Glavni / Prevencija

Bronchipret za djecu:
upute za uporabu

Prilikom odabira lijeka protiv kašlja za djecu, mnoge majke preferiraju biljne pripravke. Jedan od tih alata može se zvati Bronchipret. Kada mogu odrediti dijete i kako ga ispravno uzeti?

Obrazac za izdavanje

Bronchipret izdanje u dvije verzije:

 • Sirup. Riječ je o tekućini s mirisom timijana svijetlo smeđe boje koja sadrži 50 ili 100 ml u jednoj boci. Često je sirup čist, ali kada se pohrani u njemu, može se pojaviti lagani talog koji ne narušava svojstva pripravka. U boci se nalazi uređaj za mjerenje s kojim možete brojiti kapi. Paket sadrži i mjernu posudu.
 • Kap. Ovaj oblik Bronchipreta je također mirisna prozirna tekućina svijetlo smeđe boje, upakirana u boce od 50 i 100 ml svaka, opremljena uređajem za ispuštanje. Glavna razlika ovog lijeka je veći sadržaj aktivnih sastojaka.

U međuvremenu, vrijedno je spomenuti lijek Bronchipret TP, koji se proizvodi u tabletama u ljusci. On ima sličan učinak, ali malo drugačiji sastav. Ove tablete su zelene i imaju konveksni zaobljeni oblik. Jedno pakiranje sadrži od 20 do 100 takvih tableta.

struktura

Osnova u tekućim oblicima Bronchipreta je kombinacija biljnih ekstrakata. Jedan od njih potječe od biljke timijana, a druga od lišća bršljana. Njihov sadržaj po 100 g je sljedeći:

15 g ekstrakta timijana

1,5 g ekstrakta bršljana

50 g ekstrakta timijana

15 g tinkture bršljana

Oba lijeka također uključuju etanol, koji u sirupu sadrži 7% volumena lijeka, a u kapima - 19%. Isti ekscipijensi za kapi i sirup su pročišćena voda i limunska kiselina u obliku monohidrata. Uz takve sastojke, sirup sadrži kalijev sorbat i maltitol, a saharin djeluje kao zaslađivač u obliku kapi.

Tablete Bronchipret TP proizvodi se od suhih ekstrakata dobivenih iz korijena timijana i jaglaca. Oni uključuju MCC, talk, laktozu, dekstrozu, PVP i druge komponente.

Načelo djelovanja

Bronchipret spada u skupinu biljnih lijekova s ​​djelovanjem iskašljavanja. Njegov prijem ima takav učinak:

 • Smanjena viskoznost bronhijalnog sekreta.
 • Ubrzanje izlučivanja sluzi iz respiratornog trakta.
 • Ekspanzija bronha.
 • Smanjenje upalnog procesa.

svjedočenje

Upute za uporabu Bronchipret ukazuje da je lijek propisan za razne akutne ili kronične bolesti dišnog sustava. Lijek je indiciran za neproduktivni suhi kašalj, kada je ispljuvak vrlo viskozan i teško ga je odvojiti. Posebno se propisuje kod bronhitisa, laringitisa, traheitisa, kao i kod laringotraheitisa i traheobronhitisa.

U kojoj je dobi dopušteno uzeti?

Korištenje Bronchipret sirupa kod djece je dopušteno od 3 mjeseca, međutim, ne preporučuje se davanje takvog lijeka bebi do godinu dana bez savjetovanja s pedijatrom. Bronchipret u kapljicama propisuje se djeci koja su navršila 6 godina. Oblik tablete (Bronchipret TP) koristi se u liječenju djece starije od 12 godina.

kontraindikacije

Uporaba Bronchipreta je zabranjena u slučaju preosjetljivosti na bilo koju komponentu lijeka. Zbog prisutnosti etilnog alkohola u sastavu lijeka također je potrebno pažljivo imenovanje za djecu s moždanim patologijama ili bolesti jetre. Bronchipret TP tablete nisu propisane za bolesti probavnog trakta u akutnoj fazi, kao i za probleme s probavom laktoze.

Nuspojave

Tijelo nekih mladih pacijenata reagira na liječenje s Bronchipret alergijama. Ostale nuspojave od uzimanja takvog alata nisu otkrivene.

Upute za uporabu

sirup

Prije svake upotrebe lijek treba protresti, nakon čega dijete treba piti nerazrijeđeno nakon obroka i popiti malu količinu vode. Lijek propisan za prosječno 10-14 dana. Učestalost upotrebe sirupa je tri puta dnevno, a pojedinačna doza izračunava se na temelju težine i dobi djeteta.

Djeca od 3 do 12 mjeseci daju se u jednom trenutku 10-16 kapi sirupa. Da biste izračunali dozu za dijete starije od godinu dana, možete dodati ili kapi od 17 kapi 3 kapi za svaku sljedeću godinu života, ili dodati kapi od 10 kapi onoliko kapljica koliko je kilogram težak za dijete.

Također, za određivanje pojedinačne doze, možete koristiti mjernu čašu koja se prodaje s bocom lijeka. Sirup treba regrutirati na ovu oznaku:

Bebe 12-24 mjeseca

Djeca od 2 do 6 godina

Dijete starije od 12 godina

kapi

Bronchipret u ovom obliku uzima se nakon obroka četiri puta dnevno. Trajanje liječenja je također 10-14 dana, ali ako je potrebno, liječnik može nastaviti terapiju. Broj kapi po dozi ovisi o dobi:

tablete

Jedna doza lijeka Bronchipret TP je 1 tableta. Djeci starijoj od 12 godina ponuđeno je da je progutaju prije jela bez žvakanja, a zatim piju vodu. Lijek se daje tri puta dnevno tijekom 10-14 dana.

predozirati

Primjena Bronchipreta u previsokoj dozi izaziva bol u trbuhu, povraćanje ili stanjivanje stolice. Kada se ti simptomi pojave, propisuje se liječenje kako bi se uklonili.

Interakcija s drugim lijekovima

Lijek se može primijeniti s antibakterijskim sredstvima. Liječenje bilo kojim oblikom Bronchipreta nije kombinirano s upotrebom antitusičnih lijekova, tako da ne uzrokuje zastoj sputuma u respiratornom traktu.

Uvjeti skladištenja i rok trajanja

Za pohranu sirupa ili kapi, morate pronaći mjesto gdje izravne zrake sunca neće pasti, a temperatura neće porasti više od 25 stupnjeva. Držite bočicu podalje od djece. Rok trajanja oba sirupa i kapi je razdoblje od 3 godine. Uvjeti skladištenja Bronchipret TP tableta i rok trajanja ovog oblika slični su tekućim vrstama lijekova.

Uvjeti prodaje

Kupnja Bronchipreta u ljekarni ne zahtijeva recept. Prosječna cijena jedne boce sirupa od 50 ml varira od 180 do 200 rubalja, a boca od 100 ml košta 330-380 rubalja. Pakiranje od 20 tableta Bronchipret TP košta od 290 do 330 rubalja.

Recenzije

Liječenje Bronchipret kašlja kod djece najčešće je djelotvorno, tako da većina majki govori o takvom lijeku. Oni potvrđuju nisku učestalost nuspojava, ali se ponekad žale na alergijsku reakciju. Osim toga, kod nekih beba uporaba lijeka nema željeni učinak. U ovom slučaju, okus lijeka kod većine beba ne uzrokuje odbacivanje.

analoga

Ako Bronchipret trebate zamijeniti drugim biljnim lijekom koji pomaže kod kašljanja, možete ga koristiti kao analog:

 • Suha mješavina kašlja. Ovaj lijek sadrži ekstrakt Althea, ulje anisa, ekstrakt sladića i druge sastojke. Lijek može prepisati lijek bebama prve godine života.

Za što je Bronchipret propisao kašalj i što je navedeno u uputama i pregledima pacijenata o sastavu, uporabi i analozima?

Kašalj uzrokovan respiratornom infekcijom ili pogoršanjem kronične bolesti dišnih organa često je popraćen oslobađanjem viskoznog i obilnog sputuma. Obično, ovaj sputum nije iskašljavanje, što mu otežava disanje.

Za razrjeđivanje sputuma i ublažavanje refleksa kašlja djelotvoran je lijek (Bronchipret). Upute za uporabu nazivaju ga lijekovima za iskašljavanje biljnih sastojaka.

Oblici oslobađanja i sastav lijekova Bronchipret

Taj se sekretolitički lijek Bronchipret proizvodi u kapima, u obliku tableta i sirupa. Osnova svih oblika doziranja su biljni sastojci timijan, bršljan ili jaglac. Varijacije u omjeru aktivnih i dodatnih tvari u različitim oblicima su različite:

 • u kapima Bronchipret: ekstrakt biljke timijana (tekući) - 50 g, tinktura lišća bršljana - 15 g, etanol - do 19% od ukupne količine, dodatno - limunska kiselina, saharin, pročišćena voda;
 • u sirupu: ekstrakti timijana i bršljana - 15 i 1,5 g, etanol - 7%, dodatno - isto kao u kapima, plus maltozni sirup E965, proizveden na osnovi krumpirovog škroba;
 • tableta: ekstrakt suhe majčine dušice - 160 mg, suhi ekstrakt korijena jaglaca - 60 mg, etanol; dodatno - laktoza, dekstroza, magnezijev stearat i drugi.

U filmskoj ovojnici tableta, pored ostalih komponenti, također su sadržani i saharinat i aroma metvice. Pacijenti s povećanom osjetljivošću ili netolerancijom na barem jedan od sastojaka lijeka Bronchipret ne smiju se liječiti ovim lijekovima.

proizvođač

Lijek Bronchipret proizvodi poduzeće poznate njemačke farmaceutske korporacije Bionorica i njezinih podružnica.

Za što je ovaj lijek?

Mnogi pacijenti nazivaju lijekove za iskašljavanje (uključujući Bronchipret) za kašalj.

No, ekspektoransi nisu protivokashlevymi za farmakoterapijske djelovanje, dakle, to je ispravnije nazvati ih iskašljavanje, secretolytic ili bronchodilator lijekova.

Je li moguće suhim kašljem?

U indikacijama za upotrebu, kaže se iz kašlja koji se koristi - od mokrog, jer lijek razrjeđuje bronhijalni sekret (sputum) i olakšava njegovo uklanjanje iz respiratornog trakta. Znači li to da se Bronhipret sa suhim kašljem ne može koristiti? Vidjet ćemo "Kontraindikacije" u uputama za uporabu - u njihovom popisu nema suhog kašlja, što znači da teoretski, izlučivanje nije zabranjeno. No, prije uporabe, preporučljivo je posavjetovati se sa svojim liječnikom i saznati točan uzrok kašlja - za tuberkulozu ili hripavac Bronchipret neće pomoći.

Mora se imati na umu da, ako ćete koristiti Bronchipret za suhi kašalj, ni u kojem slučaju ne možete koristiti antitusivne (suzbijanje refleksa kašlja) lijekove ili sredstva koja smanjuju izlučivanje sputuma u isto vrijeme. To će stvoriti poteškoće u iskašljavanju ukapljene tajne i opasnosti od njezine stagnacije, zbog čega se može razviti upala pluća.

svjedočenje

Kako biste bili sigurni da trebate uzimati lijek, pročitat ćemo ponovno upute za uporabu Bronchipreta "Indikacije za uporabu". Ovaj dio sažetka navodi upalne bolesti dišnog sustava u akutnom ili kroničnom obliku, uzrokujući refleks kašlja sa sputumom različite reologije, to jest, fluidnost. Takvi simptomi su:

 • bronhitis;
 • traheitis;
 • traheobronhite.

To su patološka stanja u kojima je uporaba Bronchipreta indicirana kao dio složene protuupalne terapije.

kontraindikacije

Prije početka liječenja, informacije o kontraindikacijama navedene u uputama za uporabu jednako su važne. Njihov je popis mali:

 • ozljeda mozga ili patologija;
 • bolest jetre;
 • epilepsije;
 • alkoholizam.

Razlog nemogućnosti liječenja lijekovima za gore navedene uvjete je etanol sadržan u Bronchipretu.

Još 2 uvjeta kada je ovaj lijek kontraindiciran:

 • minimalna dob - 12 godina (za oblik tableta), 6 godina (za kapi), 3 mjeseca (za sirup);
 • individualna osjetljivost na bilo koji sastojak lijekova.
Usklađenost s uvjetima primanja prema uputama za uporabu je nužna, jer u protivnom uporaba lijeka može dovesti do izražene manifestacije neželjenih učinaka ili teških alergijskih reakcija.

Upute za uporabu

Za dublje upoznavanje s pravilima za uzimanje Bronchipreta, obratimo se uputama za uporabu. Svaki oblik oslobađanja lijeka ima vlastiti vodič za uporabu.

kapi

U ovom obliku doziranja, Bronchipret se smije konzumirati samo u dobi od 6 godina.

Bronchipret (kapi) upute za uporabu preporučuju da odrasli uzmu 40 kapi nakon svakog obroka (3-4 puta dnevno) 10-14 dana. Ako se nakon tog razdoblja, uz redovitu uporabu Bronchipreta, simptomi ne mogu otkloniti, potrebno je konzultirati liječnika.

Proizvođač kapi preporučuje da prije uporabe protresete bocu s lijekom i napominje da zbog produljenog skladištenja kapljice mogu postati mutne, što se ne smije uzeti kao znak da je proizvod neupotrebljiv.

Upute za uporabu imaju rezervaciju za bolesnike sa šećernom bolešću - dopušteno je uzimati Bronchipret lijekove, budući da se djeci od 6 godina može dati jedna doza Bronchipreta u kapi: do 12 godina - po 25 kapi; do 18 godina - 28 kapi na recepciji. Broj prijema dnevno - 4 puta.

Tijekom trudnoće

Upute za uporabu ne preporučuju uporabu Bronchipreta tijekom trudnoće i razdoblja laktacije. Za liječenje mokrog kašlja, žene koje nose dijete bi trebale odabrati medicinski pripravak koji je odobren za uporabu u ovom stanju.

Nuspojave

Tijekom liječenja Bronchipretom, mogu se pojaviti alergijske reakcije u bolesnika s povećanom osjetljivošću na sastojke:

 • osip na koži;
 • hives;
 • oticanje lica, usana, ždrijela, do angioedema;
 • otežano disanje.

Mogu se pojaviti i dispeptički poremećaji kao što su mučnina, povraćanje ili grčevi u želucu. Ako se otkrije najmanje jedan od navedenih znakova nuspojava, potrebno je prekinuti primjenu Bronchipreta i savjetovati se s liječnikom o korekciji doze Bronchipreta ili prekidu terapije.

Pregled pregleda

Posebna tema za razmatranje je procjena potrošača medicinskog pripravka Bronchipret. Recenzije nisu toliko pozitivne kao što se očekivalo u vezi s poznatim i poštovanim lijekom.

Omjer pozitivnih i dvosmislenih pregleda lijeka je oko 50/50, a najinformativniji su pregledi roditelja mladih pacijenata.

 1. Bronchipret je dobio dobre ocjene uglavnom od odraslih pacijenata koji su koristili lijek u obliku tableta.
 2. Dvosmislenim pregledima uključeni su opisi učinaka lijeka na malu djecu. Roditelji primjećuju da su Bronchipretu dobili liječnički recept, što je ubrzalo kašalj kod djece, ali su mnogi iskusili nuspojave. U jednoj mami, dijete je počelo urinirati potamnjeli do smeđi urin, nakon analize pokazalo se da je razina crvenih krvnih stanica (crvenih krvnih stanica) povećana u urinu. Nakon prestanka uzimanja lijeka, eliminiran je čudan simptom, ali se moja majka još uvijek bojala ovog lijeka.
 3. Drugi roditelj opisuje brzo olakšanje kašlja njezina djeteta, ali alergijska reakcija koja je uslijedila osip je koji brzo nestaje nakon povlačenja lijeka.
 4. U međuvremenu, želio bih skrenuti pozornost mnogih mama koje Bronchipret nazivaju homeopatskim lijekom - to nije homeopatski, već fitoterapijski lijek. Za razliku od homeopatskih lijekova, Bronchipret je dokazao učinkovitost u liječenju.

Također možete primijetiti mišljenje potrošača o cijeni lijeka - većina smatra da je cijena Bronchipreta lijek s takvim popisom nuspojava u uputama za uporabu, nerazumno visokim.

analoga

U tekstu uputa za uporabu nije navedeno je li lijek Bronchipret analogan. Strukturni analozi, ili sinonimi, ovaj biljni lijekovi stvarno ne. No, ima mnogo sličnih po sastavu i slično u farmakoterapijskom učinku lijekova.

Tablica. Neki od lijekova sličnih Bronchipretu.

Bronchipret sirup: upute za uporabu

Lijekovi protiv kašlja za djecu i odrasle, mnogi su. Jedan od njih je dokazani sirup Bronchipret. Imajući ugodan okus i djelotvorna svojstva iskašljavanja, ovaj je lijek sada tražen među mnogim kupcima. Koje su njegove prednosti i zašto je ovaj lijek poželjniji? Pokušat ćemo odgovoriti na ova i druga pitanja.

Sastav sirupa Bronchipret

Bronchipret sirup sadrži samo biljne ekstrakte: jaglac, timijan, bršljan i timijan, koji pripravku daju ugodan okus i biljni okus, pomažući pri uklanjanju sputuma. Princip djelovanja sirupa leži u svojstvima iskašljavanja: viskoznost sluzi kod pacijenta se smanjuje, kašalj postaje mek, bol u grudima se smanjuje. Pogotovo ovaj lijek je pogodan za bebe, jer uvelike olakšava stanje prehlade. Uostalom, maloj djeci je teško iskašljati gustu sluz, a sirup pomaže u tome razrjeđujući je, što olakšava disanje.

Za što je ovaj kašalj taj lijek?

Indikacije za uporabu

Sirup protiv kašlja Bronchipret učinkovito pomaže kod kroničnih bolesti i suhog kašlja, pretvarajući ga u mokri kašalj i uklanjanjem iskašljaja iz respiratornog trakta. Ovaj lijek se koristi u prisustvu sljedećih prehlada:

 1. Tracheitis: upalni procesi koji utječu na sluznicu dušnika.
 2. Bronhitis: prehlade bronha, kao i bronhijalna astma.
 3. Laringitis: svi oblici ove bolesti, akutni i kronični.

Komponente koje čine sirup Bronchipreta iritiraju stanice sluznice želuca, što povećava rad bronhijalnih žlijezda. Zbog toga se smanjuje gustoća sputuma, a kašalj je mnogo lakši.

Važno je! Ako se bolesnik ne poboljša nakon uzimanja Bronchipreta, njegova se uporaba mora napustiti. U tom slučaju, obavezna je konzultacija stručnjaka, koja će saznati razlog i odabrati odgovarajući analog.

Upute za uporabu (kod djece)

Upute za uporabu

Upute za uporabu (2. dio)

Kao i svaki drugi lijek, apstraktni sirup Bronchipret zahtijeva pažljivo proučavanje. Čak i ako nema kontraindikacija za primjenu ovog protuupalnog sredstva, lijek se može koristiti samo uz odobrenje liječnika. Slijedeći upute za uporabu Bronchipret sirupa, propisuju se uglavnom za djecu, ali mogu ga uzeti i odrasle osobe. Ovaj se sirup razlikuje od drugih lijekova sa sličnim učinkom s minimalnim sadržajem etilnog alkohola, što njegov okus čini vrlo mekim. Imajući antimikrobno, protuupalno, iskašljavajuće i razrjeđujuće djelovanje, lijek je potvrdio svoju učinkovitost.

1. Od koje godine mogu dati?

Sirup za djecu Bronchipret bebe mogu dati od tri mjeseca, ali samo nakon savjetovanja sa specijalistom. Ako dijete liječite sami, ne možete primijetiti komplikacije prehlade. Stoga, ovaj lijek propisuje samo pedijatar. Također, upute za uporabu sirupa za djecu Bronchipret navodi da liječnik mora nužno kontrolirati liječenje.

2. Kako uzeti?

Prije uzimanja sirupa u bočicu s medicinskom tekućinom treba dobro protresti i uzeti nerazrijeđeno tri puta dnevno nakon obroka. Tijek liječenja je 10-14 dana. Ako nakon tog razdoblja nema poboljšanja, o tome treba reći liječniku kako bi mogao uzeti drugi lijek. Kada dijete navrši šest godina, sirup se već može zamijeniti s analogom u kapima.

Boca sirupa se isporučuje s mjernom šalicom na koju se primjenjuju oznake doziranja, tako da je isključena vjerojatnost pogreške u mililitrima. Količina lijeka izračunava se na temelju tjelesne težine, doza za djecu je kako slijedi:

 • 3 mjeseca - 1 godina: 1,1 ml.
 • 1 godina - 2 godine: 2,2 ml.
 • 3 godine - 6 godina: 3,2 ml.
 • 7 godina - 12 godina: 4,3 ml.
 • 13 i više godina: 5,4 ml.

4. Važne napomene za roditelje

Budući da je sirup Bronchipret slatkast i blago slatkog okusa, nakon uzimanja lijeka, bolje je da ga pije s toplom vodom. Ne preporučuje se povećanje doze, jer predoziranje može biti prepuno povraćanja i proljeva. Rok trajanja lijeka: tri godine, nakon tog razdoblja siročad se ne može koristiti. Skladištite Bronchipret na suhom, tamnom mjestu, ali ne u hladnjaku.

Važno je! Nakon uzimanja sirupa, beba mora promatrati njegovu reakciju na lijek. Ne isključuju se nuspojave u obliku alergijske reakcije: urtikarija, dermatitis i osip. To se mora prijaviti liječniku.

Pregled pregleda

Većina mišljenja o sirupu Bronchipret je pozitivna, mnogi roditelji primjećuju visoku učinkovitost ovog lijeka, njegovu učinkovitost i sigurnost. Majke potvrđuju da poboljšanje zdravlja kod beba dolazi za dva dana, a djeca uživaju u ugodnom biljnom okusu. Brojna mišljenja o ovom lijeku svodi se na naglasak na svojstva iskašljavanja. Negativni pregledi sirupa Bronchipret su rijetki, samo u slučajevima nuspojava.

analoga

Zbog jedinstvenog biljnog sastava 100% analoga Bronchipret sirupa nema. Ali uvijek možete pronaći lijek koji ima slično protuupalno i iskašljavajuće djelovanje sputuma. Razmotrite četiri najtraženija.

 • Ambrobene. Učinkovit lijek s ugodnim okusom i aromom maline. Koristi se kod bolesti dišnog sustava i potiče izlučivanje sputuma. Bebe se mogu dati već u dobi od dva mjeseca.
 • Bromheksin. Protivupalni lijek s voćnom aromom, propisan za suhi kašalj i bronhijalne bolesti, ima iskašljavajuće djelovanje. Za bebe imenovane od rođenja i praktički nema nuspojava.
 • Lasolvan. Dobar analog sirupa za djecu je Bronhipret s okusom jagode. Smanjuje viskoznost sputuma u bronhima i ublažava upale. Djeci je dopušteno da je uzmu od iste godine, bebe - samo rješenje Lasolvan.
 • Evkabal. Lijek temeljen na ekstraktima majčine dušice i trpeljca, blagog okusa i biljne arome. Ima izvrsna iskašljavajuća i antimikrobna svojstva. Dodijeljena djeci od šest mjeseci života.

Osim navedenih lijekova, također ćemo izdvojiti sredstva koja su dopuštena za uzimanje djece ne ranije od dvije do tri godine. Ovaj popis uključuje sirup Pertusin, Ascoril, Herbion, Erespal, Ambroxol i Travisil. Odnesite ih na liječnički recept.

Važno je! Ako uzimanje lijeka uzrokuje nuspojave kao što su mučnina, povraćanje ili proljev (čak i ako doza nije premašena), odmah se obratite liječniku. To znači da dijete ima netoleranciju na jednu ili drugu komponentu.

zaključak

Među širokim rasponom lijekova protiv kašlja, mnogi pedijatri razlikuju osobito Bronchipret sirup. Razlog tome je njegova sigurnost, jer sadrži najmanje količine etanola od ostalih sličnih preparata. Može se uzimati i djeca i odrasli te adolescenti. Bronchipret pomaže kod svih vrsta kašlja, a njegovu učinkovitost potvrđuju pacijenti s dugogodišnjom praksom.

Što kašlje uzeti bronchipret

"Bronchipret": recenzije i upute za uporabu

Danas ćemo govoriti o lijeku protiv kašlja "Bronhipret" koji proizvodi njemačka tvrtka "Bionorika". Recenzije mu govore o izvrsnoj pripremi. To je protuupalno i iskašljavajuće sredstvo koje možete uzeti za različite bolesti dišnog sustava. Može se kupiti bez recepta, što je vrlo povoljno.

Aktivni sastojci

Gledajući u upute, nećete vidjeti u sastavu složenih kemijskih komponenti i zamršen mehanizam djelovanja. To je suština droge "Bronhipret". Recenzije naglašavaju prisutnost samo prirodnih sastojaka u svom sastavu. Glavne tvari Bronchipret kapi su ekstrakt biljke timijana i tinktura listova bršljana. Među pomoćnim tvarima su voda, etanol, natrijev saharin dehidrat i limunska kiselina. Unatoč svojoj jednostavnosti, ovaj sastav je vrlo učinkovit i pomaže u kašljanju u većini slučajeva.

Ova kombinacija biljaka razvijena je na temelju provedenih istraživanja, koja su pokazala njihovu sigurnost i dobru kompatibilnost. Timol koji se nalazi u biljci timijana ima antiseptički i dezinfekcijski učinak. Tekući ekstrakt timijana široko se koristi u medicini kao sredstvo za iskašljavanje i ublažavanje kašlja kod različitih bolesti dišnog sustava.

Zajednički bršljan je još jedna nevjerojatna biljka koja ublažava kašalj, razgrađuje sputum i omogućuje mu da napusti bronhije. To je zbog opuštanja bronhijalnih mišića. Sekretirajući aparat bronhija počinje bolje raditi, nakon čega se pluća čiste. Kao što možete vidjeti, droga Bronchipret se smatra nevažećom. Recenzije kupaca s oduševljenjem primjećuju da su uz pomoć ovog sigurnog alata uspjeli pobijediti bolest.

Obrasci doziranja

Postoje tri oblika doziranja ovog lijeka. Prvi su kapi. Već smo pregledali njihov sastav gore. Drugi poznati oblik je Bronchipret, sirup za djecu. Najviše pažnje posvećuju ovom obliku, jer je to sirup koji pruža djelotvoran i siguran tretman za bebe. Njegov sastav je nešto drugačiji od sastava kapi: ne sadrži tinkturu, već tekući ekstrakt bršljana. Zbog toga se smanjuje sadržaj alkohola. Osim toga, oni dodaju maltitol sirup, koji poboljšava okus, a kalijev sorbat - konzervans. Danas su mnoga djeca liječena drogom "Bronchipret". Sirup za djecu, recenzije liječnika i roditelja o kojima su jednako dobri, ne mogu nego biti popularni.

Postoji još jedan oblik - ova pilula. Oni također imaju nešto drugačiji sastav. Glavne tvari ovdje su suhi ekstrakt korijena jaglaca i suhi ekstrakt timijana. Pomoćne tvari su dekstroza, laktoza, silicij dioksid, magnezijev stearat, itd. Danas mnogi već znaju za lijek "Bronchipret". Recenzije pilule, međutim, zaobići stranu, očito, jer je ovaj oblik propisan od strane liječnika manje od druga dva.

Kapljice učinkovitosti "Bronchipret"

Ovaj oblik se najčešće propisuje za odrasle, vrlo je pogodan, ekonomičan i učinkovit. Kapi se ne moraju rastopiti u želucu i djeluju brže. Kako djeluje Bronchipret (kapi)? Recenzije kažu da alat djeluje vrlo brzo. Lijek pomaže povećati količinu sputuma, njegovo razrjeđivanje i brzo uklanjanje iz bronha. Osim toga, ove kapi imaju protuupalno i antifungalno djelovanje. Postoji i blagi antibakterijski učinak. Što uzrokuje takvo djelovanje? Eterično ulje sadržano u biljci timijana potiče izlučivanje bronhijalnih žlijezda, potiče opuštanje mišića i brzo uklanjanje sluzi i upalnih proizvoda iz bronha. Listovi bršljana nadopunjuju iskašljavajuće i protuupalne učinke.

Indikacije za uporabu kapi "Bronhipret"

Oni se izdaju djeci nakon šest godina, kao i odraslima. Ljekarna kapi kapi bez recepta, pa ako ne želite čekati liječnika, možete sami kupiti lijek. Izuzetno je djelotvorna kod raznih bolesti dišnog sustava. I akutni i kronični upalni procesi u plućima i bronhima mogu poslužiti kao indikacije za prijem. Traheitis, bronhitis, traheobronhitis, upala pluća, pleuropneumonija izvrsni su za liječenje. Valja napomenuti: u teškim oblicima bolesti samo Bronchipret, naravno, neće biti dovoljan. Ipak, za bilo kakve bolesti dišnog sustava, poželjno je uzeti "Bronchipret". Recenzije liječnika potvrđuju izvedivost korištenja lijeka kao dio kombinirane terapije. To uvelike olakšava proces oporavka.

Djeci od 6 do 12 godina preporučuje se uzimanje 25 kapi tri do četiri puta dnevno. Za odrasle, doziranje je 30-40 kapi, također tri do četiri puta dnevno.

Bronchipret sirup

Ako dijete ima kašalj, liječnik će mu najvjerojatnije propisati Bronchipret sirup. Pregledi roditelja govore o brzom olakšanju čak i najtežeg kašlja kada ga koristite. Aktivni sastojci su isti kao u kapljicama, ali učinak je mekši, jer sadrži manje alkohola. Sirup se može konzumirati i odrasli.

Ako je dijete bolesno, ne možete upotrijebiti čak ni tako dokazani lijek kao Bronchipret sirup. Pregledi liječnika upozoravaju da je bebama vrlo lako propustiti razvoj komplikacija. Osim toga, vrlo mala djeca ne mogu kašljati, a sirup povećava količinu sputuma. Stoga bi njegov prijem trebao pratiti pedijatar. Možete ga dodijeliti od tri mjeseca.

Doza se bira na temelju starosti. Lijek se uzima tri puta dnevno. Za djecu u dobi od tri do dvanaest mjeseci propisana je 1 ml. Ako je dijete staro od jedne do dvije godine, tada se može dati 2 ml. Od dvije do šest godina, količina se povećava na 3 ml. U dobi od 6 do 12 godina jedna doza - 4 ml. Odrasle osobe trebaju sirup za uzimanje 5 ml.

Tablete "Bronchipret"

Ovaj je proizvod namijenjen odraslima i tinejdžerima starijim od 12 godina. Nešto se razlikuje od ostalih oblika. Ekstrakt korijena jaglaca stimulira izlučivanje sluzi u bronhima. Povećanjem aktivnosti cilija u bronhijalnom epitelu uočavamo izrazito iskašljavajuće djelovanje. Suhi timijan dodatno pojačava iskašljavajuće djelovanje jaglaca i nadopunjuje njegova protuupalna, antibakterijska svojstva.

Ako imate vrlo jak, suh i neproduktivan kašalj, onda čak možete kupiti Bronchipret tablete prije pregleda. Upute za uporabu (recenzije kažu da je vrlo moćan alat), međutim, ne preporučuje uzimanje lijeka nekontrolirano. Dugotrajni suhi kašalj može ukazivati ​​na kršenje prohodnosti bronha i zahtijeva ozbiljniji tretman. Samo će liječnik moći slušati pluća i propisati dodatne antibakterijske lijekove.

Preporučuje se uzimanje tableta 30 minuta prije obroka, dok se sirup i kapljice treba popiti odmah nakon obroka. Ako liječnik ne odredi drugačije, uzimaju se tri puta dnevno s puno vode. Trajanje tečaja je od 10 do 14 dana, ali liječnik može skratiti ili produžiti ovaj put prema vlastitom nahođenju.

Nuspojave

U medicinskoj praksi za dugo vremena koristi "Bronchipret." Preporuke za djecu i odrasle preporučaju se od prvog dana bolesti. Obično se svi oblici doziranja dobro podnose. Jedina nuspojava je alergijska reakcija na sastojke lijeka, što je relativno rijetko. Ponekad osjetljivi pacijenti mogu osjećati mučninu, ali prolazi sami, samo trebate malo leći.

predozirati

Morate se pridržavati doze koju je propisao liječnik ili koja je navedena u uputama za uporabu. Ako se jako prekorači, može doći do mučnine, povraćanja, proljeva i bolova u trbuhu. Ako je odrasla osoba slučajno popila lijek više nego što bi trebala, možete ispirati želudac i uzeti aktivni ugljen (4-5 tableta). Ako je dijete došlo do lijekova, odmah nazovite hitnu pomoć.

kontraindikacije

Unatoč očito bezazlenost, postoji "Bronchipret" i kontraindikacije. Oni mogu biti skloni alergijskim reakcijama na biljne pripravke, individualnu netoleranciju.

Osim toga, sadržaj alkohola je zabranjen za osobe s bolestima jetre. Ako pacijent pati od kroničnog alkoholizma, onda ne smijete propisati "Bronchipret" zbog sadržaja etanola. Ne zaboravite da alkohol ima izrazito toksično djelovanje na moždane stanice, stoga u slučaju bolesti ovog važnog organa (epilepsija, shizofrenija, ozljede glave), lijek se ne može uzimati.

Ne koristite Bronchipret tijekom trudnoće: aktivni sastojci povećavaju motoričku aktivnost glatkih mišića bronhija. No, budući da lijek utječe na muskulaturu kroz vegetativni živčani sustav, može proizvesti sličan učinak na maternicu, a to je prepun pobačaja.

Lijek u obliku kapi ne može se propisati djeci mlađoj od 6 godina, au tabletama - do 12 godina.

Interakcija s drugim lijekovima

Sva tri oblika pogodna su za liječenje bolesti bronhopulmonarnog sustava. Dobro se kombiniraju s antibakterijskim sredstvima propisanim za teške infekcije dišnog sustava. Pogotovo u liječenju djece u većini slučajeva, antibiotici dopuniti lijek "Bronchipret." Recenzije ne upućuju na smanjenje učinkovitosti lijekova ili bilo kakve nuspojave kada se uzimaju zajedno. "Bronchipret" ne može se koristiti samo s lijekovima koji potiskuju kašalj.

Trošak od

Jedan od najpopularnijih lijekova za kašalj je Bronchipret. Upute, osvrti potrošača i liječnika, rezultati terapije - sve govori o njegovoj visokoj učinkovitosti. Trošak nije niži, ali prilično pristupačan. 100 ml sirupa košta oko 260 rubalja u ljekarnama, kapi od 50 ml - do 250, pakiranje tableta (20 kom.) - 160 rubalja.

Uz pravilan recept i primjenu pod nadzorom liječnika, ovaj lijek daje vrlo dobre rezultate, uvelike olakšava tijek bolesti i ubrzava oporavak. Rizik od prijema je minimalan, kao u sastavu - samo biljne komponente, što je vrlo važno za malu djecu.

Bronchipret - detaljne upute

Bronchipret instrukcija

Obrazac za izdavanje

Lijek se proizvodi u obliku kapi za internu uporabu, koje se nalaze u bočicama od 50 ml, u obliku sirupa u bočicama od 100 ml. i, u obliku pilule.

Bronchipret: Farmakološko djelovanje

Bronchipret je kombinirani lijek koji sadrži biljne ekstrakte, ekstrakt timijana i eterična ulja, ekstrakt bršljana i jaglac.

Zbog različitih mehanizama, biljna ulja imaju iskašljavajuće djelovanje, kao i sekretolički i bronhodilatatorski učinak. Ekstrakt timijana nalazi se u svim oblicima ovog lijeka. Eterična ulja sadrže komponentu bogatu fenolima, posebno u njima timolom, koji djeluje antibakterijski na tijelo. Također eterična ulja sadrže spojeve terpena, različite organske kiseline i mineralne soli. Osim toga, eterična ulja i flavanoidi biljke timijana imaju bronhodilatatorski i sekretolitički učinak. Eterična ulja izlučuju se kroz respiratorni trakt, dok uzrokuju hiperemiju sluznice.

Sirup i kapljice sadrže ekstrakt bršljana, koji uključuje saponine, iritanse želučane sluznice, kao i organske kiseline i flavonoide. Saponini iz korijena jaglaca i lišća bršljana djeluju antispazmodično.

Ekstrakt jaglaca povećava i ubrzava refleksni sputum zbog visokog sadržaja saponina.

Bronchipret sadrži veliki broj biljnih sastojaka koji djeluju kroz mehanizme lokalnog i refleksnog djelovanja. Obično se koristi s dugotrajnim suhim kašljem kako bi se uklonio sputum koji je nastao.

Aplikacija Bronchipret

Ovaj lijek je lijek za liječenje upalnih bolesti dišnog sustava, koji se izražavaju jakim kašljem i formiranjem sputuma, kao posljedica bronhitisa i traheobronhitisa.

Bronchipret: Metode uporabe

Alat je namijenjen za oralnu uporabu i nakon ili prije obroka. Trajanje liječenja je oko 10-14 dana. Za povećanje tijeka lijeka treba konzultirati liječnika.

Bronchipret pilule

Uzimanje tableta preporučuje se djeci od 12 godina i odraslima. Doza 1 tablica. 3 puta dnevno i prije jela. Tablete se ne žvaču, već se progutaju cijele i isperu s mnogo vode ili druge tekućine.

Bronchipret sirup

Odrasli i adolescenti moraju se izračunati prije uzimanja sirupa. 1 kap sirupa, izračunat na 1 kilogram ljudske težine, plus još jedan dodatak, 10 kapi. Trebalo bi biti tri takve doze dnevno. Nerazrijeđeni sirup se ispire vodom.

Bronchipret kapi

Odrasli 40 kapi, adolescenti - 28, četiri puta dnevno.

Bronchipret za djecu

Kapi za djecu propisuju se od šest do jedanaest godina. Jedna doza od 25 kapi uzima 4 puta dnevno.

Lijek u obliku sirupa propisan je za djecu od tri mjeseca do 10-16 kapi. Starija djeca iz godine u godinu tri puta dnevno za 17 kapi, a svake godine morate dodati tri kapi.

Tablete Bronchipret propisane za djecu od 12 godina - 1 tab. 3 rize dnevno.

Bronchipret nuspojave

Alergijske reakcije. Predoziranje može uzrokovati bol u predjelu želuca, kao i povraćanje i proljev.

Kontraindikacije za bronhipret

Ne preporučuje se ako pacijent ima određenu osjetljivost na bilo koju komponentu lijeka. Korištenje ovog alata nije poželjno za alkoholizam, ako pacijent ima epilepsiju, bolest jetre i ozljede mozga, tijekom trudnoće i dojenja.

Bronchipret posebne upute

Tijekom trudnoće i dojenja liječnik propisuje lijek i dovodi do stroge kontrole pacijenta. Možete uzeti lijek pacijentima s dijabetesom.

Bronchipret i njegova interakcija s drugim lijekovima.

Lijek je zabranjeno uzimati istovremeno s recepcijom antitusičnih lijekova ili sa sredstvima koja smanjuju stvaranje sputuma. Može se kombinirati s nekim antibakterijskim lijekovima.

Predoziranje bronhipretom

Predoziranje može uzrokovati dispeptičke simptome, povraćanje i proljev.

Bronchipret cijena

Cijena lijeka ovisi o zemlji podrijetla i gradu prodavatelja, kao io obliku u kojem je prodana.

Sirup od 125 rub. do 295,50 rubalja

Kapi od 134 rubalja. do 308,10 rubalja

Tablete od 180 rubalja. do 365,65 rubalja.

Bronchipret recenzije

Budući da je dijete često bolesno, cijelo je vrijeme željela pronaći lijek koji je bio prilično učinkovit i nije sadržavao antibiotike. Bronchipreta je savjetovala prijateljica koja sama često koristi njegovu pomoć. Nakon što sam pročitao upute, vidio sam da u sastavu nema antibiotika, već biljnih sastojaka, pa je liječenje počelo s nekim nepovjerenjem. Ispalo je uzalud, nakon nekoliko dana dijete se počelo osjećati puno bolje, a nakon što je prošao, cijeli je tečaj bio potpuno izliječen. Osvojili smo bolest. Sada u kompletu za prvu pomoć, uvijek na oprezu, imamo čudo lijeka, a bolest se počela sve manje pojavljivati ​​u našoj kući. Hvala ti prijatelju i Bronchipretu.

Bronchipret za djecu

Nije tajna da većina odraslih i djece pati od bolesti dišnog sustava, koje su virusne ili bakterijske prirode. Vrhunci prehlada i virusa javljaju se u jesen i proljeće, kada se vrijeme često mijenja, a tijelo aktivno obnavlja svoj metabolizam. Posebna opasnost od bolesti dišnog sustava je najmanja, čiji je imunološki sustav još uvijek slab, a dišni putevi nisu u potpunosti razvijeni, što dovodi do fulminantne progresije bolesti i rizika od ozbiljnih komplikacija. Dišni trakt bolesnog djeteta ispunjen je viskoznim ispljuvkom, kojeg se tijelo pokušava ukloniti kašljem.

Da bi se ublažilo stanje bolesnog djeteta i brzo ga se oslobodilo bolnog kašlja, potrebno je učiniti da mu sluz u dišnim putevima bude što tanja. Prirodni preparat bronhipret, koji je idealan za liječenje djece od kašlja od rođenja, pomoći će u savladavanju tog zadatka. Odnosi se na iskašljavajuće biljne pripravke mukolitičkog djelovanja i dostupni su u tri oblika doziranja - kapi, sirupi i tablete.

Bronchipret: sastav

100 ml sirupnog bronchipreta za djecu sadrži:

 • tekući ekstrakt biljke timijana - 50 g;
 • ekstrakt lista bršljana - 1,5 g

100 ml kapi bronchipreta sadrže:

 • ekstrakt biljke timijana - 50 g;
 • tinktura bršljanovog lišća - 15 g.

1 tableta bronchipret sadrži:

 • ekstrakt biljke timijana - 0,16 g;
 • ekstrakt korijena jaglaca - 0,06 g

Eterična ulja koja su dio majčine dušice, ublažavaju upale, bore se protiv mikroba i ublažavaju bronhospazam. Ekstrakt bršljana doprinosi lučenju sluzi u bronhima, kao i ekstraktu jaglaca. Bronchipret olakšava ispuštanje sluzi mokrim kašljem. Lijek je indiciran za uporabu u liječenju upalnih procesa u respiratornom traktu, koji su popraćeni formiranjem teškog viskoznog sputuma i mokrog kašlja - bronhitisa i traheobronhitisa, upale pluća, bronhijalne astme, traheitisa. Nije potrebno davati sirup bronchipret za djecu sa suhim iscrpljujućim kašljem, jer komponente lijeka povećavaju pritisak kašlja, što će za posljedicu imati nove napade kašlja. Koristite lijek bi trebao biti s velikim brojem tekućih sputuma, u ovom slučaju, lijek će učiniti razrjeđivač i lakše izaći.

Bronchipret: primjena i doziranje

U obliku kapi, lijek se propisuje djeci od šest godina:

 • djeca od 6 do 11 godina, lijek se daje u dozi od 25 kapi 4 puta dnevno;
 • djeca od 12 do 18 godina daju lijek u dozi od 28 kapi 4 puta dnevno;
 • odrasle osobe uzimaju 40 kapi 4 puta dnevno.

Sirup se može dati bebama od trećeg mjeseca života. Dajte lijek djeci 3 puta dnevno. Jedna doza sirupa bronchipret za djecu ovisi o dobi i je:

 • za djecu do godinu dana - 10-16 kapi;
 • za djecu od godinu dana - 17 kapi + 3 kapi za svaku godinu života.

Bronchipret tablete mogu se davati djeci od 12 godina po 1 tableti tri puta dnevno.

Bronchipret u obliku kapi i sirupa treba uzimati nakon jela s malom količinom tekućine. Tablete, naprotiv, uzimaju se prije obroka, bez žvakanja. Trajanje liječenja je 1,5 - 2 tjedna.

Svi oblici lijeka se dobro podnose, ali nuspojave njegove primjene vrlo su rijetke. Najčešće se javljaju u obliku alergijskih reakcija - pruritus, osip, edem.

Predoziranje lijekom u bilo kojem obliku uključuje reakcije iz probavnog trakta: mučninu, bol u trbuhu, povraćanje, proljev. U slučaju predoziranja, ispirati želudac slabom otopinom kalijevog permanganata i uzeti aktivni ugljen.

Bronchipret

Bronchipret je medicinski proizvod u kojem su aktivni sastojci biljni ekstrakti. Dostupan je u obliku kapi, sirupa i tableta nazvanih "Bronchipret TP".

Indikacije za uporabu

Bronchipret se može koristiti za bilo kakve bolesti dišnog sustava, praćene kašljem s viskoznim, teško odvojivim ispljuvkom:

 • traheitis;
 • akutni i kronični bronhitis;
 • pneumoniju;
 • bronhiektazije;
 • kronična opstruktivna plućna bolest.

Kod atopijske astme lijek treba koristiti s oprezom, jer njegove botaničke komponente mogu pojačati bronhospazam.

Terapijski učinak

 1. Iskašljavanje. Lijek pomaže u poboljšanju iskašljavanja sputuma.
 2. Protuupalno. Bronchipret je u stanju smanjiti manifestacije upalne reakcije - bol, oticanje sluznice, disfunkcija mukoznih žlijezda.
 3. Mukolitičkih. Biljni sastojci lijeka su dobro ukapljeni sputum.
 4. Bronhodilatatora. Kod liječenja ovim lijekom bronhije se šire, disanje postaje lakše, a opskrba tijela kisikom se poboljšava.
 5. Ubrzanje mukokiliarnog transporta. Lijek aktivira pokret mikroskopskih cilija epitela koji oblaže površinu bronha. Kao rezultat, ispljuvak se brzo uklanja iz respiratornog trakta valovitim kretanjem ovih cilija.

Sastav i oblik otpuštanja

Sastav kapljica uključuje ekstrakt biljke timijana i tinkturu lišća bršljana. Sadržaj etanola je 19 vol.%. Pomoćne tvari su natrijev saharinat, limunska kiselina i voda.

Sastav sirupa uključuje: ekstrakt biljke timijana i ekstrakt lišća bršljana. Sadržaj etanola je manji i iznosi 7 vol.%. Pomoćne tvari: kalijev sorbat, limunska kiselina, voda, itd.

Tablete uključuju ekstrakt suhe jaglace i ekstrakt biljke suhe majčine dušice. Pomoćne tvari: laktoza, dekstroza, polivinilpirolidon, silicij dioksid, celuloza, magnezijev stearat, talk, titanov dioksid, klorofil, riboflavin, propilen glikol, hipromeloza, metil metakrilat i etil akrilat kopolimer, dimetikon, okus mente.

Način uporabe

Upute za uporabu pokazuju da količina lijeka ovisi o dobi pacijenta. Kapi se propisuju pacijentima u dobi od 6 godina i starijima. Djeci od 6 do 11 godina daje se po 25 kapi po prijemu 4 puta dnevno (može se razrijediti vodom). U dobi od 12 do 18 godina, 28 kapi treba uzimati 4 puta dnevno. Odrasli pacijenti uzimaju 40 kapi 4 puta dnevno. Kod starijih i oslabljenih bolesnika može se smanjiti broj kapi. Trajanje liječenja je obično 10-14 dana.

Bronchipret sirup se koristi od dobi od 3 mjeseca. Njegova doza ovisi o dobi pacijenta i njegovoj tjelesnoj težini. Bolje je usredotočiti se na tjelesnu težinu. Kod ove metode određivanja doze, djeca do godinu dana dobivaju 10 do 16 kapi po dozi 3 puta dnevno. Nakon godinu dana, broj kapi po dozi definira se kao 1 kap na 1 kg tjelesne težine + još 10 kapi, 3 puta dnevno.

Kada je ciljana dob za djecu stariju od godinu dana, broj kapi po dozi određuje se kao 17 + 3 kapi za svaku sljedeću godinu života. Dakle, dijete od jedne do dvije godine starosti daje po 17 kapi, 2-3 godine - 20 kapi i tako dalje. Na dan, uzmite lijek 3 puta.

Možete koristiti mjernu posudu pričvršćenu na bocu. Djeca od 3 mjeseca do godinu dana su propisana 1,1 ml 3 puta dnevno, od godine do dvije godine - 2,2 ml 3 puta dnevno. Dijete od 2 do 6 godina treba primati 3,2 ml 3 puta dnevno, od 6 do 12 godina - 4,3 ml 3 puta dnevno. U dobi od 12 i više godina, doza je 5,4 ml 3 puta dnevno. Trajanje liječenja je obično 10-14 dana.

Bronchipret sirup treba isprati vodom ili razrijediti malom količinom tople vode.

Tablete se propisuju samo za bolesnike starije od 12 godina. Uzmite 1 tabletu 3 puta dnevno prije jela, bez žvakanja i pranja s malom količinom vode.

Nuspojave

Bronchipret je biljni pripravak, stoga se, kada se uzima, može razviti alergijska reakcija. Može manifestirati urtikariju, oticanje lica i vrata (angioedem).

Nije isključeno djelovanje lijeka na gastrointestinalni trakt s pojavom mučnine i povraćanja, ponekad bolova u trbuhu i proljeva.

kontraindikacije

Bronhipret tijekom trudnoće i dojenja nije propisan.

Ne smije se uzimati s poznatom alergijom na lijek ili njegove sastojke, kao i na alergijsku reakciju na biljke roda jaglaca i / ili obitelji lipokolora (majčina dušica).

Lijek je kontraindiciran u bolesti probavnog trakta u akutnom stadiju: gastritis, čir na želucu i 12 čira na dvanaesniku, pankreatitis, kolecistitis, gastroenteritis.

Tablete se ne koriste za nedostatak laktoze (na primjer, može pokazati netoleranciju na mlijeko), malapsorpciju glukoze-galaktoze.

Sirup i kapljice sadrže etil alkohol, tako da nisu propisani za alkoholizam, epilepsiju, tešku bolest jetre i bolesti mozga. Međutim, vjeruje se da ta količina alkohola ne utječe na sposobnost upravljanja vozilima.

Biljna medicina 'Bronchipret za djecu' - pravi lijek protiv kašlja

Popularnost droge "Bronchipret", koju proizvodi njemačka tvrtka Bionorica, danas je doista visoka i opravdana. Ovaj lijek, pod uvjetom da je propisno propisan i konzumiran, može pridonijeti izuzetno brzom oporavku bolesnika s respiratornim bolestima. Konkretno, to je vrijedno spomenuti droge "Bronhipret za djecu", naime, njegova učinkovita, a istovremeno, blagi učinak na tijelo, s gotovo bez nuspojava.

Važni čimbenici su visoka kvaliteta svih ljekovitih oblika lijeka u kombinaciji s demokratskim troškovima, što čini Bronchipret dostupnim svim segmentima populacije bez iznimke. U međuvremenu, ovaj lijek je također vrijedan jer liječi kašalj različitog podrijetla.

Bronchipret za djecu je lijek koji se prodaje bez recepta bez recepta. Djeluje protuupalno i iskašljavajuće. U nedostatku alergijskih reakcija, može se dati bolesnom djetetu čak i prije nego što ga pregleda liječnik.

Lijek "Bronchipret" dostupan je u tri različita oblika doziranja, i to u obliku tableta, sirupa i kapi.

Tablete "Bronchipret" za djecu nisu prikladne, propisane su adolescentima starijim od 12 godina i odraslima. Njihov sastav sadrži glavne aktivne sastojke u obliku suhog ekstrakta timijana i suhog ekstrakta korijena jaglaca. Etil alkohol (etanol) je ekstraktant gore navedenih biljaka. Posebnost tableta je prisutnost jednostavnih šećera (laktoza i glukoza).

Bronchipret za djecu sirup se razlikuje po sastavu, uključujući tekući ekstrakt ove biljke umjesto tinkture bršljanovog lišća. Zbog namjene ovog lijeka za djecu, njegov sastav sadrži znatno manje etilnog alkohola, a istovremeno se povećava sadržaj tvari koje poboljšavaju okus lijeka - kalijev sorbat i maltitol sirup. Preporučuje se djeci u dobi od tri mjeseca do šest godina, uključujući adolescente i odrasle.

Bronchipret kapi propisuju se djeci od šest godina, ali ovaj lijek je odličan za starije osobe. Njezini glavni aktivni sastojci u obliku tinkture bršljanovog lišća i ekstrakta biljke timijana zajedno s pomoćnim sastojcima doprinose pravilnoj apsorpciji glavnih - limunska kiselina monohidrat, natrijev saharin digitrate, etanol, pročišćena voda.

Na droge "Bronchipret za djecu" pozitivne kritike i od bolesnih i liječnika, jer je stvarno učinkovit. Mnogi pacijenti primjećuju čudesno olakšanje. Jedini nedostatak, prema mišljenju potrošača, je prisutnost etilnog alkohola u lijekovima. Ali svakako je dobro da se lijek "Bronchipret" može koristiti zajedno s drugim lijekovima, osim onih koji prestaju kašljati.

Dakle, biljni lijek "Bronhipret" - dokaz za to je jedan od najboljih lijekova u svojoj kategoriji, koji brzo ublažava stanje suhim kašljem. Glavna stvar je ne uzeti lijek nekontrolirano i za dugo vremena, kako ne bi propustili napad ozbiljnih bolesti - upala pluća, upale pluća ili opstruktivni bronhitis s oslabljenim bronhima, kao suhi kašalj, čak i bez visoke temperature, često je jedan od simptoma ovih bolesti. Kada liječnik prilikom slušanja pluća pronađe znakove upale u plućima ili bronhima, obično propisuje dodatne antibakterijske lijekove. Vodite brigu o svom zdravlju, uzimajte samo visokokvalitetne lijekove, provjeravajte vrijeme, a još bolje - nemojte se razboljeti.

Kako se lijek može brzo izliječiti? Uzeli su lasolvan, bronhipret, sada pravimo kolače.

odgovori:

Šahist

žbuke s gorušicom, zagrijati stopala, skuhati bilje i disati iznad lonca, po mogućnosti uzeti ekspektorans, mukaltin preporučujem, 2 tablete odjednom, 3 puta dnevno, nema rakova, a ako sam sve učinio, napisao sam kašalj za 2 - 3 će proći, ako dijete treba promatrati kako ne bi progutao svoj sputum, pa čak ni mjesec dana neće izliječiti.

Njegovo Veličanstvo Jurij Narmatov

Nolkof pomaže, a bolje je napraviti rendgenske zrake, također možete pokušati supmamarone

Limunska riba

Može masirati i sok od crne rotkve s medom.

Arman Kairzhanov

pokušajte prevenciju jesti u isto vrijeme dnevnu dozu vitamina C. To je oko 20 tableta Revita. Obično ublažava upalu grla, slabost i druge simptome.

Viktorija

Pa, ovisno o kašlju. Ako je povezan s bronhitisom, napisaću narodni lijek.

Olga Zagainova (Kurbala)

Moja pomoć se zaustavlja, osobito u zanemarenom slučaju. Udisanje s "zlatnom zvijezdom" (vijetnamska zvjezdica) nije pokušao?,

Irina Lapshina

Bilo koja sluz u tijelu - to su neprerađeni i neizraženi ostaci hrane, lijekova, negativnih misli. Moramo očistiti tijelo, i to s lijekovima do kraja, a onda želimo biti zdravi! ? Savjet: napola izgladnjeli, napola izgladnjeli, puno čiste vode, puno pokreta i oko 3-5 banana dnevno za jesti tjedan dana, što pridonosi čak i upali pluća. Pokušajte pobjeći od proizvoda brze hrane, od kečapa, majoneze, hamburgera, smrznute hrane, peciva, šećera i soli. Ograničenje: krumpir, meso, jaja, mliječni proizvodi. Voće, povrće, povrće, čista voda - u neograničenim količinama. Kretanje, putovanja, pozitivne misli, dobro raspoloženje - u neograničenim količinama. Ljubav, njega, pozornost, lasica, razumijevanje, sudjelovanje - u ogromnim količinama. Zorovya svoje blago i tvoje! Slažem se s crnom rotkvicom, jodnom mrežom, kolačima.

Salam Aleicum

Udisanje - najbolje sredstvo za poboljšanje iscjedka sputuma, čime se poboljšava stanje kada kašljete. Možete upotrijebiti poseban inhalator ili jednostavno disati, pokriti pokrivačem, preko lonca za pirjanje s kuhanom kamilicom, mentom ili timijanom ili otopiti 10 tableta validola u vrućoj vodi.
Sada o tome kako provoditi inhalaciju. Lijevak možete izvaljati iz debelog papira, pokriti ga širokim krajem loncem ili čajnikom i udisati paru kroz uski razmak. Mnogi radije udišu paru preko lonca, pokrivajući mu glavu ručnikom. To također nije zabranjeno, samo pazite da sami ne prevrnite tavu s toplom vodom. I imajte na umu da pate od hipertenzije, s visokim krvnim tlakom, ova metoda je kontraindicirana.
Praktičnije je inhalirati dijete iz kotla ili lonca za kavu. Napunite ga vodom za jednu trećinu. Stavite bradavicu s odsječenim krajem ili gumenom cijevi kroz koju će beba disati. Djecu treba udahnuti od 2 do 3 godine i uvijek pod nadzorom odrasle osobe.
Trajanje svakog udisanja od 5 - 10 - 15 minuta, za djecu - do 5 minuta. Učinite to 1 - 2 puta dnevno.
Udisanje započinje nakon 5 minuta, a za dijete 10 minuta nakon što voda prokuha. Strogo je zabranjeno disanje preko kipuće vode!
Za liječenje kašlja i može pomoći narodnim lijekovima. Pomiješajte crnu rotkvicu s medom i ostavite nekoliko sati - kao rezultat toga dobivate ljekovito piće koje dobro podnosi suhi kašalj. Možete popiti zaslađeni sok od luka (2-3 žlice dnevno) ili mješavinu svježe iscijeđenog soka od mrkve s toplim mlijekom (1: 1). Egzotični recept iz Brazila: obrišite par banana kroz sito, pomiješajte ga s čašom tople vode ili mlijeka, dodajte žlicu meda - usput, i sjajan desert! 2 žlice meda, 2 žlice. l. Konjak, 2 žlice. Sok od limuna popiti u noći 3 dana i kašljati kao što se nije dogodilo. Korisno je i lako piti infuziju timusa ili konjsko kopito.
Majčina dušica, poznata mnogim domaćicama kao začina, odavno se dokazala kao sluz i iskašljavanje. Čak i uz hripavac, službena medicina je prepoznala antitusične i antispazmodične učinke timijana. Ponekad se naziva timijan. Infuzija se priprema na sljedeći način: 1 žlicu trave se ulije sa čašom kipuće vode, infundira se jedan sat pod poklopcem i filtrira. Uzmite žlicu 3 puta dnevno.
Promiče odvajanje toplog mlijeka od sputuma sa sokom (četvrtina čajne žličice sode po šalici) ili mlijekom na pola s mineralnom vodom (Essentuki br. 4) - dva ili tri puta dnevno. Ako je vrlo neukusno, zamijenite s medom mlijekom. Kuhajte 0,5 litarni luk za mlijeko srednje veličine i dodajte žlicu meda. Jedite ovu smjesu mora biti noću. Mlijeko je vrlo ukusno, luk uopće ne miriše, pa čak i djeca lako piju. Suhi kašalj nakon što postane mekši i brže prolazi.
Da biste se riješili kašlja tijekom prehlade, možete trljati prsa bilo kojom svinjskom masti i ugrijati se. Medvjed, jazavac i druge egzotične masti nema prednosti! Uobičajena mreža joda ili vreća grijane zobi ili soli, stavljena na prsa, također je dobra. Još jedna mogućnost je da jedan papar na dan stavite na prsa i dva ispod lopatica ramena (uz snažan osjećaj pečenja, poletite!).
Kao i kod hladnoće, ne dopustite da se ispljuvak osuši. Ako ga ne prepiše liječnik, nemojte uzimati sredstva za suzbijanje kašlja (npr. Libexin, tusuprex ili kodein). Kada se suhi kašalj pojavljuje na početku bolesti, djeluju mukolitici, povećavajući količinu sputuma i razrjeđujući ga (pektusin, slatkiš sirup i drugo). A kada kašalj postao mokro - iskašljavanje lijekova (mukaltin, 2 tablete 4 puta dnevno, ispire s toplim zelenim čajem, pušači - bromhexin ili ambrobene).

Helen Kuznetsova

Ambroxol mi dobro pomaže

Katarina

Ascoril, dobar lijek i brzo pomaže i ne uzrokuje alergije.