIDIN DIJETE 0.03 mg + 0.1 mg / doza 112 doza sprej d / za lokalnu upotrebu dozirana

Grammidin Neo tbl d / rasas. №18

Grammidine neo s anestetikom 18 tabl za sisanje

Grammidine dijete sprej 0,03 mg + 0,1 mg / doza 120 doza

Grammidin dječji tbl

Grammydine dječji sprej dozir. d / mjesta cca. 0,03 mg + 0,1 mg / doza fl. 112 doza №1

Grammidin Neo anestetik TBl d / rasas. №18

112 Grammidin sprej

Grammidine sprej za djecu 112 doza

Grammeadin sprej za doziranje. 0,06 mg + 0,1 mg / doza 112 doza

Informacije o lijeku su generalizirane, daju se u informativne svrhe i ne zamjenjuju službene upute. Samozdravljenje je opasno za zdravlje!

Alergijski lijekovi u Sjedinjenim Državama troše više od 500 milijuna dolara godišnje. Vjerujete li još uvijek da ćete pronaći način da konačno porazite alergiju?

Postoje vrlo znatiželjni medicinski sindromi, na primjer, opsesivno gutanje predmeta. U želucu jednog pacijenta koji boluje od te manije pronađeno je 2500 stranih predmeta.

Obrazovana osoba je manje osjetljiva na bolesti mozga. Intelektualna aktivnost doprinosi stvaranju dodatnog tkiva, kompenzirajući oboljele.

Prema istraživanjima, žene koje piju nekoliko čaša piva ili vina tjedno imaju povećan rizik od razvoja raka dojke.

Prvi vibrator izumljen je u 19. stoljeću. Radio je na parnom stroju i bio je namijenjen liječenju ženske histerije.

Prema statistikama, ponedjeljkom se rizik od ozljeda leđa povećava za 25%, a rizik od srčanog udara za 33%. Budite oprezni.

Ako se smiješ samo dva puta dnevno, možeš sniziti krvni tlak i smanjiti rizik od srčanog i moždanog udara.

Mnogi lijekovi su se najprije prodavali kao lijekovi. Heroin je, na primjer, prvotno stavljen na tržište kao lijek za kašalj. Kokain su liječnici preporučili kao anesteziju i kao sredstvo za povećanje izdržljivosti.

Poznati lijek "Viagra" izvorno je razvijen za liječenje arterijske hipertenzije.

Prosječno očekivano trajanje života ljevacima je manje od desničara.

Stomatolozi su se pojavili relativno nedavno. Već u 19. stoljeću, običan brijač bio je odgovoran za izvlačenje bolnih zuba.

Tijekom života prosječna osoba proizvodi čak dva velika slina.

Najviša tjelesna temperatura zabilježena je kod Willieja Jonesa (USA), koji je primljen u bolnicu s temperaturom od 46,5 ° C.

U nastojanju da se pacijent izvadi, liječnici često idu predaleko. Primjerice, izvjesni Charles Jensen u razdoblju od 1954. do 1994. godine. preživio je više od 900 operacija uklanjanja neoplazmi.

Da bismo rekli i najkraće i najjednostavnije riječi, koristit ćemo 72 mišića.

Svatko želi najbolje za sebe. Ali ponekad sami ne shvaćate da će se život poboljšati nekoliko puta nakon savjetovanja sa stručnjakom. Slična situacija.

GRAMMIDIN NEO

Su Bijele tablete za sisanje, okrugle, bikonveksne, s natpisom "GR" na jednoj strani.

Pomoćne tvari: koloidni silicijev dioksid (aerosil 200), talk, kalijev acesulfam, okus mente, sorbitol (Neosorb), magnezijev stearat.

6 komada - Paketi konturnih ćelija (2) - kartonske kutije.
6 komada - Paketi konturnih ćelija (3) - kartonske kutije.
6 komada - Paketi konturnih ćelija (4) - kartonske kutije.
9 komada - Paketi konturnih ćelija (2) - kartonske kutije.

Kombinirani lijek za lokalnu uporabu.

Gramicidin C - antimikrobno sredstvo. Mehanizam djelovanja povezan je s povećanjem propusnosti citoplazmatske membrane mikrobne stanice, koja narušava njezinu stabilnost i uzrokuje staničnu smrt. Gramicidin C ima izražen antimikrobni učinak na patogene infektivnih bolesti usne šupljine i ždrijela.

Cetilpiridinijev klorid je antiseptik. Suzbija rast i reprodukciju uzročnika infektivnih bolesti usne šupljine.

Kombinirani lijek smanjuje upalu, djeluje antimikrobno, ublažava neugodne osjećaje u grlu, olakšava gutanje, uzrokuje hipersalivaciju tijekom resorpcije, što potiče mehaničko čišćenje usne šupljine i ždrijela od mikroorganizama.

Zarazne i upalne bolesti usne šupljine i ždrijela: grlobolja; grlobolja; angina; parodontne bolesti; gingivitisa; stomatitisa.

Dijete do 4 godine; I trimestar trudnoće; preosjetljivost na sastojke koji čine lijek.

Za resorpciju ili liječenje usne šupljine. Nanesite 1-4 puta / dan, ovisno o dokazima, dobi pacijenta i obliku doziranja.

Odmah nakon primjene treba se suzdržati od jela i pića 1-2 sata.

Grammeadine - upute za uporabu

Grammidin je topikalni antiseptik za liječenje i ublažavanje simptoma upale u ustima i grlu. Često se koristi za borbu protiv sezonskih kataralnih bolesti i problema sa zubima. Visoka učinkovitost, uporaba prostate i pristupačna cijena učinili su Grammidin tabletama jedan od najpopularnijih lijekova za osobe s upalom grla. Danas ćemo vam detaljno reći o sastavu ovog lijeka, pravilnoj uporabi i mogućim kontraindikacijama.

Farmakološko djelovanje i sastav Grammeadina

Robna marka Grammidin u skladu je s glavnom aktivnom komponentom ovog lijeka - antibiotikom Gramicidin C. Ima vrlo širok spektar baktericidnog djelovanja i brzo se bavi gotovo svim mikroorganizmima koji utječu na usnu šupljinu, desni i ljudska grla. Ovaj antibiotik često koriste ne samo liječnici opće prakse i pedijatri, već i stomatolozi.

Resorpcija tableta doprinosi obilnoj salivaciji, a zbog toga se antibiotik brzo i ravnomjerno širi kroz orofarinks. Slina pomaže ispirati otpadne tvari mikroba, što je također važno za brz oporavak. Grammidin slabi staničnu membranu bakterija i brzo umiru. Nekolicina lijekova čini njegovu uporabu što je moguće prikladnijom.

Grammidin oblik otpuštanja

Lijek je dostupan u tri oblika:

Grammidin - tablete za sisanje žućkasto-bijele boje, svaka sadrži 1,5 mg antibiotika gramicidina C, kao i brojne pomoćne tvari (laktoza, šećer, metilceluloza, kalcijev stearat). Tablete su u blisterima od 10 komada, u svakoj kutiji od dva blistera;

Grammydin Neo-sisa tablete konveksnog oblika s okusom mentola, s jedne strane imaju natpis "GR". Uz antibiotik gramicidin u dozi od 3 mg dodali su još jednu aktivnu tvar - cetilpiridinijev klorid. Ova komponenta ublažava bolne osjećaje u upaljenom grlu koji se javlja pri gutanju. Pomoćne tvari Grammidin Neo: silicijev dioksid, kalijev acesulfat, magnezijev stearat, mentol, sorbitol i talk. Lijek je dostupan u blisterima od 6 ili 9 komada, koji su pakirani u kartonske kutije od 4 ili 2 blistera;

Grammidin s anestetikom - tabletama za sisanje konveksnim oblikom s okusom limuna, crnog ribiza ili maline. Ovdje se dodaje 1,5 mg gramicidinskog antibiotika, 10 mg anestetika lidokaina, koji savršeno ublažava oštru upalu grla u upaljenom grlu. Pomoćne tvari: ulje eukaliptusa, limunska kiselina, hidroksipropilceluloza, mentol, aspartam, manitol i aroma voća. Tablete su pakirane kao Grammydin Neo.

Indikacije i kontraindikacije za uporabu

Pripravci iz serije Grammidin propisani su za liječenje sljedećih upalnih bolesti:

GRAMMIDIN NEO

Su Bijele tablete za sisanje, okrugle, bikonveksne, s natpisom "GR" na jednoj strani.

Pomoćne tvari: koloidni silicijev dioksid (aerosil 200), talk, kalijev acesulfam, okus mente, sorbitol (Neosorb), magnezijev stearat.

6 komada - Paketi konturnih ćelija (2) - kartonske kutije.
6 komada - Paketi konturnih ćelija (3) - kartonske kutije.
6 komada - Paketi konturnih ćelija (4) - kartonske kutije.
9 komada - Paketi konturnih ćelija (2) - kartonske kutije.

Kombinirani lijek za lokalnu uporabu.

Gramicidin C - antimikrobno sredstvo. Mehanizam djelovanja povezan je s povećanjem propusnosti citoplazmatske membrane mikrobne stanice, koja narušava njezinu stabilnost i uzrokuje staničnu smrt. Gramicidin C ima izražen antimikrobni učinak na patogene infektivnih bolesti usne šupljine i ždrijela.

Cetilpiridinijev klorid je antiseptik. Suzbija rast i reprodukciju uzročnika infektivnih bolesti usne šupljine.

Kombinirani lijek smanjuje upalu, djeluje antimikrobno, ublažava neugodne osjećaje u grlu, olakšava gutanje, uzrokuje hipersalivaciju tijekom resorpcije, što potiče mehaničko čišćenje usne šupljine i ždrijela od mikroorganizama.

Zarazne i upalne bolesti usne šupljine i ždrijela: grlobolja; grlobolja; angina; parodontne bolesti; gingivitisa; stomatitisa.

Dijete do 4 godine; I trimestar trudnoće; preosjetljivost na sastojke koji čine lijek.

Za resorpciju ili liječenje usne šupljine. Nanesite 1-4 puta / dan, ovisno o dokazima, dobi pacijenta i obliku doziranja.

Odmah nakon primjene treba se suzdržati od jela i pića 1-2 sata.

Upute za uporabu lijeka Grammidin za djecu i odrasle - sastav, analozi i cijena

Kupnja i korištenje određenog lijeka, osoba bi trebala biti sigurna da će mu pomoći, neće uzrokovati štetu. Raspon suvremenih lijekova kao što je Grammydin. Vrijedno je više govoriti o tome kako ovaj alat pomaže, kako ga koristiti.

Sastav Grammeadina

Prije svega, to je vrijedno reći o tome što ovaj alat pomaže. To je antibiotik proizveden pastilima. Pomaže u liječenju upala usne šupljine, ždrijela (faringitis, stomatitis, tonzilitis, gingivitis, tonzilitis, parodontitis) infektivne i druge prirode, olakšava gutanje, pomaže protiv kašljanja. Sastav lijeka Grammidin uvijek se detaljno opisuje u bilješci i ovisi o vrsti proizvoda, ali svaki od njih sadrži gramicidin C. Vrste i razlike u komponentama:

 1. Obična. 0,15 g gramicidina C.
 2. Dječji Grammydin s antiseptikom. 0,15 glavne tvari, 0,1 g cetilpiridinijevog klorida.
 3. Neo (crveno). 0,3 g gramicidina C, 0,1 g cetilpiridinijevog klorida.
 4. S anestetikom. 0,15 g gramicidina C, 1 g lidokain hidroklorida.
 5. Neo + anestetik (crvena). 0,3 g gramicidina C, 0,1 g cetilpiridinijevog klorida, 200 μg oksibuprokain hidroklorida.

Glavna komponenta je antibiotik. Ubija bakterije koje uzrokuju upalu i bolove u grlu i ustima. Cetilpiridinijev klorid utječe na gljivice i druge mikroorganizme. Lidokain i oksibuprokain anesteziraju. U sastavu postoje i druge komponente koje nemaju ljekoviti učinak, ali se koriste za dobivanje oblika i određenog okusa. Svaka vrsta kutije s kapsulama ima drugačiju fotografiju.

Grammidin tijekom trudnoće

Žene u zanimljivom položaju s posebnom pažnjom trebaju se posvetiti izboru lijekova. Treba odmah napomenuti da je Grammidin tijekom dojenja kategorički kontraindiciran, jer tvari odmah ulaze u mlijeko. Tablete s cetilpiridinijevim hidrokloridom ne mogu se koristiti u prvom tromjesečju. U sljedećim terminima, uporaba antibiotika je moguća ako je to apsolutno potrebno. Jednostavnim i anestetičkim Grammidin trudnicama dopušteno je uzimati tijekom cijelog razdoblja, ali ako je njegova potreba opravdana. Treba pažljivo odmjeriti rizike.

Grammydin za djecu

U popisu kontraindikacija dobi 3-4 godine. Grammidin je dopušten djeci s anestetikom od tri godine. Preostale vrste dopuštene su od 4 godine. U vrtiću, doza je ista kao kod odrasle osobe, tako da je njihova prisutnost u liniji oglašivački potez proizvođača kako bi se povećala prodaja, kako kažu pregledi. Kada dajete mrvice Grammidin s upaljenim grlom, pobrinite se da rastopi tablete, a ne da ih progutaju. Savjeti za djecu:

 1. Obične pilule za grlo Grammidin su prikladnije za liječenje bakterijskih bolesti, djeca - za virusne, s anestetikom - djeluju s jakim bolom.
 2. Ne provodite liječenje više od tjedan dana.
 3. Dajte kapsule nakon obroka i zabranite jesti i piti sat vremena.
 4. Ako je djetetu potrebno dvije tablete, dajte im jednu po jednu.

Upute za uporabu Grammeadin

Uvjeti korištenja ovise o vrsti sredstava i oznakama. Grammeadinova uputa je vrlo jednostavna. U opisu se kaže da pilule iz grla treba apsorbirati u usta nakon jela. Tijek liječenja ne smije prelaziti 5-6 dana. Epizode predoziranja nisu fiksne. Među nuspojavama su alergijske reakcije, mučnina i povraćanje, obamrlost jezika. Nema informacija o negativnim učincima interakcije s drugim lijekovima. Preporučuju se sljedeće doze:

 1. Dijete 4-12 godina. Na temelju ozbiljnosti bolesti, jedan ili dva komada četiri puta dnevno je metoda resorpcije.
 2. Tinejdžeri, odrasli. 2 kapsule 4 puta dnevno.

Kako uzimati Grammidin djecu:

 1. 4-12 godina. 1 komad 4 puta dnevno.
 2. Mlade. 2 pastile 4 puta dnevno.

Neo i Neo + anestetik:

 1. Dijete 4-12 godina. U uputama se navodi uporaba jednog komada. 1-2 puta dnevno.
 2. Odrasli. 1 kapsula 3-4 puta dnevno ne duže od tjedan dana za redom.

Grammidine - upute za uporabu lijeka iz grla s anestetikom:

 1. Dijete 3-12 godina. Prema uputama preporučujemo uporabu 1-2 kom. 4 puta dnevno.
 2. Odrasli. 2 pastile četiri puta dnevno. Opći tečaj nije veći od tjedan dana za bilo koju dob.

Cijena za Grammydin

Lijek možete kupiti u ljekarni ili naručiti online. Približni trošak prikazan je u tablici:

Grammidin tablete: upute i osvrti ljudi

Grammidin je topikalni antibakterijski lijek koji povećava propusnost bakterijskih stanica.

Korištenje lijeka pomaže povećati salivaciju, što dovodi do povećane eliminacije patogene mikroflore iz tijela.

Na ovoj stranici naći ćete sve informacije o Grammidinu: potpune upute za uporabu ovog lijeka, prosječne cijene u ljekarnama, potpune i nepotpune analoge lijeka, kao i osvrte na osobe koje su već koristile Grammidin. Želite ostaviti svoje mišljenje? Molimo, napišite u komentarima.

Kliničko-farmakološka skupina

Antibakterijsko sredstvo, ima bakteriostatik (Streptococcus pneumoniae, meningokoke, gonokoke, patogene anaerobne infekcije) iu visokim koncentracijama ima baktericidno djelovanje na Streptococcus spp. i Staphylococcus spp.

Uvjeti prodaje u ljekarni

Otpušta se bez recepta.

Cijena sorti Grammeadin u ljekarnama u ruskim gradovima trenutno se kreće unutar sljedećih granica:

 • Grammidin Neo, 18 tableta - 190 - 245 rubalja;
 • Grammidin djeca, 18 tableta - 203 - 296 rubalja;
 • Grammidin s anestetikom Neo, 18 tableta - 210 - 279 rubalja.

Oblik i sastav otpuštanja

Napravite tablete za resorpciju Grammidina u sljedećim varijacijama:

 1. Grammidin - bijele i žućkaste tablete, svaka sadrži 1,5 mg Gramicidina C, kao i pomoćne tvari: mliječni šećer, kalcijev stearat, metilceluloza, šećer). U pakiranju od 10 tableta.
 2. Grammidin s anestetikom - tabletama za sisanje konveksnim oblikom s okusom limuna, crnog ribiza ili maline. Ovdje se dodaje 1,5 mg gramicidinskog antibiotika, 10 mg anestetika lidokaina, koji savršeno ublažava oštru upalu grla u upaljenom grlu. Pomoćne tvari: ulje eukaliptusa, limunska kiselina, hidroksipropilceluloza, mentol, aspartam, manitol i aroma voća.
 3. Grammidine NEO - okrugle bijele tablete koje sadrže po 1 mg cetilpiridinijevog klorida i po 3 mg Gramicidina C. Dodatne komponente lijeka su: koloidni silicijev dioksid, magnezijev stearat, talk, sorbitol, okus mente, acesulfam kalij. 6 ili 9 tableta po pakiranju.

Farmakološki učinak

Glavna komponenta gramicidina C ima izraženo antimikrobno djelovanje protiv najčešćih uzročnika infektivnih bolesti ždrijela i usne šupljine. Lijek se učinkovito bori s štetnim mikroorganizmima, smanjuje upalu, olakšava gutanje i smiruje nelagodu u grlu.

Anestetik koji je dio Grammidina ima lokalni anestetički učinak i učinkovito uklanja bolove u ždrijelu i sluznici usne šupljine. Alat ublažava bol brzo: reljef se može osjetiti gotovo odmah nakon potpune resorpcije pilule.

Indikacije za uporabu

Što pomaže? Lijek Grammidin ima izražen terapeutski učinak kod infekcija grla, desni i jezika.

Indikacije za sastanak:

Tablete Grammeadin imaju ugodan okus mente. Međutim, to ne znači da se lijek može uzimati nekontrolirano.

Grammidin - antibiotik ili ne?

Da, to je antibiotik. Glavna aktivna tvar je gramicidin C - antibakterijsko sredstvo za topikalnu primjenu, otkriveno 1940-ih godina prošlog stoljeća. Spoj proizveden bakterijom Bacillus brevis razvijen je već nekoliko desetljeća i konačno je korišten - lokalna antibiotska terapija infektivnih bolesti dišnih organa (tablete za oralnu resorpciju).

Gramicidin je aktivan protiv velikog broja patogenih mikroba: stafilokoka, streptokoka, nekih anaerobnih stanica. Glavna sfera njezine baktericidne aktivnosti su gram-pozitivni mikroorganizmi i uopće ne razvijaju otpornost na ovaj antimikrobni lijek. Baktericidni učinak zbog povećane propusnosti stanične citoplazmatske membrane.

kontraindikacije

Grammidin tablete upute za uporabu zabranjuju s preosjetljivost na njegove komponente, kao i tijekom dojenja. Tijekom trudnoće liječenje ovim lijekom dopušteno je samo nakon savjetovanja s liječnikom i treba ga provoditi s oprezom (uz ograničenje doze i frekvencije). Ako je potrebno, uporaba Grammydina tijekom dojenja dojenja je prekinuta.

Koristiti tijekom trudnoće i dojenja

Grammidin tijekom trudnoće nije imenovan zbog mogućeg štetnog djelovanja njegovih komponenti na tijelo žene i fetusa.

Ovaj lijek također ne liječi grlo tijekom hranjenja. Ako liječnik preporuča da doječe majke liječe faringitis Grammidinom, tijekom trajanja terapije treba prekinuti dojenje.

Treba razumjeti da uzimanje lijeka tijekom trudnoće ili dojenja može izazvati poremećaje metabolizma, imunosupresiju, alergiju.

Upute za uporabu

Upute za uporabu pokazuju da se Grammidin i Grammidin s anestetikom propisuju odraslim osobama i djeci (od 12 godina) s dvije tablete. Trebalo bi ih rješavati jedan po jedan unutar 20-30 minuta nakon obroka. Nakon uporabe lijeka ne preporuča se jesti i piti 1-2 sata. Uzmite 4 puta dnevno. Djeca do 12 godina propisuju 1-2 tablete 4 puta dnevno. Trajanje tečaja - 5-6 dana.

Grammeidine NEO propisuje se za odrasle i djecu (od 12 godina) 1 tableta 3-4 puta dnevno, a za djecu od 4 do 12 godina - 1 tableta 1-2 puta dnevno. Trajanje tečaja - 7 dana.

Nuspojave

Sljedeće simptome mogu izazvati vrste Grammidin kao nuspojave:

 • Grammidin - samo alergijske reakcije;
 • Grammidin Neo i Grammidin djeca - alergijske reakcije + proljev i mučnina;
 • Grammidin s anestetikom - alergijske reakcije + utrnulost jezika;
 • Grammidin s anestetikom Neo-alergijske reakcije + proljev i mučnina + utrnulost jezika.

predozirati

Do danas nisu zabilježeni slučajevi predoziranja djece sa sisanjem Grammidina.

Posebne upute

Prije nego počnete uzimati lijek, pažljivo pročitajte upute za to. Postoji nekoliko posebnih smjernica koje treba obratiti pozornost na:

 • Uporaba lijeka ne utječe na brzinu psihomotornih reakcija i koncentracije.
 • Kao pomoćna komponenta lijeka je šećer, ona se mora uzeti u obzir za osobe s popratnim dijabetesom.
 • Uporaba Grammidin Dječjih tableta povećava terapeutski učinak drugih antibakterijskih lijekova, pa se često preporučuje njihova kombinirana uporaba.

U ljekarni mreže za resorpciju Grammeadine vrtić pušten bez recepta. U slučaju bilo kakvih nedoumica ili pitanja vezanih uz njihovu uporabu, posavjetujte se sa svojim liječnikom.

Interakcije lijekova

Što se tiče interakcije Grammidina s drugim lijekovima, lijek je sposoban pojačati različite učinke mnogih drugih antibiotika, koji su propisani i lokalno i sustavno.

Lijek proizvodi farmaceutska tvrtka u obliku tableta koje imaju ili bijelu ili bijelo-žutu boju. Jedna standardna kartonska ambalaža sadrži dva plastična mjehurića, po 10 malih tableta.

Sastav lijeka uključuje aktivnu tvar, kao i nekoliko dodatnih komponenti. Antibiotik gramicidin C s dodatkom cetilpiridinijevog klorida i oksibuprokaina glavna je komponenta tableta. Neaktivne tvari uključuju: kalcijev stearat, mliječni šećer, šećer i metilcelulozu.

Recenzije

Pokupili smo neke recenzije ljudi o Grammidinu:

 1. Kira. Najviše mi se sviđaju grmidine. Bol prolazi brzo. Ako uzimate Grammidine s anestetikom, obično se odmah uklanja, postaje lakše progutati i govoriti. Moj sin je bio tretiran gramidinijem zbog stomatitisa, imao je rane u ustima u proljeće. Koristim bol u grlu. Najprije isperem, a onda se raspustim. Ponekad se ispire bez ispiranja, osjeća se i učinkovitost. Moj recept: ako je teška upala grla, onda se temeljito liječi i uzimam Grammidine s anestetikom, uzimam tečaj, a ako bol nije jaka, onda otopim Grammidin prije nego simptomi nestanu.
 2. Nastya. Suprug često hvata hladnoću, jer je i bol u grlu postala komplikacija. U to vrijeme smo odmah otišli do liječnika, on je propisao skup lijekova i propisao grammedin za bol u grlu (bio je vrlo bolestan). Mislili smo na obične lizalice, ali kad je liječnik propisao - to znači da bi trebao biti. Doista, grlobolja je brzo prošla, upala je nestala nakon završetka perioda uzimanja lijeka. Pomaže nešto brzo, ali morate zapamtiti da trebate uzeti nakon obroka.
 3. Ljudmila. Za mene je Grammidin bio spas nakon što su zabranili prodaju spreja bioparoxa antibioticima. Često boli grlo, sprejevi su još uvijek bili neugodni (često na putu negdje), pa je Grammidin ubacio u usta i krenuo svojim poslom. Sviđa mi se kombinacija antiseptika i antimikrobnog - rad protiv upale grla na svim frontama!
 4. Elsa. koristio Grammidin prije, a onda je za mene postalo otkriće da sadrži antibiotik, mislio sam da se radi o tabletama koje se mogu apsorbirati. Od antibiotika, opterećenje na jetru, prošao na siguran antiseptik zove Lizobakt, djeluje na gljivice i bakterije, pomaže grlu dobro, gotovo ne žalim, ali sastav je prirodan.

analoga

Mnogi lijekovi imaju sličan učinak, sličan u sastavu i još pristupačniji. Možete jednostavno odabrati analog Grammydin, ako ljekarna nema pravi proizvod. Ako je antibiotik jednostavan, može se zamijeniti:

 • Strepsilsom s eukaliptusom, vitaminom C, mentolom;
 • Yoks sprej;
 • Neo-Angin;
 • Sprej stopangin;
 • Aerosol Bioparox;
 • Faringosept;
 • Angi Sept;
 • Lugol.

Prije uporabe analoga obratite se svom liječniku.

Uvjeti skladištenja i rok trajanja

Bez ugrožavanja cjelovitosti i nepropusnosti ambalaže, lijek treba čuvati na temperaturi do + 25 stupnjeva Celzija, izvan dosega maloljetnika. Rok trajanja 3 godine.

Grammidin

Upute za uporabu:

Cijene u mrežnim ljekarnama:

Grammidin je antibiotski lijek koji se topikalno primjenjuje u ORL praksi i stomatologiji, a ima izražen antibakterijski učinak.

Oblik i sastav otpuštanja

Napravite tablete za resorpciju Grammidina u sljedećim varijacijama:

 • Grammidin - bijele i žućkaste tablete, svaka sadrži 1,5 mg Gramicidina C, kao i pomoćne tvari: mliječni šećer, kalcijev stearat, metilceluloza, šećer). U pakiranjima od 10 tableta;
 • Grammidine NEO - okrugle bijele tablete koje sadrže po 1 mg cetilpiridinijevog klorida i po 3 mg Gramicidina C. Dodatne komponente lijeka su: koloidni silicijev dioksid, magnezijev stearat, talk, sorbitol, okus mente, acesulfam kalij. 6 ili 9 tableta po pakiranju;
 • Grammidin s okruglim tabletama za anesteziju s aromom mentola, sadrži 1,5 mg Gramicidina C, 10 mg lidokain hidroklorida, kao i pomoćne komponente: ulje eukaliptusa, limunsku kiselinu, hidroksipropilcelulozu, manitol, mentol, kalcijev stearat, aspartam.

Indikacije za uporabu

Prema uputama, Grammidin je indiciran za primjenu kod različitih vrsta zaraznih bolesti usne šupljine i ždrijela, i to:

 • stomatitisa;
 • grlobolja;
 • angina;
 • Akutni faringitis;
 • gingivitisa;
 • Parodontna bolest.

Grammidin s anestetikom je indiciran za ublažavanje stanja praćenih jakim bolovima.

kontraindikacije

Prema uputama, Grammidin nije propisan:

 • U dobi od 4 godine (nije proučavan učinak lijeka u pedijatriji);
 • S povećanom osjetljivošću na aktivne ili pomoćne komponente lijeka;
 • Tijekom razdoblja dojenja (ako postoji potreba za Grammidinom tijekom dojenja, preporuča se zaustavljanje za vrijeme terapije lijekovima).

Uz veliku brigu i samo pod strogim indikacijama Grammidin se propisuje tijekom trudnoće, jer može negativno utjecati na tijelo žene i fetus. Tijekom trudnoće uporaba Grammidina može izazvati razvoj alergijskih reakcija, depresiju imuniteta i poremećaje metabolizma.

Doziranje i primjena

Grammidin i Grammidin s anestetikom propisani su u sljedećim dozama:

 • Djeca od 4 do 12 godina - 1-2 tablete do četiri puta dnevno;
 • Adolescenti od 12 godina i odrasli - 2 tablete četiri puta dnevno.

Tablete se otapaju jedan po jedan tijekom 20-30 minuta. Nakon nanošenja tablete ne bi trebalo piti i jesti unutar 1-2 sata. Trajanje terapije lijekovima je do 1 tjedan.

Grammidine NEO za djecu i odrasle propisane su u sljedećim dozama:

 • 4-12 godina - 1 tableta 1-2 puta dnevno;
 • Više od 12 godina - 1 tableta 3-4 puta dnevno.

Trajanje liječenja lijekovima je jedan tjedan.

Nuspojave

U velikoj većini slučajeva, uporaba Grammidina se pozitivno tolerira i ne uzrokuje nuspojave. Povremeno se mogu razviti alergijske reakcije zbog preosjetljivosti na aktivne ili pomoćne komponente lijeka. Kada se razviju, preporuča se da se terapija lijekovima napusti i da se obrati liječniku za propisivanje lijeka koji ima sličan farmakološki učinak, ali sadrži i druge aktivne tvari.

Kod liječenja Grammidinom anestetikom, moguć je privremeni gubitak osjećaja jezika zbog djelovanja anestetika.

Posebne upute

Do sada je zabilježeno predoziranje Grammydinom.

Kombinacija lijeka s drugim antimikrobnim agensima za lokalnu ili sistemsku upotrebu pojačava njihovo djelovanje.

analoga

Gramicidin C je strukturni analog Grammidina, a Gramicidin C je lijek.

Uvjeti skladištenja

Prema uputama, Grammidin se čuva izvan dohvata djece i na hladnom mjestu, sigurno zaštićeno od vlage i izravnog sunčevog svjetla. Rok trajanja lijeka je 3 godine od datuma izdavanja.

Pronašli ste pogrešku u tekstu? Odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Grammeadin ® (Grammidin ®)

Aktivni sastojak:

Sadržaj

Farmakološka skupina

Nosološka klasifikacija (ICD-10)

struktura

Opis oblika doziranja

Prozirna ili opalescentna bezbojna ili žućkasta otopina s karakterističnim mirisom nane.

Farmakološko djelovanje

farmakodinamiku

Kombinirani lijek za liječenje infektivnih i upalnih bolesti grla i usne šupljine.

Pripravak sadrži antimikrobni agens gramicidin C i antiseptik cetilpiridinijev klorid.

Mehanizam djelovanja gramicidina C povezan je s povećanjem propusnosti citoplazmatske membrane mikrobne stanice koja narušava njenu stabilnost i uzrokuje smrt. Gramicidin C ima antibakterijski učinak na širok raspon gram-pozitivnih i gram-negativnih mikroorganizama.

Cetilpiridinijev klorid je antiseptik, inhibira rast i razmnožavanje uzročnika infektivnih bolesti usne šupljine i grla.

Lijek ima antimikrobni učinak, smanjuje upalu, ublažava neugodne osjećaje u grlu, olakšava gutanje.

farmakokinetika

Lijek je lokalna akcija. Prema pretkliničkim ispitivanjima farmakokinetike, apsorpcija je praktički odsutna.

Indikacije lijek Grammidin ®

Zarazne i upalne bolesti usta i grla:

kontraindikacije

preosjetljivost na gramicidin C, cetilpiridinijev klorid i druge komponente lijeka;

trudnoća (I. rok);

dječja dob do 18 godina.

S pažnjom: trudnoća (II - III trimestra).

Koristiti tijekom trudnoće i dojenja

Prije primjene lijeka, ako je pacijent trudna, predlaže da je trudna ili planira trudnoću, posavjetujte se s liječnikom.

Nisu provedena odgovarajuća kontrolirana ispitivanja lijeka tijekom trudnoće. Uporaba lijeka u prvom tromjesečju trudnoće je kontraindicirana. Uporaba lijeka u II.

Nema podataka o prodiranju sastojaka lijeka u majčino mlijeko. Ako je potrebno, uporaba lijeka tijekom dojenja treba prestati s dojenjem.

Nuspojave

Alergijske reakcije na sastojke lijeka.

Ako pacijent ima nuspojave navedene u opisu ili se pogoršaju ili ako je pacijent primijetio bilo koje druge nuspojave koje nisu navedene u opisu, obavijestite svog liječnika.

interakcija

Trenutno nisu opisani slučajevi klinički značajnih interakcija s drugim lijekovima.

Doziranje i primjena

Lokalno, prskanjem sluznice usta i grla, nakon jela.

Doziranje za odrasle: 4 injekcije po primjeni 3 puta dnevno tijekom 7 dana.

Odmah nakon uzimanja lijeka treba se suzdržati od jedenja i pijenja 1 sat.

Ako nakon liječenja nema poboljšanja, simptomi se pogoršaju ili se pojave novi simptomi, potrebno je konzultirati liječnika.

Lijek se treba koristiti samo prema indikacijama, načinu primjene i dozama navedenim u opisu.

predozirati

Simptomi: korištenje lijeka u dozama koje prelaze preporučene, može uzrokovati poremećaje probavnog sustava: mučnina, povraćanje, proljev.

Liječenje: treba prestati uzimati lijek i obratiti se liječniku.

Posebne upute

Ne koristite lijek u prisutnosti otvorenih rana u ustima, jer cetilpiridinijev klorid usporava zacjeljivanje rana.

Lijek sadrži etanol. Pri maksimalnoj pojedinačnoj dozi lijeka sadržaj etanola je do 0,08 g.

Utjecaj na sposobnost upravljanja vozilima, mehanizmima. Lijek ne utječe na sposobnost obavljanja potencijalno opasnih aktivnosti koje zahtijevaju posebnu pozornost i brzinu reakcije (uključujući vožnju i druga vozila, rad s pokretnim strojevima, rad dispečera i operatera).

Obrazac za izdavanje

Sprej dozira za lokalnu upotrebu, 0,06 mg + 0,1 mg / dozi. 112 doza po bočici od aluminija ili stakla, prekrivene plastikom, opremljene pumpom i tlačnim uređajem sa sklopivom kanilom. 1 sp. u kartonskoj kutiji.

proizvođač

Proizvodna tvrtka, adresa proizvođača / mjesto proizvodnje: Tamar Netherlands B.V. Industrieg 1, Blade, 5531AD, Nizozemska.

Tvrtke za pakiranje: Famar Nizozemska B.V., Nizozemska ili JSC Valenta Farm. 141101, Rusija, Moskovska oblast, Schelkovo, ul. Tvornica, 2.

Tel: (495) 933-48-62; faks: (495) 933-48-63.

Potraživanja od kupaca prihvaća vlasnik potvrde o registraciji: JSC Valenta Farm, Rusija.

Uvjeti prodaje u ljekarni

Uvjeti skladištenja Grammidin ®

Čuvati izvan dohvata djece.

Rok trajanja Grammidin ®

Nemojte koristiti nakon isteka roka valjanosti otisnutog na pakiranju.

Sinonimi nosoloških skupina

Cijene u moskovskim ljekarnama

Recenzije

Ostavite komentar

Indeks trenutne potražnje informacija,

Grammidin ® Potvrde o registraciji

 • Komplet prve pomoći
 • Online trgovina
 • O tvrtki
 • Kontaktirajte nas
 • Kontakti izdavača:
 • +7 (495) 258-97-03
 • +7 (495) 258-97-06
 • E-mail: [email protected]
 • Adresa: Rusija, 123007, Moskva, st. 5. glavna linija, 12.

Službena stranica tvrtke radar ®. Glavna enciklopedija droga i ljekarni roba raspon ruskog Interneta. Priručnik o lijekovima Rlsnet.ru korisnicima omogućuje pristup uputama, cijenama i opisima lijekova, dodataka prehrani, medicinskih proizvoda, medicinskih proizvoda i ostale robe. Farmakološki priručnik sadrži informacije o sastavu i obliku oslobađanja, farmakološko djelovanje, indikacije za upotrebu, kontraindikacije, nuspojave, interakcije lijekova, način uporabe lijekova, farmaceutske tvrtke. Medicinski priručnik sadrži cijene lijekova i roba farmaceutskog tržišta u Moskvi i drugim gradovima Rusije.

Prijenos, kopiranje, distribucija informacija je zabranjena bez odobrenja LLC RLS-Patent.
Kada se citiraju informativni materijali objavljeni na stranicama www.rlsnet.ru, potrebno je uputiti na izvor informacija.

Mnogo zanimljivije

© REGISTRACIJA LIJEKA RUSIJE ® Radar ®, 2000-2019.

Sva prava pridržana.

Komercijalna uporaba materijala nije dopuštena.

Informacije su namijenjene medicinskim djelatnicima.

Što je grammidin

Vjerojatnost leukemije u djece čiji je otac dim 4 puta veći.

Samo ljudi i psi mogu dobiti prostatitis.

Oko stotinu trilijuna stanica u ljudskom tijelu, ali samo jedna desetina njih su ljudske stanice, a ostatak su mikrobi.

Ljudski mozak je aktivan u snu, kao i tijekom budnosti. Noću, mozak obrađuje i kombinira iskustvo dana, odlučuje što da zapamti i što zaboraviti.

Ljudsko oko je toliko osjetljivo da bi, kad bi Zemlja bila ravna, osoba mogla vidjeti svijeću koja treperi u noći na udaljenosti od 30 km.

Jetra najučinkovitije razgrađuje alkohol između 18 i 20 sati.

Ljudski nos - sustav osobne klimatizacije. Zagrijava hladni zrak, hladi vrući zrak, zadržava prašinu i strana tijela.

Rumunjski kirurzi 2002. godine postavili su novi medicinski karton, uklanjajući 831 kamen iz žučnog mjehura pacijenta.

Sve do 19. stoljeća zubi su uklonjeni od strane stomatologa, već od liječnika opće prakse, pa čak i od frizerki.

Dijabetes je prestao biti smrtonosna bolest tek 1922. godine kada su dva kanadska znanstvenika otkrila inzulin.

Tri četvrtine vrsta bakterija koje žive u ljudskom crijevu još nisu otvorene.

U ljudskom mozgu 100.000 kemijskih reakcija pojavljuje se u jednoj sekundi.

Egipatski faraoni organizirali su pijavice, au drevnom Egiptu istraživači su pronašli izrezbarene slike pijavica isklesanih na kamenju, kao i prizore tretmana.

"Viagra" je izumljena slučajno u razvoju lijekova za liječenje bolesti srca.

Prema kalifornijskim znanstvenicima, ljudi koji jedu najmanje 5 oraha tjedno, u prosjeku, prema statistikama, žive 7 godina duže.

Grammydin: upute za uporabu

Djeca Grammidin djeca su antibakterijsko sredstvo za lokalnu (lokalnu) upotrebu. Koristi se u pedijatriji za liječenje bakterijskih upalnih bolesti gornjih dišnih putova.

Oblik i sastav otpuštanja

Grammidin Dječji lijek dostupan je u obliku pastila. Jedna tableta sadrži kao glavni aktivni sastojak 1,5 mg (1500 IU jedinica djelovanja) Grammidina C. Također sadrži pomoćne komponente, koje uključuju:

Tablete Grammidin resorpcije pakirane su u blister pakiranju od 6 komada. Pakiranje sadrži 3 blister pakiranja (18 tableta) i upute za uporabu lijeka.

Farmakološko djelovanje

Aktivni sastojak lijeka Gramidin C je antibakterijsko sredstvo. Ovisno o koncentraciji, može potisnuti rast i reprodukciju (bakteriostatičko djelovanje) ili uništiti bakterije (baktericidno djelovanje). Mehanizam djelovanja ovog spoja je povećanje propusnosti zida bakterijske stanice, što postupno dovodi do narušavanja njegove stabilnosti i metabolizma, nakon čega slijedi smrt. Grammidin C je aktivan protiv većine Gram-pozitivnih i Gram-negativnih bakterija, koje su uzročnici infektivnog procesa u gornjim dišnim putovima. Lijek praktički ne uzrokuje razvoj otpornosti bakterija na njega. Također tijekom resorpcije tablete povećava se salivacija, što pridonosi uništenju bakterija putem lizozima sline. Tijekom resorpcije tableta, aktivni sastojak lijeka se praktički ne apsorbira u sistemsku cirkulaciju.

Indikacije za uporabu

Resorpcija tableta Grammidin djeca je indicirana za infektivne i upalne bolesti gornjih dišnih putova i ždrijela, koje uključuju:

 • Tonzilitis je akutna upala krajnika.
 • Stomatitis je infektivni proces u sluznici usne šupljine.
 • Gingivitis je bakterijska upala desni.
 • Parodontna bolest - upala tkiva koje okružuje zub (parodont).
 • Angina - gnojna upala krajnika, često uzrokovana streptokokima ili stafilokokima.
 • Tonzilitis je upalni infektivni proces u grkljanu.
 • Faringitis je bakterijski patološki proces u ždrijelu.

Lijek se preporučuje djeci od 4 godine. Moguće ga je koristiti i za djecu stariju od 12 godina i odrasle osobe.

kontraindikacije

Resorpcija Grammidin tableta za djecu kontraindicirana je u nekoliko fizioloških i patoloških stanja u tijelu, koji uključuju:

 • Individualna netolerancija, preosjetljivost na aktivnu tvar ili pomoćne komponente lijeka.
 • Djeca do 4 godine, koja su povezana s visokim rizikom od gutanja pilule ili unošenja u respiratorni trakt tijekom resorpcije od strane malog djeteta.
 • Dojenje i dojenje kod žena.

Prije upotrebe lijeka pazite da nema kontraindikacija.

Doziranje i primjena

Tablete se moraju držati u ustima usta sve dok se potpuno ne otopi. Preporučuje se da se nakon obroka otapaju. Tada se u roku od 1-2 sata ne preporučuje uzimanje hrane, za dulji kontakt aktivnog sastojka lijeka s sluznicama. Doza i učestalost resorpcije ovise o dobi:

 • Djeca starija od 12 godina i odrasle osobe - 2 tablete (one se apsorbiraju izravno jedna za drugom pola sata) 4 puta dnevno.
 • Djeca do 12 godina - 1-2 tablete 4 puta dnevno.

Prosječno trajanje terapije je 5-6 dana. Uz kontinuirane simptome upalnog procesa, potrebno je konzultirati liječnika.

Nuspojave

Općenito, tablete resorpcije s Grammidinom dobro se podnose. U rijetkim slučajevima, razvoj alergijskih reakcija u obliku osipa i svrbež kože u ustima, spaljivanje u sluznici usta i grla, škakljanje u grlu. Podaci o teškim alergijskim reakcijama (angioedem, angioedem angioedema, oticanje kože lica i vanjskih genitalnih organa, anafilaktički šok s razvojem višestrukog zatajenja organa) nisu registrirani.

Posebne upute

Prije nego počnete uzimati lijek, pažljivo pročitajte upute za to. Postoji nekoliko posebnih smjernica koje treba obratiti pozornost na:

 • Uporaba Grammidin Dječjih tableta povećava terapeutski učinak drugih antibakterijskih lijekova, pa se često preporučuje njihova kombinirana uporaba.
 • Kao pomoćna komponenta lijeka je šećer, ona se mora uzeti u obzir za osobe s popratnim dijabetesom.
 • Moguće je koristiti lijek za trudnice, ali s oprezom i ako očekivana korist za majku nadmašuje potencijalnu opasnost za fetus.
 • Uporaba lijeka ne utječe na brzinu psihomotornih reakcija i koncentracije.

U ljekarni mreže za resorpciju Grammeadine vrtić pušten bez recepta. U slučaju bilo kakvih nedoumica ili pitanja vezanih uz njihovu uporabu, posavjetujte se sa svojim liječnikom.

predozirati

Do danas nisu zabilježeni slučajevi predoziranja djece sa sisanjem Grammidina.

Grammidin dječji analozi

Za Grammidin tablete za djecu, lijek Grammidin Neo je sličan djelotvornom sastojku i terapeutskom učinku.

Uvjeti skladištenja

Rok trajanja tableta za sisanje Grammidin djece je 2 godine od datuma njihove proizvodnje. Lijek se mora čuvati na tamnom mjestu nedostupnom djeci pri temperaturi zraka ne višoj od + 25 ° C.

Cijena Grammedina

Prosječna cijena tableta za resorpciju Grammidin djece u ljekarnama u Moskvi varira u rasponu od 183-203 rubalja.