Glavni / Grlobolja

Najbolji analozi Viferona

Popularni ruski lijek Viferon cijenjen je zbog svojih antivirusnih i imunomodulirajućih svojstava. Sastav lijeka uključuje rekombinantni humani interferon alfa-2B. No, ponekad lijek izaziva alergijske reakcije, a zatim dolaze do spašavanja kolegama Viferon. Ovi lijekovi također pomažu imunološkom sustavu da se nosi s virusnim infekcijama, a često ima i protuupalno, antioksidativno i regenerirajuće djelovanje.

O lijeku Viferon

Ovaj lijek je izvorni lijek, usmjeren na jačanje imunološkog sustava. Koristi se i za liječenje i za prevenciju različitih virusnih oboljenja u svim kategorijama bolesnika.

U ljekarnama postoje takvi oblici Viferona:

Sastav lijeka će se modificirati na temelju oblika Viferona. Dakle, čepići će sadržavati 500 tisuća IU interferona, alfa-tokoferol acetata, vitamina C, kakao maslaca i masti. Masti će sadržavati 40 tisuća IU interferona, takoferol acetata, lanolina i petrolata. A sastav gela Viferon će uključivati ​​36 tisuća IU interferona, benzojeve kiseline i limunske kiseline, tokoferol acetata i natrijevog klorida.

Osim toga, farmakološki oblik će također utjecati na indikacije. Supozitoriji, na temelju njihovog opsežnog djelovanja, češće propisuju liječnici. Upotrebljavaju se u liječenju akutnih respiratornih infekcija, kao i za borbu protiv akutnih respiratornih virusnih infekcija, kompliciranih bakterijskim infekcijama. Djetetu se mogu davati Viferon čepići za virusni hepatitis i infektivne upale. Viferon čepići su također propisani za trudnice, osobito za liječenje urogenitalnih infekcija.

Što se tiče Viferon masti i gela, prvi se lijek preporuča za virusne lezije sluznice i kože, a druga za terapeutske i profilaktičke svrhe za ARVI kod djece ili za rekurentni bronhitis. Međutim, postoje zajedničke indikacije za sve oblike lijeka. To su gripa, ekcem, respiratorni problemi i herpes dermatitis. Kontraindikacije za uporabu bilo kojeg oblika Viferona je individualna preosjetljivost na lijek.

Medicinski nadomjesci Viferon

Povećana osjetljivost na sastojke Viferona može zahtijevati zamjenu lijeka s jednim od njegovih analoga. Naravno, izbor analoga provodi liječnik, uzimajući u obzir karakteristike svakog lijeka. To je jedini način da budemo sigurni u učinkovitost odabranog Viferon analoga. Supstituenti lijeka Viferon mogu se razlikovati po sastavu, farmakokinetičkom djelovanju, kao i po cijeni.

Usput, visoka cijena izvornog lijeka često je razlog za pronalaženje jeftinijih analoga. Dakle, Viferon mast je dostupna po prosječnoj cijeni od 200 rubalja po cijevi, dok će cijena rektalnih čepića biti u rasponu od 300 do 550 rubalja po pakiranju. Ako je odlučujući faktor cijena lijeka, tada liječnici često nude takve ekonomične analoge Viferona kao Anaferon ili Vagiferon.

Ostali popularni analozi lijeka su:

Kada razlog za odabir analoga Viferona nije cijena, već prisutnost alergijske reakcije na njegove sastojke, važno je povjeriti pretraživanje stručnjaku i obratiti posebnu pozornost na značajke novog lijeka i njegove kontraindikacije. Također valja posebno naglasiti da viferon mast i gel nemaju potpune analoge.

1. Anaferon

Ta zamjena Viferon razvijena je za prevenciju oboljenja koja se manifestiraju u pozadini imunodeficijencije. Ovaj analogni preparat poboljšava sintezu antitijela, aktivira stanični imunitet i pomaže proizvodnju prirodnog interferona. Često je Anaferon dostupan u tabletama (odvojeno za djecu i odrasle), ali je nedavno objavljen novi oblik lijekova za dojenčad (kapi).

Slični analozi Viferona za djecu razlikuju se od sastava lijeka za odrasle. Tako se u proizvodnji tableta Anaferon koristi mješavina afinitetno pročišćenih antitijela s humanim C12 i C30 interferonom. Uz njih se lijeku za bebu dodaje i C50, kao i pomoćne tvari kao što su laktoza i celuloza. Kapi za bebe imaju isti sastav, ali u njima ima dvostruko više interferona. Trošak paketa tableta - od 200 rubalja.

2. Vagiferon

To je kombinirani antimikrobni lijek - jedan od glavnih analoga Viferon svijeća. Osim imunomodulirajućeg interferona, Vagiferon uključuje i druge komponente koje osiguravaju intenzivan antimikrobni i protuupalni učinak.

Takav analog supozitorija Viferon ima sljedeću primjenu:

Osim toga, propisuju se svijeće za složeno liječenje oboljenja ženskog reproduktivnog sustava, kao i za infekcije gljivicama, virusima i drugim patogenima. Ovaj analog Viferona nije pogodan za djevojčice mlađe od 18 godina, trudnice i pojedince s individualnom netolerancijom na elemente lijeka. To je prilično ekonomičan lijek posebne namjene i njegova cijena prosječno iznosi 250 rubalja.

3. Altevir

Sljedeći analog Viferona, kojeg predstavlja injekcijska otopina, je Altevir. Osim interferona, među komponentama diferenciranog dekstrana, natrij atsitat i klorid.

Ovaj analog može zamijeniti Viferon u liječenju takvih patologija:

 • hepatitis B i C;
 • laringealne papilome;
 • genitalne bradavice;
 • benigni i maligni tumori.

Važno je napomenuti da Altevir ima prilično opsežan popis kontraindikacija koje se moraju pročitati prije uzimanja lijeka. Osim toga, među svim analogima Viferona, ona ima najveći trošak - od 1.100 rubalja po pakiranju.

4. Genferon

To je lijek širokog spektra koji ima imunomodulatorni, anestetički, antivirusni i antioksidacijski učinak. Interferon je također prisutan u sastavu ovog analoga Viferona, kao i benzokain i taurin. Genferon je dostupan samo u obliku čepića pogodnih za rektalnu i vaginalnu primjenu.

U pravilu, Genferon može zamijeniti Viferon u takvim slučajevima:

 • akutni bronhitis;
 • kronični bakterijski cistitis;
 • Terapija infektivnih i upalnih bolesti urogenitalnih bolesti.

Kao iu slučaju gore navedenih analoga, Genferon nije propisan za preosjetljivost na njegove komponente. Genferon je jedva pogodan sinonim za "ekonomično", jer je taj analog Viferona prilično skup (od 300 rubalja). Ali ako uzmete u obzir odličan učinak lijeka i da nema gotovo nikakvih kontraindikacija, onda je njegova cijena potpuno opravdana.

5. Giaferon

Svijeće Hiaferon se uglavnom koriste za ispravljanje stanja urogenitalnog sustava. Ovaj analog također ima antivirusni i imunomodulatorni učinak, a njegovi glavni elementi su interferon i natrijev hijaluronat.

Propisani su analogni čepići:

 • s klamidijom;
 • ureaplasmosis;
 • mikoplazmoza;
 • bakterijska vaginoza;
 • infekcija herpesom.

Lijek Giaferon u supozitorijima ne koristi se u liječenju djece, iako nije kontraindiciran kod djece. Što se tiče liječenja i prevencije ARVI, u ovom slučaju, liječnici savjetuju korištenje ovog analognog Viferona u obliku nazalnog spreja. Cijena lijekova oba oblika lijeka kreće se od 300 rubalja po jedinici.

6. Interal P

Karakteristično obilježje ovog lijeka je ne samo antivirusni i imunološki učinak, već i njegova sposobnost da "suši" stanice tumora. Lijek se proizvodi u obliku praška zatvorenog u ampule. Glavni aktivni sastojak praška je interferon, ali njegova doza može biti različita.

Ovaj analog Viferona je opsežan popis indikacija:

 • encefalitis;
 • hepatitis B, C, D;
 • Ciroza faze I;
 • multipla skleroza;
 • grlene papilome;
 • karatiti, keratoiridociklitis;
 • benigni i maligni tumori.

Lijek se ne koristi u liječenju trudnica i njegovoj netoleranciji. Uzimajući u obzir prilično široku aktivnost ovog analognog Viferona, ima vrlo pristupačnu cijenu - od 400 rubalja.

Nakon provedbe usporednih karakteristika Viferona i njegovih analoga, zaključak pokazuje da, nažalost, nema potpune zamjene izvornog lijeka. No, možete pronaći što je moguće bliže svojstvima analogne za borbu protiv određene bolesti. Ipak, inicijativu u ovom pitanju treba isključiti - to treba rješavati isključivo profesionalno.

izvori:

Vidal: https://www.vidal.ru/drugs/viferon__17497
GRLS: https://grls.rosminzdrav.ru/Grls_View_v2.aspx?routingGuid=17d123e0-c99e-43c1-a653-197cf507d7a0t=

Pronašli ste pogrešku? Odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter

Jeftini analozi i supstituti za lijekove Viferon za djecu i odrasle

Poznati moderni ruski alat Viferon poznat je po svojim imunomodulacijskim i antivirusnim svojstvima. Sastav lijeka sadrži humani interferon alfa 2B. Jednostavno rečeno, lijek pomaže imunološkom sustavu da se nosi s virusnim infekcijama, a također ima protuupalne, antioksidativne i regenerirajuće funkcije.

Viferon ima različite oblike oslobađanja, prikladne za uporabu za djecu i odrasle - rektalne i vaginalne čepiće, kao i mast i gel za vanjsku uporabu.

Upute sadrže takve indikacije za liječenje gripe, ARVI, herpesa i drugih virusnih infekcija kože i sluznice.

Lijek se može propisati za djecu od 1 godine, tijekom trudnoće, tijekom dojenja. Lijek se dobro kombinira s drugim lijekovima u antivirusnoj terapiji.

Cijene lijekova ovise o dozi aktivnog sastojka. Supozitorije s dječjim doziranjem koštaju oko 250 rubalja, odrasli će morati platiti do 920 rubalja. Mast i gel će koštati 145-230 rubalja. Viferon analozi za djecu dostupni su u različitim oblicima doziranja. Bliski supstituti mogu se naći među lijekovima proizvedenim u Rusiji ili uvezenim.

Analogi ruske proizvodnje

Imunomodulatorni lijekovi su popularniji u našoj zemlji, tako da postoji mnogo sinonima i zamjena za Viferon od domaćih proizvođača.

Najbolji analog Viferona u svojstvima i indikacijama za uporabu.

Lijek se može naći u obliku spreja, rektalnih ili vaginalnih čepića, u kapima.

Aktivni sastojak je interferon alfa 2B i taurin, koji normalizira metaboličke procese i povećava učinkovitost interferona.

Alat se propisuje za dječje virusne bolesti dišnog sustava, kao i za upale urogenitalnog trakta kod odraslih.

Liofilizat za injekcije za intramuskularno ili intravensko davanje interferona.

Učinkovita zamjena za jeftin antivirusni, imunomodulatorni lijek s antitumorskim djelovanjem.

Koristi se kod odraslih u liječenju hepatitisa, virusnog meningoencefalitisa, raka, multiple skleroze.

Za djecu, lijek je indiciran za akutnu limfoblastičnu leukemiju nakon kemoterapije, eksciziju papiloma za papilomatozu, hepatitis C.

Lijek je u obliku otopine u ampulama. Alat inhibira sintezu nekih onkogena, ima učinkovit antivirusni učinak.

Propisuje se za hepatitis B, C, rak bubrega, druge maligne tumore, HIV infekciju.

Gel s bakteriostatičnim i protuupalnim djelovanjem. Imunosupresivni lijek.

Alat pomaže u liječenju različitih vrsta herpesa, ARVI, gripe. Gel se nanosi na nosnu sluznicu.

Oblik oslobađanja lijeka - svijeće vaginalni, rektalni.

Sastav lijeka uključuje humani interferon alfa 2B i natrijev hijaluronat.

Lijek se propisuje u liječenju genitalnih infekcija virusne prirode.

Liofilizat za intranazalnu primjenu.

Najjeftiniji analog Viferona, koji je njegov glavni aktivni element zasebno.

Lijek se pokazuje osobama u stanju imunodeficijencije, djelujući na patološke stanice virusa.

Prodaje se u ljekarnama u tekućem ili suhom obliku. Suhi prah se razrijedi s vodom ili slanom otopinom.

Intravaginalni lijek. Svijeće s interferonom, flukonazolom i metronidazolom u sastavu.

Zbog svojih sastojaka, lijek obavlja antifungalna, antibakterijska, imunomodulatorna, antivirusna, protuupalna funkcija.

Alat je dostupan u tabletama i kapljicama. Učinkoviti antivirusni lijek.

Najveći terapijski rezultat s recepcije doći će ako počnete uzimati pilule ili kapi za nos pri prvim simptomima virusne bolesti.

Ukrajinski nadomjestci

Jeftini analozi lijeka Viferon treba odabrati iz sličnih ukrajinski proizvedenih lijekova.

 • Alfarekin. Otpuštanje oblika - svijeće, ubrizgavanje. Aktivni sastojak - interferon alfa 2B. Prosječna cijena je 260-420 rubalja.
 • Vitaferon. Lijek se koristi kod djece, uključujući novorođenčad i odrasle. Indikacije uključuju liječenje zaraznih virusnih bolesti, virusnog hepatitisa, lezija urogenitalnog trakta, SARS-a, gripe.

Dostupan u obliku svijeća, otopine. Može se koristiti tijekom trudnoće. Prosječna cijena je 160-300 rubalja. Laferobion. Lijek se temelji na humanom leukocitnom interferonu. Jeftin Ukrajinski blizu analogni Viferon. Ima slične indikacije za uporabu.

Oblik oslobađanja - liofilizat za otopinu, vaginalni i rektalni čepići, nazalni prah, nazalni sprej. Prosječna cijena je 160–920 rubalja.

Bjeloruski generici

Ako postoji razlog zašto je nemoguće koristiti viferon svijeće, jeftinije se mogu odabrati s popisa bjeloruskih generičkih lijekova. Tablica u nastavku opisat će vam kako zamijeniti Viferon.

Ostali strani analozi

Postoji nekoliko uvezenih bliskih supstituta, jer inozemna medicinska praksa ne uključuje upotrebu interferona leukocita za liječenje SARS-a ili gripe.

Propisivanje takvih lijekova najčešće znači ozbiljnu bolest povezanu s imunodeficijencijom. Visoka cijena čini uvozne analoge Viferona neatraktivnim za ruskog pacijenta.

 • Bioferon. Zemlja porijekla - Argentina. Lijek je otopina za injekcije. Imunostimulator. Propisuje se za liječenje hepatitisa B, C, litičku leukemiju, mijeloidnu leukemiju, mijelom, limfom, genitalne bradavice, HIV infekciju. Prosječna cijena 900-1.200 rubalja.
 • Intron A. Lijek se proizvodi u Irskoj, SAD-u, Švicarskoj. Koristi se kao antikancerogeni imunomodulatorni lijek u kombiniranoj terapiji s drugim antivirusnim sredstvima. Dostupan u obliku otopine za injekcije. Prosječna cijena je 5600-6900 rubalja.

Pripravci na bazi interferona leukocita nedavno su počeli koristiti u medicinskoj praksi virusnih bolesti. Nema studija o učincima uzimanja Viferona i sličnih lijekova na duži rok.

Ne slijedite sami i bez dobrog razloga za korištenje tih lijekova tijekom liječenja.

Viferon - upute za uporabu, cijenu i analoge

Viferon je antivirusni lijek. Povećava imunitet, pokazuje antibakterijsko djelovanje. Viferon za odrasle i djecu preporuča se ako se nađu meningitis, podskladočni laringitis, kandidijaza, mikoplazmoza, gripa, prehlade.

Naziv lijeka: Viferon

 • Farmaceutska tvar: Rekombinantni alfa 2b interferon se dodaje lijeku kao glavni sastojak.
 • Neodređene komponente:
 1. Sljedeće komponente su dodane u Viferon supozitorije: alfa-tokoferol acetat; askorbinka; E433; kelatiranje III; E301; kakao maslac, masna baza.
 2. U Viferon mast dodaju se različiti sastojci: vitamin E; vuneni vosak; parafin bijeli mekani; ulje breskve; voda.
 3. Neaktivni gel dodan u Viferon gel: E330; voda; tokoferol acetat; kuhinjska sol; E210; E1510; E468; E422; E285; D, L-a-amino-y-metiltiofenolnu kiselinu; albumin.
 • ATX kod: Interferon alfa 2b.
 • Farmakoterapijska skupina: Lijek Viferon pripada interferonima, imunomodulatorima s antimikrobnim svojstvima, MIBP-citokinima.
 • Medicinski obrazac:
 1. Viferon se proizvodi u svijećama, umetnutim u analni kanal: 150000 IU; 500.000 IU; 1 milijun IU; 3 milijuna IU.
 2. Viferon djeca i odrasli ne događaju se, mijenjajući raspored doziranja prema dobi, težini, području tijela osobe.
 3. Drugi lijek Viferon je u obliku gela i masti za intranazalnu i lokalnu uporabu.
 • Pravila skladištenja: Viferon ne gubi svoje ljekovite osobine na t 2–8 ° C. Supozitoriji su prikladni za 24 mjeseca. Nazalni oblici lijeka vrijede 12 mjeseci od dana oslobađanja. Otvoreni gel djeluje 60 dana, mast u aluminijskoj cijevi - 30 dana, u posudi od stiropora - nekoliko tjedana.
 • Uvjeti prodaje: Lijek Viferon se može kupiti bez predočenja formulara na recept.
 • Tvrtka proizvođač: Viferon je napravio LLC Feron, Ruska Federacija.
u sadržaj ↑

Indikacije za uporabu

Svijeće se propisuju ako se dijagnosticira:

 • ARVI, gripa, čak i ako se istovremeno pridružila bakterijskom procesu kod djece i odraslih;
 • pneumonija izazvana klamidijom, virusima, bakterijama u odraslih i maloljetnika u složenoj shemi;
 • infektivne i upalne patologije novorođenčadi, uključujući nedonoščad: upala moždanih ovojnica različitog podrijetla, trovanje krvi, perinatalne infekcije kao što su klamidija, kandidijaza, uključujući unutarnje organe, herpes, poremećaji uzrokovani citomegalovirusom, enterovirus u složenoj shemi;
 • kod kroničenja virusnog hepatitisa kod odraslih i djece u složenoj shemi, uključujući istodobno s plazmacitherezom, ekstrahepatično pročišćavanje krvi pomoću sorbenta pri zamjeni hepatocita stromom;
 • infektivne i upalne bolesti mokraćnog, reproduktivnog sustava u odraslih (klamidija, papilomatoza, ureaplazmoza, mikoplazmoza, stalno pogoršana kandidijaza, aminokolpitis, oboljenja izazvana trihomonadima citomegalovirusa) u složenoj shemi;
 • herpes infekcije kože, sluznice u odraslih.

Viferon mast propisana je:

 • za liječenje herpetičkih bolesti;
 • u složenoj shemi akutnih respiratornih virusnih infekcija, uključujući gripu u maloljetnika.

Viferon gel je propisan:

 • za liječenje i smanjenje vjerojatnosti zaraze s lažnim sapima, akutne respiratorne infekcije, kao što je gripa kao dio sveobuhvatne sheme;
 • u liječenju bolesti uzrokovanih herpes virusima.
u sadržaj ↑

ograničenja

Lijek Viferon u svim medicinskim oblicima je zabranjen u slučaju netolerancije na njegove sastojke. Mast se ne može tretirati mrvicama do 12 mjeseci.
Svijeće Viferon zabranjene do 4 mjeseca trudnoće. Za fetus s kasnijim gestacijskim razdobljem, čepići su sigurni.

Farmaceutska kvaliteta

Lijek Viferon pokazuje antivirusna, imunokorporativna svojstva. Alfa 2b interferon inhibira razmnožavanje virusa. Ima antiproliferativno svojstvo, ometa staničnu diobu, suspendira rast tkiva.

Zbog sadržaja alfa 2b interferona, Viferon pokazuje imunostimulacijske učinke:

 • zbog tretmana makrofagi aktivnije zahvaćaju, probavljaju patogene agense, ostatke mrtvih stanica, otpadne produkte mikroorganizama;
 • tijekom terapije povećava se liza T-supresora ciljnih stanica oštećenih mikroorganizmima koji su prošli malignu degeneraciju.

To objašnjava da Viferon pokazuje indirektno antibakterijsko svojstvo.

Zbog askorbinske kiseline i tokoferola pojačavaju se specifične antivirusne osobine interferona alfa 2b, povećava se imunostimulirajući učinak, a time i otpornost organizma na patogene.

Tijekom terapije povećava se formiranje lgA, obnavlja se količina lgE i počinje biosinteza vlastitog interferona.

Zbog sadržaja askorbinske i tokoferola, Viferon ubrzava zacjeljivanje oštećenih tkiva, potiskuje upalu, stabilizira staničnu membranu. Vitamin E i askorbin su prirodni antioksidanti koji štite tkiva od agresivnih učinaka oksidanata koji podupiru unutarnje abnormalne pojave.

Svijeće, kao i Viferon u vanjskim oblicima, ne izazivaju negativne pojave zabilježene tijekom injekcije alfa interferona.

Antivirusni lijek propisan u kompleksnoj terapiji smanjuje broj antibiotika, glukokortikosteroida i smanjuje toksičnost takvog liječenja.

Zbog fosfolipida koji se nalaze u kakao maslacu, nije potrebno dodati neprirodne štetne stabilizatore u proizvodnju.

Zahvaljujući polinezasićenim masnim kiselinama, Viferon se lako unosi u analni kanal i otapa u crijevu.

Dodan sastavu gela vitamina E, konzervansi E210 i E330 pripadaju antioksidansima, povećavaju antivirusnu aktivnost interferona alfa, njegova imunostimulirajuća svojstva. Zbog baze gela postoji dugotrajan učinak lijeka, ima snažan lokalni imunostimulirajući učinak. S njegovom intranazalnom primjenom počinje proizvodnja imunoglobulina A, koji ometaju fiksaciju i podjelu patogenih agensa u nosnicama, što omogućuje upotrebu farmaceutskih sredstava za smanjenje rizika od infekcije SARS-om.

farmakokinetika

Lijek s lokalnom i vanjskom obradom gotovo da ne migrira u krvotok.

Raspored doziranja

Svijeće se stavljaju u analni kanal. Taktike liječenja razvijaju se osobno, ovisno o težini simptoma, broju punih godina.

Upute za uporabu odraslih osoba Viferon

Doziranje Viferona u svijećama:

 • Za akutne respiratorne virusne infekcije i upalu pluća, Viferon 500.000 IU primjenjuje se dva puta dnevno. Da biste lijek unosili svakodnevno tijekom 5 dana, po procjeni liječnika možete produžiti tečaj.
 • Uz upalu jetre virusne prirode, 3 milijuna IU se propisuje dva puta dnevno, svaki dan tijekom 10 dana. Zatim se lijek u istoj dozi umetne 3 puta tjedno. Trajanje tečaja varira od šest mjeseci do godinu dana.
 • Kod infektivnih i upalnih patologija mokraćnih i porođajnih sustava: klamidija, mikoplazmoza, kandidijaza, infekcije uzrokovane ureaplazmama, HPV-om, trihomonadama, CMV-om, Viferon 500000 se propisuje dva puta dnevno. Ubrizgajte antivirusne lijekove svakodnevno pet do deset dana, ponekad i dulje.
 • Ako se promatra herpetična infekcija, Viferon se primjenjuje s 1 milijun IU kroz čepić dva puta dnevno. Zalijepite svakodnevno 10 dana.

Kada herpes Viferon za odrasle u obliku masti primjenjuju na patološke zone 4 puta dnevno tijekom tjedna.

Gel se nanosi kako slijedi:

 • Ako se gripa i druge akutne respiratorne infekcije promatraju u svrhu liječenja, intranazalno ili razmazati tonzile tri do pet puta tijekom razdoblja od 5 dana, ako je potrebno, čak i duže.
 • Da bi se spriječila prehlada tijekom epidemije Viferona u nosu ili na tonzilama, primjenjivati ​​2 puta dnevno tijekom dva tjedna ili mjesec dana.
 • Kod sublastičnog laringitisa, kapsule žlijezda na visini patologije pet puta dnevno tijekom tjedna. Zatim svaki dan tri puta dnevno još 21 dan.
 • Da bi se smanjila vjerojatnost podzaloga laringitisa, obložite tonzile 2 puta dnevno svaki dan tijekom 21-28 dana. Lijek se koristi svakih šest mjeseci.
 • U slučaju mjehurastih lišaja, Viferon se primjenjuje tri puta dnevno, ako je potrebno, multiplicitet se povećava na pet puta. Stavite dok ne prođete manifestacije patologije.
 • Kod endocervicitisa, izazvanog herpes virusom, Viferon za odrasle primjenjuje se u mililitru po endocerviksu dva puta dnevno. Trajanje varira od tjedan do dva.

Tijekom terapije slijedite pravila:

 • Viferon u nosu ulazi nakon nosnih toaleta.
 • Primjena lijeka na krajnike moguće je pola sata nakon jela.
 • Doziranje Viferona pri podmazivanju nosnica i žlijezda treba biti najviše 0,5 cm lijeka.
 • Korištenje Viferona moguće je tek nakon čišćenja zidova vagine i endocerviksa. To se može učiniti brisom od gaze ili pamuka.
 • Nakon primjene lijeka nakon otprilike pola sata, pojavljuje se film koji se uklanja vodom ili lijevo, a na njega se stavlja farmaceutski agens.
u sadržaj ↑

Primjena u pedijatriji

Upotreba svijeća Viferona za djecu s akutnim respiratornim infekcijama:

 • Za nedonoščad s gestacijskom dobi manje od 34 tjedna, Viferon se propisuje 150.000 IU tri puta dnevno. Tečaj je 5 dana, a nakon 5 dana odmora dopušteno je ponoviti ga.
 • Za nedonoščad rođenih više od 34 tjedna, Viferon 150.000 IU se koristi 2 puta dnevno tijekom 5 dana. Ako je potrebno nakon 5 dana odmora, tečaj se može ponovno završiti. Djeca do 7 godina propisana su na isti način.
 • Djeci starijoj od 7 godina daju se svijeće od 500.000 u dozama kao kod odraslih.

Upotreba Viferon svijeća u djece s infektivnim i upalnim bolestima u složenoj shemi:

 • Viferon za djecu rođenu u razdoblju do 34 tjedna umeće se u 150.000 IU 3 puta dnevno u supozitorij;
 • Viferon za djecu rođenu više od 34 tjedna ispušta se 150.000 IU dvaput ujutro i navečer.

Liječiti ih 5 dana, nakon iste privremene stanke, ako trebate ponoviti, ovisno o patologiji:

 • bolesti trovanja krvi, drozda, citomegalovirusa i mikoplazme - dva ili tri slijeda;
 • meningitis, bolesti uzrokovane enterovirusima - jedan do dva ciklusa;
 • infekcije uzrokovane herpes virusima - nekoliko tečajeva.

U slučaju upale jetrenih svijeća Viferon u djece se koristi u dnevnim dozama:

 • djeci mlađoj od šest mjeseci propisano je od 300.000 do 500.000 IU;
 • bebe iz šest mjeseci u godini ispuštaju se za 500000 IU;
 • za djecu od 1-7 godina, lijek se ubrizgava u 3 milijuna jedinica po kvadratnom metru. m. površine torza;
 • Viferon za djecu od 7 godina otpušten je 5 milijuna kuna. m. područje torza.

10 dana stavite imunološki stimulator 2 puta dnevno. Zatim idite na dozu održavanja 3 puta tjedno. Primjena alata može trajati od šest mjeseci do godinu dana, ovisno o rezultatima ankete.

Dnevna doza Viferona za djecu podijeljena s dvije.

Ako maloljetnik pati od kronične upale jetre, nalazi se na plazmaforezi i izvanhepatičnom čišćenju protoka krvi, tada mu je propisan lijek:

 • predškolska djeca do 7 godina, 150 tisuća puta ujutro i noću;
 • učenici od 7 godina Viferon 500 tisuća dva puta dnevno.

Imunostimulant umetnuti nekoliko tjedana.

Gel se koristi u djece prema indikacijama, u dozama kao odrasli.

Upotreba Viferona u mastima za gripu i druge respiratorne bolesti:

 • bebe, stare jednu ili dvije godine, treba razmazati tankim slojem na nosnoj sluznici loptom od 0,5 cm tri puta dnevno;
 • pacijentima od dvije do dvanaest godina u identičnim dozama, ali 4 puta dnevno;
 • maloljetnog pacijenta od dvanaest godina na kuglici veličine 10 mm četiri puta dnevno.

Trajanje je pet dana.

Korištenje Viferona u budućnosti i dojilja

Viferon tijekom trudnoće treba umetnuti od 4 mjeseca.

Kod zaraznih i upalnih bolesti mokraćnih i porođajnih sustava propisuje se svijećom 500 tisuća jedinica 2 puta ujutro i navečer tijekom 10 dana. Zatim, svijeća 2 puta svaka 4 dana, samo trebate unijeti 20 komada. Tada se jedna doza smanjuje na 150 tisuća IU treba davati 2 puta dnevno 5 dana svaki mjesec prije porođaja. Ako je potrebno, propisuje se lijek od 500 tisuća jedinica u trajanju od 38 tjedana, dva puta ujutro i 10 dana po noći.

Primjerice, s mjehurićima lihena, ako je na usnama hladnoća, Viferon se tijekom trudnoće propisuje na sličan način.

Dopušteno je da se nazalna sredstva liječe potencijalnim indikacijama i pacijentima koji doje, kao što je naznačeno.

Svijeće koriste majke koje podržavaju prirodno hranjenje u normalnom načinu rada.

Negativne pojave

Supozitorije, kao i upotreba gela s individualnom tolerancijom, uzrokuju alergije. Ona se manifestira osipom i svrbežom. Nuspojave nestaju unutar nekoliko dana od trenutka prekida terapije.

To se događa zbog intranazalne terapije pojavljuje curenje iz nosa, gori u nosnicama, kihanje. Sve navedene nuspojave su blage i nestaju nakon završetka terapije.

predozirati

Nema informacija o trovanju znači Viferon.

Farmakološka kompatibilnost

Viferon za liječenje gore navedenih bolesti može se primijeniti istodobno s glukokortikoidima, antibakterijskim lijekovima.

Posebne upute

Vrijedi odbiti korištenje gela ako je cjelovitost pakiranja oštećena, a postala je drugačija boja.

Nije utvrđeno kako svijeće utječu na Viferon na sposobnost vožnje automobila.

Cijena i analozi

Cijena imunomodulatora ovisi o određenoj ljekarni, obliku oslobađanja, količini medicinskog sastojka. Njegova cijena je od 160 do 980 rubalja.

Njihovi analozi su u prodaji:

 • Genferon. Terapijski učinak objašnjava se alfa interferonom, anestezinom, 2-aminoetinsulfanskom kiselinom. Genferon se proizvodi u supozitorijima koji se koriste u virusnom bakterijskom procesu u urogenitalnom traktu.
 • Kipferon. To se događa u supozitorijima koji se koriste kod bolesti dišnog sustava, mokraćnog sustava, reproduktivnog sustava, potaknutih mikroorganizmima. Kipferon može biti od 0. Prema dobi, otpušta se jedan do tri puta dnevno.

Zamjenu mora odabrati liječnik, svaki od njih ima različite indikacije za uporabu.

Unatoč prodaji bez recepta, imunomodulator je zabranjen. Prije uporabe, trebate pročitati upute za uporabu Viferona.

Analogi svijeća Viferon za djecu - pregled najučinkovitijih lijekova

Jedan od najpopularnijih antivirusnih lijekova u pedijatriji može se nazvati Viferon. Dolazi u nekoliko oblika: mast, gel, čepići. Za djecu se obično propisuje u obliku rektalnih supozitorija, jer je to prikladan i siguran način primjene.

Što može zamijeniti svijeće Viferon za dijete, koji lijekovi su bolji za odabir za djecu različitih dobnih kategorija, i ima li ovaj lijek analoge koji su jeftiniji, ali ne i manje učinkoviti?

Sastav i učinak popularnog lijeka za djecu

Glavno djelovanje osigurava interferon-α2b. Interferoni su proteinski spojevi koje proizvode stanice ljudskog tijela kao odgovor na sudar s virusom.

Interferon-α je leukocit, tj. Proizvod je stanica ljudskog imunološkog sustava. Ali u ovom lijeku, kao iu većini drugih, sadržava se njegova rekombinantna, odnosno umjetno dobivena varijanta.

On inhibira aktivnost virusa, ima stimulirajući imunitet i antiproliferativni učinak. Također uzrokuje mali antimikrobni učinak stimulirajući fagocitne stanice.

Njegova najučinkovitija uporaba je u prvim danima bolesti, kada se smanjuje proizvodnja alfa interferona u tijelu.

Pomoćne tvari koje pojačavaju djelovanje lijeka su alfa-tokoferol acetat (poznatiji kao vitamin E) i askorbinska kiselina (vitamin C).

Njihova kombinacija ima dodatni stimulirajući učinak na imunološki sustav i doprinosi borbi protiv patogenih mikroorganizama, što omogućuje korištenje ovih supozitorija kako bi se spriječio razvoj bakterijske infekcije, čestog virusnog oboljenja. O uporabi svijeća Viferon za prevenciju virusnih bolesti kod djece pročitajte ovaj članak.

Slični sastavi uključuju sljedeće lijekove:

Humani leukocitni interferon;

Analogne svijeće Viferon

Ažuriranje zadnje cijene: 03/14/2019

Popis analoga: sortiranje po cijeni, ocjena

Viferon (rektalne supozitorije) Ocjena: 103

Viferon Rectal Suppositories Zamjenski sastojci

Infagel (gel) Ocjena: 142 Gore

Analogni jeftiniji od 141 rubalja.

Infagel je imunomodulator proizveden u obliku masti, čiji je sadržaj interferona u jednom gramu 10 tisuća IU. Prodaje se u staklenim bocama kapaciteta 2, 3, 5, 10 g. Koristi se u liječenju virusnih lezija kože i sluznica (genitalnog kao i herpes zostera, herpetičkog stomatitisa i gingivitisa), kao profilaksa za ARD i ARVI. Oboljela područja kože i sluznice podmazuju se gelom dva puta dnevno i suše se u roku od nekoliko minuta, tijekom liječenja obično je 7-10 dana. Kod prevencije respiratornih infekcija gel se nanosi na unutarnju stranu nosnica također dva puta dnevno. Praktično nema kontraindikacija, osim pogoršanja alergijskih i autoimunih bolesti.

Genferon Light (čepići) Ocjena: 134 Up

Analogni više od 12 rubalja.

Genferon Light je još jedan analog Viferona. Za razliku od Genferona, ne sadrži benzokain. Doze interferona u tim supozitorijima su niže - 125 tisuća ili 250 tisuća IU, tako da se mogu koristiti za bolesti urogenitalnog sustava ne samo u odraslih bolesnika, nego iu djetinjstvu. Učinkovito se bori protiv virusnih i bakterijskih infekcija. Zbog svog imunomodulacijskog učinka koristi se iu kompleksnoj terapiji akutnih respiratornih infekcija i ARVI. Doza je 2 čepića, vaginalna ili rektalna. Nisu prijavljeni slučajevi predoziranja i po život opasnih nuspojava.

Hyaferon (čepići) Ocjena: 90 Na vrh

Analogni više od 14 rubalja.

Giaferon se proizvodi u obliku čepića, od kojih svaki sadrži 500 tisuća IU interferona alfa-2b i 12 mg natrijevog hijaluronata. Interferon stimulira imunološki sustav pacijenta, natrijev hijaluronat (jedna od glavnih komponenti ljudskog vezivnog tkiva) osigurava produljenu apsorpciju interferona kroz sluznicu u krv. Koristi se kao jedna od komponenti kompleksnog liječenja bolesti urogenitalnog sustava uzrokovanog herpes virusima i HPV-om, klamidijom, ureaplazmama i drugim mikroorganizmima. Tijek liječenja je od 10 dana i može biti duži za kronične infekcije, doza je 2 čepića dnevno, svaki dan ili svaki drugi dan. Gotovo uvijek se bolesnici lako toleriraju, nema utjecaja na psihomotorne reakcije.

Analogni više od 370 rubalja.

Genferon - koristi se rektalno i vaginalno supozitorije. Aktivni sastojci su interferon alfa-2b (u različitim vrstama otpuštanja, čepić njegove doze je 250 tisuća. 500 tisuća. 1 milijun IU), taurin (10 mg) i benzokain (55 mg). Zbog te kombinacije, lijek se bori protiv klica i virusa, povećavajući pacijentov imunitet, poboljšava regeneraciju oštećenih tkiva i ublažava bol i svrab. Indikacije za primjenu su upalne bolesti genitourinarnog sustava različitog podrijetla, od genitalnog herpesa i HPV do prostatitisa i adneksitisa. Doza je dva čepića dnevno, sadržaj aktivne tvari ovisi o težini bolesti. Ženama se daju vaginalno, za muškarce - rektalno. Tijek liječenja je deset dana, a za kronične bolesti može doseći i do 3 mjeseca, u kojem slučaju se supozitoriji daju tri puta tjedno.

Svijeće Viferon i njihovi analozi


Jedan od učinkovitih antivirusnih lijekova - svijeće u rektumu Viferon (Vitaferon), koje pripadaju skupini interferona. Nanesite samo na recept. Ali njihova je učinkovitost pouzdano potvrđena. Također su sigurni i za novorođenčad, uključujući i bebe. Uvođenje ovih svijeća je bezbolno i ne biste trebali previše brinuti o tome kako pravilno ući u svijeću.

Svijeće Viferon - lijek koji ima antivirusni učinak na tijelo i kod odraslih i kod djece, također ima imunomodulatorni učinak. Sastav svijeća Viferon uključuje interferon koji pomaže tijelu u borbi protiv virusa, uključujući i sprječavanje njegove reprodukcije. Sastav Viferona je još uvijek uključen askorbinska kiselina, djeluje kao antioksidans.

Ali danas ne može svatko priuštiti da kupi ovaj lijek. U ovom slučaju, mladi roditelji će pomoći Viferon analozima.

interferon

Interferon je lijek koji predstavlja skupinu proteina sintetiziranih iz krvi donora. Interferon ne sadrži konzervanse i antibiotike. Namijenjen je za liječenje i prevenciju virusnih bolesti, gripe i drugih akutnih respiratornih virusnih infekcija.

Interferon se brzo može apsorbirati u sluznicu, što uzrokuje oslobađanje ovog lijeka u obliku supozitorija. Iz tijela se lako eliminira kao prirodni metabolički otpad tijela.

Nuspojave nisu identificirane. Kontraindikacije: preosjetljivost na proteinske derivate.

Genferon

Genferon - rekombinantni lijek, koji uključuje bakteriju Escherichia coli. To je antivirusni, imunomodulatorni i antibakterijski lijek. Preporučuje se uzimanje Genferona kod akutnih i kroničnih zaraznih bolesti. Vrlo je učinkovit u kombinaciji s drugim lijekovima.

Od nuspojava možete prepoznati male alergijske reakcije koje nestaju unutar 72 sata.

A od kontraindikacija samo pojedinačne netrpeljivosti odvojenih komponenti.

Vitaferon

Vitoferon je imunobiološki pripravak, rekombinantni interferon alfa-2b. Ima antimikrobna, antivirusna, imunomodulirajuća svojstva. Idealno za trudnice, žene tijekom dojenja, novorođenčad, uključujući i prijevremeno rođene bebe. Kompatibilan sa svim lijekovima. Vitaferon sadrži polisorbat-80, krutu mast, askorbinsku kiselinu. Budući da se lijek može propisati djeci, vitamin E nije uključen. Vitaferon se koristi u terapijske i profilaktičke svrhe, kao iu razdoblju rehabilitacije.

Nuspojave u skladu s preporučenim standardima nisu pronađene. Kontraindikacije - netolerancija ili preosjetljivost na lijek.

Laferobion

Laferobion je rekombinantni interferon koji se nosi s virusima, ima imunomodulatorni i antiproliferativni učinak. Sastav ovog lijeka uključuje tokoferol acetat i askorbinsku kiselinu, koji povećavaju njegov učinak za 10-14 puta, kao i normaliziraju sadržaj imunoglobulina u krvi. Laferobion se također rabi u raku i u liječenju multiple skleroze.

Nuspojave su slične simptomima gripe: bol u kostima i mišićima, glavobolja, zimica i drugi. Slično tome, nuspojave uglavnom utječu na sve organe. Kontraindikacije za trudnice koje pate od teških bolesti bubrega i jetre, kao i netolerancije na jednu od komponenti lijeka.

Laferomaks

Laferomax - rekombinantni interferon, propisan za odrasle s humanim papiloma virusom, urogenitalnim mješovitim infekcijama, kao i s prekanceroznim izbjeljivanjem vrata maternice.

Kontraindikacije: disfuzija štitnjače, teške kardiovaskularne bolesti, poremećaji jetre i bubrega, epilepsija i druge bolesti središnjeg živčanog sustava, kronični hepatitis. Nuspojave utječu na sve organe, stoga morate biti posebno oprezni pri primjeni Laferomaxa.

Nazoferon

Nasoferon - lijek koji ima antimikrobni, protuupalni, antivirusni učinak. Nanesite ovaj lijek na znakove SARS-a, prehlade, gripe. Može se koristiti za djecu s porodom, odrasle i trudnice.

Nuspojave: nisu identificirane, ali ako postoji mogućnost osjetljivosti na interferon.
Kontraindicirano kod alergija na sastojke lijeka.

Dzhenferon

Jenferon se također propisuje za odrasle osobe s genitalnim herpesom, klamidijom, rekurentnom vaginalnom kandidijazom, trihomoniazom, papilom, bakterijskom vaginozom, cervikalnom erozijom i drugim urogenitalnim bolestima.

Od nuspojava emitiraju: alergijske reakcije, zimica, groznica, odbijanje jesti, bolovi u mišićima i kostima, glavobolja, znojenje. Kontraindikacije uključuju prvo tromjesečje trudnoće, kao i netoleranciju pojedinih komponenti lijeka.

77 savjeta za zdravlje
majka i dijete

Pretplatite se na newsletter i preuzmite PDF knjigu putem e-pošte

 • Porodilište / ginekologija (4) t
 • Akušerstvo / Ginekologija (32)
 • Nekategorizirano (7)
 • Dječje bolesti (70) t
 • Spolne bolesti (59)
 • Gastroenterologija (7)
 • Bolesti (184)
 • Imunologija (28) t
 • Infektivne bolesti (199)
 • Lijekovi (61) t
 • Urologija (20)
Postavite pitanje kvalificiranom tehničaru.

Kontaktirajte nas putem telefona + 38-067-488-20-94

Ova Politika privatnosti regulira obradu i korištenje osobnih i drugih podataka od strane Vitaferon zaposlenika (web stranica: vitaferon.com), odgovornog za osobne podatke korisnika, u daljnjem tekstu Operator.

Prijenosom osobnih i drugih podataka Operatoru putem Stranice, Korisnik potvrđuje svoju suglasnost za korištenje navedenih podataka pod uvjetima navedenim u ovim Pravilima o privatnosti.

Ako se Korisnik ne slaže s uvjetima ove Politike privatnosti, dužan je prestati koristiti Stranicu.

Bezuvjetno prihvaćanje ove Politike privatnosti je početak korištenja web-lokacije od strane Korisnika.

1.1. Site - site se nalazi na Internetu na adresi: vitaferon.com.

Sva ekskluzivna prava na Stranicu i njene pojedinačne elemente (uključujući softver, dizajn) u cijelosti pripadaju Vitaferonu. Prijenos ekskluzivnih prava na Korisnika nije predmet ovog Pravila o privatnosti.

1.2. Korisnik - osoba koja koristi Stranicu.

1.3. Zakonodavstvo - važeće zakonodavstvo Ruske Federacije.

1.4. Osobni podaci - osobni podaci Korisnika, koje Korisnik daje o sebi pri podnošenju prijave ili u procesu korištenja funkcionalnosti Stranice.

1.5. Podaci - drugi podaci o korisniku (nisu uključeni u koncept osobnih podataka).

1.6. Slanje prijave - popunjavanjem Korisničkog obrasca za registraciju koji se nalazi na Internet stranicama, navođenjem potrebnih informacija i slanjem istih Operatoru.

1.7. Obrazac za prijavu - obrazac koji se nalazi na Stranici, kojeg Korisnik mora ispuniti kako bi podnio zahtjev.

1.8. Usluga (e) - usluge koje Vitaferon pruža na temelju Ponude.

2. PRIKUPLJANJE I OBRADA OSOBNIH PODATAKA.

2.1. Operator prikuplja i pohranjuje samo one Osobne podatke koji su potrebni za pružanje Usluga od strane Operatora i interakciju s Korisnikom.

2.2. Osobni podaci mogu se koristiti u sljedeće svrhe:

2.2.1. Pružanje usluga Korisniku, kao i za potrebe informiranja i savjetovanja;

2.2.2. Identifikacija korisnika;

2.2.3. Interakcija s Korisnikom;

2.2.4. Upozorite korisnika na predstojeće promocije i druge događaje;

2.2.5. Izvođenje statističkih i drugih studija;

2.2.6. Obrada korisničkih plaćanja;

2.2.7. Praćenje operacija korisnika kako bi se spriječile prijevare, nezakonite stope, pranje novca.

2.3. Operator također obrađuje sljedeće podatke:

2.3.1. Prezime, ime i prezime;

2.3.2. Adresa e-pošte;

2.3.3. Broj mobilnog telefona.

2.4. Korisniku je zabranjeno na Stranici naznačiti osobne podatke trećih osoba.


3. NALOG ZA OBRADU OSOBNIH I DRUGIH PODATAKA.

3.1. Operator se obvezuje koristiti Osobne podatke sukladno Saveznom zakonu “O osobnim podacima” br. 152-FZ od 27. srpnja 2006. i internim dokumentima Operatora.

3.2. Korisnik, šaljući svoje osobne podatke i (ili) druge podatke, daje svoju suglasnost za obradu i korištenje informacija koje mu je dao i (ili) njegove osobne podatke s pogledom na telefonski broj kontakta i (ili) kontakt adresu e-pošte koju je odredio korisnik ( Usluge operatera, promjene koje su izvršene, promocije koje se održavaju, itd.) Na neodređeno vrijeme, dok Operator ne primi pisanu obavijest putem e-pošte o odbijanju primanja pošte. Korisnik je također suglasan s prijenosom, kako bi izvršio radnje predviđene u ovoj klauzuli, od strane Operatora informacija koje su im dostavljene i (ili) njegovih osobnih podataka trećim osobama u prisustvu ugovora koji je propisno sklopljen između Operatora i takvih trećih strana.

3.2. S obzirom na osobne podatke i druge korisničke podatke, njihova povjerljivost je sačuvana, osim ako su navedeni podaci javno dostupni.

3.3. Operater ima pravo pohranjivati ​​osobne podatke i podatke na poslužitelje izvan teritorija Ruske Federacije.

3.4. Operator ima pravo na prijenos osobnih podataka i korisničkih podataka bez pristanka Korisnika na sljedeće osobe:

3.4.1. Državnim tijelima, uključujući tijela istrage i istrage, te lokalne vlasti na njihov motivirani zahtjev;

3.4.2. Partneri Operatora;

3.4.3. U drugim slučajevima izričito propisano važećim zakonodavstvom Ruske Federacije.

3.5. Operator ima pravo na prijenos osobnih podataka i podataka trećim osobama koje nisu navedene u točki 3.4. ovih pravila o privatnosti u sljedećim slučajevima:

3.5.1. Korisnik je pristao na takve radnje;

3.5.2. Prijenos je neophodan kao dio Korisnikovog korištenja Stranice ili pružanja Usluga Korisniku;

3.5.3. Prijenos se vrši kao dio prodaje ili drugog prijenosa poslovanja (u cijelosti ili djelomično), a sve obveze poštivanja uvjeta ove Politike prenose se na stjecatelja.

3.6. Operater obavlja automatsku i ručnu obradu osobnih podataka i podataka.


4. PROMJENA OSOBNIH PODATAKA.

4.1. Korisnik jamči da su svi osobni podaci relevantni i da se ne odnose na treće osobe.

4.2. Korisnik može u bilo kojem trenutku promijeniti (dopuniti) Osobne podatke slanjem pisane izjave Operatoru.

4.3. Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku izbrisati svoje Osobne podatke, za što mu je dovoljno poslati e-mail s odgovarajućom prijavom na E-mail: [email protected] Podaci će biti izbrisani iz svih elektroničkih i fizičkih medija u roku od 3 (tri) radna dana.


5. ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA.

5.1. Operator će na odgovarajući način zaštititi Osobne i druge podatke u skladu sa Zakonom i poduzeti potrebne i dostatne organizacijske i tehničke mjere za zaštitu Osobnih podataka.

5.2. Mjere zaštite uključuju zaštitu osobnih podataka od nezakonitog ili slučajnog pristupa, uništenja, promjene, blokiranja, kopiranja, distribucije, kao i drugih nezakonitih radnji trećih osoba s njima.


6. OSOBNI PODACI TREĆIH OSOBA KORISNIKA.

6.1. Koristeći Stranicu, Korisnik ima pravo unositi podatke trećih osoba za kasniju uporabu.

6.2. Korisnik se obvezuje pribaviti pristanak subjekta osobnih podataka za korištenje putem Stranice.

6.3. Operater ne koristi osobne podatke trećih osoba koje je unio korisnik.

6.4. Operator se obvezuje poduzeti potrebne mjere kako bi osigurao sigurnost osobnih podataka trećih osoba koje unese Korisnik.


7. OSTALE ODREDBE.

7.1. Ova Politika privatnosti i odnos između Korisnika i Operatora koji proizlaze iz primjene Politike privatnosti podliježe zakonu Ruske Federacije.

7.2. Svi eventualni sporovi koji proizlaze iz ovog Ugovora rješavat će se u skladu s važećim zakonom na mjestu registracije Operatora. Prije odlaska na sud, Korisnik je dužan pridržavati se obveznog pretpretresnog postupka i poslati odgovarajući zahtjev Operatoru u pisanom obliku. Rok za odgovor na zahtjev je 7 (sedam) radnih dana.

7.3. Ako se, iz nekog razloga, jedna ili više odredbi Pravila o privatnosti smatra nevažećim ili neprovedivim, to neće utjecati na valjanost ili primjenjivost preostalih odredbi Pravila o privatnosti.

7.4. Operator ima pravo izmijeniti Pravila o privatnosti u bilo kojem trenutku, u cijelosti ili djelomično, jednostrano, bez prethodnog dogovora s Korisnikom. Sve promjene stupaju na snagu dan nakon objavljivanja na web-lokaciji.

7.5. Korisnik se obvezuje neovisno pratiti promjene u Pravilima o privatnosti čitajući trenutno izdanje.