Glavni / Prevencija

Analogi "Zinnata": popis lijekova, usporedba, oblik izdanja, upute za uporabu

Zinnat je cefalosporinski antibiotik druge generacije namijenjen za parenteralnu uporabu. Ima baktericidno djelovanje, narušava sintezu bakterijske stanične stijenke. Ima širok spektar i otporan je na većinu beta-laktamaza.

Članak će pročitati upute za uporabu lijeka "Zinnat". Istraživanja su pokazala da ako kombinirate cefuroksim s aminoglikozidnim antibioticima, može se primijetiti aditivni učinak, au nekim slučajevima i sinergizam. Upotrebljava se kod upale grla, pijelonefritisa, bronhitisa i drugih infekcija kod odraslih i djece, te je dopuštena tijekom trudnoće i dojenja.

Analogi "Zinnat" razmotriti u ovom članku.

struktura

Sastav lijeka u obliku tableta sadrži glavni aktivni sastojak aksetil cefuroksim u količini od 125 mg i 250 mg u odgovarajućoj dozi lijeka. Dodatno aktivnoj komponenti u proizvodnji pomoćnog sredstva, kao što su: hidrogenirano biljno ulje, koloidni silicijev dioksid, natrijev lauril sulfat, kroskarmeloza natrij, MCC.

Glavna komponenta u granulama "Zinnat" za suspenziju je također aksetil cefuroksim. Kao dodatne tvari koriste se: ksantanska guma, povidon K30, kalijev acesulfam, aspartam, saharoza, stearinska kiselina, aroma.

Oblik izdanja "Zinnata"

Lijek "Zinnat" ima samo dva farmakološka oblika: tablete i granule namijenjene za proizvodnju suspenzije.

 1. Tablete imaju bijelu ili bijelu boju. Oblik je bikonveksan, ovalan. Na jednoj strani tablete s dozom od 125 mg nalazi se gravura "GXES5", na tableti s dozom od 250 mg nalazi se gravura "GXES7". Na rezu je tableta bijela ili gotovo bijela. "Zinn" u obliku tableta je pakiran u kartonsku kutiju, od kojih svaka može sadržavati jedan ili dva blistera. Svaki blister sadrži 5 ili 10 tableta.
 2. Granule su zrnca nepravilnog oblika različitih veličina unutar 3 mm. Imaju bijelu ili bijelu boju. Kada se granule pomiješaju s vodom, formira se suspenzija bijele ili svijetlo žute boje i voćne arome. Proizvođači pakiraju granule u bocama od tamnog stakla. Doza aktivnog sastojka u granulama je 125 mg po 5 ml. Bočica je zatvorena plastičnom kapicom s uređajem koji sprječava djecu da otvaraju paket. U kutiji, uz bocu s lijekom, nalazi se i posebna mjerna žlica za ispravnu dozu granula.

U nastavku će se raspravljati o uputama za djecu "Zinnat".

Farmakološko djelovanje

Aktivna komponenta u sastavu lijeka - cefuroksim aksetil. Tvar je prekursor cefuroksima, spada u II generaciju antibiotika cefalosporina. Aktivan protiv mnogih patogena, uključujući sojeve koji proizvode β-laktamazu.

Cefuroksim je rezistentan na učinke b-laktamaze bakterijske prirode, te je stoga lijek učinkovit protiv amoksicilin-rezistentnih i ampicilin-rezistentnih sojeva. "Zinnat" ima baktericidno djelovanje, zbog supresije sinteze stanične stijenke u bakterijama zbog interakcije s glavnim ciljnim proteinima.

Aktivnost cephuroxima "Zinnat" opažena je u odnosu na brojne gram-negativne i gram-pozitivne aerobe i anaerobe (gram-pozitivne i gram-negativne koke, štapići i spirohete).

Osjetljivi na cefuroksim mikroorganizama i sojeve koji su rezistentni na meticilin, na primjer: Clostridiumdifficile, Campylobacterspp, Enterobacterspp, Serratiaspp, Bacteroidesfragilis, Proteusvulgaris, Enterococcus (Streptococcus) faecalis, Citrobacterspp, Listeriamonocytogenes, Legionellaspp, Morganellamorganii, Staphylococcusepidermidis, Acinetobactercalcoaceticus, Staphylococcusaureus, Pseudomonasspp.....,

Analogne tablete i suspenzije "Zinnat" treba odabrati liječnik.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Odmah nakon oralne primjene lijeka, on se polako apsorbira u probavnom traktu. Cefuroksim aksetil se brzo hidrolizira, što rezultira time da se cefuroksim oslobađa u krvi i sluznici tankog crijeva. Tvar može prodrijeti u posteljicu, krvno-moždanu barijeru, preći u majčino mlijeko. Lijek se optimalno apsorbira ako se uzme odmah nakon obroka.

Ako se lijek u obliku uzima u preporučenom vremenu, onda već nakon 2-4 sata postoji maksimalna razina njegove koncentracije u krvi pacijenta. Kada uzimate suspenziju "Zinnata", maksimalna koncentracija cefuroksima opažena je nakon 2-3 sata.

Cefuroksim se veže za krvne proteine ​​za 33-50%. U tijelu se tvar ne metabolizira.

Poluživot je 1-1,5 sati. Tvar se uklanja glomerularnom filtracijom i tubularnom sekrecijom. Koncentracija aktivnog sastojka u serumu se smanjuje tijekom dijalize. Uzmite u obzir indikacije za uporabu "Zinnata".

Indikacije za prijem

Primanje "Zinnata" u obliku tableta i suspenzija je indicirano pacijentima kako bi inhibirali širok raspon gram-negativnih i gram-pozitivnih bakterija. Koristi se u liječenju infektivnih i upalnih bolesti uzrokovanih bakterijama koje su osjetljive na glavnu komponentu lijeka:

 1. Zarazne bolesti donjeg dišnog sustava, kao što su upala pluća, bronhitis, kronični bronhitis u akutnoj fazi.
 2. Zarazne bolesti gornjeg dišnog sustava i ORL organa kao što su faringitis, upala srednjeg uha, sinusitis.
 3. Zarazne bolesti urogenitalnog sustava, kao što su uretritis, cistitis, pielonefritis.
 4. Zarazne bolesti kože i mekih tkiva, kao što su pioderma i furunkuloza.
 5. Sepsa.
 6. Peritonitis.
 7. Meningitis.
 8. Gonoreja.
 9. Rani stadiji lajmske bolesti. Lijek se može koristiti kao profilaktičko sredstvo Lyme bolesti u djece starije od 12 godina.

Kontraindikacije za primanje

"Zinnat" u bilo kojem farmakološkom obliku strogo je kontraindiciran za primanje, ako pacijent ima individualnu osjetljivost na β-laktamske antibiotike (ako je povijest osjetljivosti na peniciline, karbapeneme, tsafalosporin).

Zinnat je kontraindiciran kod djece mlađe od tri godine.

Prijem suspenzije se ne smije propisati pacijentima koji imaju povećanu osjetljivost na aspartam ili fenilketonuriju. Suspenzija je također zabranjena za uporabu u liječenju djece od rođenja do tri godine.

Preporučljivo je propisati "Zinnat" ako bolesnik ima bolesti probavnog trakta (uključujući, ako ih ima, u povijesti), ulcerozni kolitis, oštećenu bubrežnu funkciju, tijekom trudnoće i dojenja.

Mnogi se pitaju što zamijeniti "Zinna"? O tome dalje.

Nuspojave

Najčešće su nuspojave koje se javljaju tijekom uzimanja ovog antibiotika male, kratkotrajne i potpuno reverzibilne. Kao nuspojave mogu se pojaviti:

 1. Super infekcija uzrokovana gljivicama Candide.
 2. Leukopenija, trombocitopenija, eozinofilija, u iznimnim slučajevima hemolitička anemija može nastati sa strane hematopoetskog sustava i limfnog sustava.
 3. U rijetkim slučajevima imunološkog sustava - anafilaksa, serumska bolest, droga groznica. Češće - svrbež, osip, osip na koži.
 4. Vrtoglavica, glavobolje - iz Narodne skupštine.
 5. Rijetko na dijelu probavnog trakta - pseudomembranozni kolitis. Češće - povraćanje, bol u trbuhu, mučnina, proljev.
 6. Rijetko iz jetre, žučnih puteva - kolestatske žutice, hepatitisa. Češće - prolazno povećanje aktivnosti jetrenih enzima.
 7. Rijetko na dijelu kože i potkožnog masnog tkiva - Stevens-Johnsonov sindrom, multiformni eritem.

Upute za uporabu

Važno je zapamtiti da uzimanje bilo kakvih lijekova i antibiotika treba biti usklađeno sa svojim liječnikom.

Liječenje "Zinnatom" u obliku tableta najčešće traje tjedan dana, ali trajanje liječenja može se smanjiti po procjeni liječnika na 5 dana ili povećati na 10 dana. Uzmite tablete za veću učinkovitost preporučene odmah nakon obroka.

U liječenju zaraznih bolesti u odraslih bolesnika, lijek se propisuje dva puta dnevno po 250 mg. Ako postoji terapija za infekcije uzrokovane infekcijama urogenitalnog sustava ili donjeg dijela dišnog sustava u blagom i umjerenom obliku, uzmite dva puta dnevno, 125 mg odnosno 250 mg. Ako pacijent ima teški oblik zarazne bolesti donjeg respiratornog sustava, doza se treba povećati na 500 mg. Terapija gonoreje u nekompliciranom obliku uključuje jednu dozu lijeka u dozi od 1 grama.

Terapija za lajmsku bolest provodi se 20 dana, tijekom kojih se Zinnat uzima dva puta dnevno u dozi od 0,5 grama.

U liječenju djece starije od tri godine, u većini slučajeva, dnevno se uzima dvostruka doza od 125 mg. U tom slučaju ukupna dnevna doza aktivne tvari ne smije biti veća od 250 mg. Liječenje zaraznih bolesti kod teškog upala srednjeg uha uključuje dvostruku dozu od 250 mg, a dnevna doza ne smije biti veća od 500 mg.

"Zinnat" u obliku suspenzije može se koristiti za liječenje djece od 3 mjeseca. Najčešće, liječnici propisuju dvostruku dozu od 125 mg dnevno, a s otitis media i tešku infekciju, 250 mg svaki.

Ako se "Zinnat" pokaže bebi, doza se mora izračunati uzimajući u obzir tjelesnu težinu djeteta. Imenovan za 10 mg suspenzije po kilogramu tjelesne težine. Doza se može povećati na 15 mg ako dijete ima tešku bolest.

predozirati

S početkom predoziranja lijekom, uočena je povećana razdražljivost mozga, nije isključena pojava konvulzija. Terapija predoziranjem je simptomatska. Peritonealna dijaliza i hemodijaliza značajno smanjuju koncentraciju cefuroksima u krvi.

Interakcija s drugim lijekovima

Uz paralelnu upotrebu lijekova koji smanjuju kiselost u želucu, dolazi do smanjenja bioraspoloživosti cefuroksima. Ovi lijekovi u potpunosti izjednačavaju učinak povećane apsorpcije tvari koja se javlja prilikom uzimanja Zinnata nakon jela.

Utjecaj Zinnata na crijevnu mikrofloru je dokazan, te je stoga smanjena reapsorpcija estrogena. Kao rezultat toga, smanjuje se djelovanje kombiniranih hormonskih kontraceptivnih lijekova za oralnu primjenu.

"Zinnat" može izazvati lažno negativan rezultat u testu ferocianida. S tim u vezi, pri određivanju razine glukoze u plazmi potrebno je dati prednost postupcima glukoza-oksidaze ili heksokinaze.

Istodobna terapija s diureticima petlje smanjuje tubularnu sekreciju i bubrežni klirens. Istodobno dolazi do povećanja koncentracije cefuroksima u krvi i povećanja njegovog poluživota.

Istovremena primjena s aminoglikozidima i diureticima povećava rizik od nefrotoksičnih učinaka.

Cijena i rok trajanja

Prosječna cijena tableta "Zinnat" s dozom od 125 mg je u prosjeku 280-450 rubalja po pakiranju od 10 tableta. Cijena lijeka s dozom od 500 mg počinje od 450 rubalja po pakiranju od 10 tableta. Prosječna cijena za bocu granula za pripremu suspenzija varira na razini od 300 rubalja.

Tablete "Zinnat" vrijede tri godine, u obliku granula - dvije godine. Spremanje gotove suspenzije se ne preporuča više od 10 dana.

Analogi lijeka

Lijek "Zinnat" je prilično skup lijek, njegova prosječna cijena je oko 400 rubalja po pakiranju od 10 tableta. Iz tog razloga, kao iu prisutnosti bilo kakvih kontraindikacija za uporabu upravo "Zinnata", pacijenti su često zainteresirani za to koji se analozi "Zinnata" mogu zamijeniti, bez obzira na to jesu li jeftiniji.

Budući da je Zinnat antibiotik širokog spektra, ima dovoljno analoga. Stoga su analozi glavne aktivne tvari: "Proxima", "Tsetil Lupin", "Xorim", "Cefurabol", "Ketocef", "Cefurozin", "Zinoximor", "Cefuroksim", "Zinacef", "Cefuroxime Kabi" Acenoveriz, Cefuroxime Sodium, Antibioksim, Cefuroksim Axetil, Aksosef, Cefurus, Axetin, Supero. Najjeftiniji od njih je Zinatsef, njegova cijena je oko tri puta manja od cijene Zinnata.

Prema namjeni i učinku, Zinnat ima sljedeće analoge: Ampioks, Macropen, Fluimucil, Ceftriaxone, Supraks, Sumamed, Tsedeks, Augmentin, Flemoksin, Klacid "," Euroxim "," Zotsef "," Aksef "," Kimitsef "," Tsefoktam "," Baktil "," Yokel "," Xorim ",

U suštini, svi navedeni analozi Zinnata su antibiotici sa širokim spektrom djelovanja, a mogu se zamijeniti međusobno ovisno o bolesti i individualnim karakteristikama pacijenta.

"Supraks"

Postoje razlike između tih lijekova. Prije svega, glavna supstanca u njihovom sastavu je različita. Zinnat se temelji na cefuroksimu, a Supraks je cefixime. Obje aktivne komponente djeluju protiv mnogih patogenih virusa i mikroorganizama, uključujući one koji su otporni na penicilin. Međutim, neke bakterije nisu podložne liječenju ovim lijekovima, pa je iznimno važno ustanoviti patogen prije početka terapije.

To je popularni analog antibiotika Zinnat za djecu.

Istraživanja pokazuju da je cefixime nešto učinkovitiji od cefuroksima, ali uzimanje cefuroksima uzrokuje manje nuspojava. Stoga će liječenje bronhitisa biti učinkovitije kada se koristi Zinnat dva puta dnevno nego kada se uzima Supraksa jednom dnevno.

"Zinnat" ili "Supraks" - teško je odabrati.

Jedan tretman traje oko 2 pakiranja jednog ili drugog lijeka, ali je cijena Supraxa veća, pa će liječenje Zinnatom koštati pacijenta oko pola cijene. Razmislite o drugim analozima "Zinnat".

"Sumamed"

Ovi lijekovi imaju visok antibakterijski učinak. Važno je napomenuti da u svom sastavu imaju različite aktivne komponente i pripadaju različitim skupinama. Učinak svakog od lijekova ovisit će isključivo o osjetljivosti mikroorganizama koji su izazvali bolest, kao i na individualnu osjetljivost pacijenta.

“Zinnat” ili “Sumamed” - što je bolje?

Oni imaju različite mehanizme rada, u vezi s kojima je i shema njihovog prihvaćanja različita. Dobna granica za oba antibiotika je ista - mogu se koristiti za djecu od 3 mjeseca.

Mnogi ljudi žele pronaći analoge jeftinije "Zinnat".

Ako govorimo o učinkovitosti, tada je njezin opseg djelovanja mnogo širi od Sumameda. Negativna obilježja "Zinnata" je vjerojatnost njegovog utjecaja na želučanu sluznicu. "Sumamed", pak, ne uzrokuje takve negativne posljedice. Stoga, liječnici radije propisuju "Zinnat" u slučaju da je "Sumamed" bio neučinkovit. U svakom slučaju, prije nego počnete uzimati antibiotike, posavjetujte se s liječnikom. Samo on može odabrati lijek koji je prikladan za određenog pacijenta.

Zinnat ili Flemoxin

Za razliku od "Zinnata" na bazi cefuroksima, "Flemoxin" u svom sastavu sadrži glavni aktivni sastojak amoksicilin, koji ima sličan učinak u odnosu na patogene bakterije. Međutim, spektar djelovanja "Zinnata" je nešto širi, a "Flemoxin" ima širi raspon nuspojava. Lijek treba odabrati samo nakon savjetovanja s liječnikom koji će identificirati uzročnika bolesti i odrediti koji će lijek biti učinkovitiji u svakom pojedinom slučaju.

I naravno, trebali biste proučiti upute za "Zinnat" za djecu.

Supstituti lijeka Zinn: razlika između analoga iz antibiotika

Trenutno se antibiotici široko koriste u medicinskoj praksi. To su posebne tvari čija je akcija usmjerena na suzbijanje mikroba i bakterija. Dobar rezultat postiže se kada se koristi u liječenju bakterijskih patologija.

Dalje, mi ćemo razgovarati o lijeku Zinnat, koji je 2. generacije antibakterijski agent koji pripada kategoriji cefalosporina. Ima širok spektar djelovanja i indiciran je za liječenje bakterijskih infekcija koje uzrokuju patogeni osjetljivi na glavnu komponentu lijeka.

Uzmite u obzir farmakološko djelovanje lijeka kojem je indicirano i kontraindicirano, koje nuspojave mogu biti na tijelu, te detaljno analizirati analoge Zinnata i mogu li zamijeniti potonje.

Opis, djelovanje i indikacije za lijek Zinnat

Glavni aktivni sastojak lijeka Zinnat je cefuroksim. Pokazuje visoku aktivnost, kako gram-negativnim tako i gram-pozitivnim aerobnim bakterijama, ne isključujući sojeve otporne na peniciline i ampicilin.

Mehanizam djelovanja antibiotika je da narušava sintezu bakterijskih staničnih stijenki, što karakterizira njegova bakteriostatička i baktericidna svojstva. Jednostavno rečeno, aktivna komponenta ne dopušta da se mikroorganizmi umnožavaju i uzrokuju njihovu smrt.

Zinnat se koristi za liječenje bolesnika sa sljedećim infektivnim i upalnim bolestima, mikroorganizmima koji su osjetljivi na cefuroksim:

 • infekcije gornjeg dišnog sustava: otitis, krajnji tonus, sinusitis, faringitis;
 • infektivne patologije donjih dišnih kanala: upala pluća, bakterijski bronhitis akutnih ili pogoršanih kroničnih oblika;
 • infektivne lezije urogenitalnog sustava: uretritis, upala mjehura, pielonefritis;
 • infekcije dermisa, mekih tkiva: impetigo (pustularna bolest kože), pioderma, furunkuloza;
 • upala cerviksa, gonorejski uretritis, gonoreja;
 • terapija za početni stadij bolesti Lima, prevencija kasne faze patologije u odraslih, djeca iznad 12 godina.

Zinnat Zamjenici

Ispod je tablica analoga lijeka Zinnat, s pojedinačnim koristima.

Unatoč individualnim karakteristikama svakog lijeka, treba napomenuti da su razlike između njih neznatne, indikacije i kontraindikacije su iste, kao i za sve njih glavna komponenta je cefuroksim.

Mišljenje pacijenata i liječnika

Stajalište liječnika i mišljenja pacijenata koji uzimaju analoge lijeka Zinn:

Irina, 28 godina

Želim podijeliti svoje mišljenje o uzimanju antibiotika Cefuroxime. Dogodilo se da je moja kći postala jako bolesna. U početku je postojao samo jak kašalj i curenje nosa, ali malo kasnije visoka temperatura porasla je - 39 stupnjeva. Moj je liječnik nazvan od strane mog supruga, ona je pregledala i propisala tablete Cefuroxime, jer je i prije toga temperatura bila nekoliko dana i nije joj pomogla da se spusti.

Općenito, kupili smo ove tablete, počeli smo davati našu kćer. Trećeg dana, temperatura je konačno pala, kašalj je postao mokar, a tjedan dana kasnije bolest je nestala. Međutim, pilule nisu bile potpuno bezopasne, pojavile su se nuspojave. Trećeg dana, dijete je imalo proljev, moralo je paralelno uzimati Enterol. Liječenje je zahtijevalo kupnju 2 pakiranja lijekova. Općenito, bio je dobar dojam o drogi, pomogao je djetetu. Ali postoje i nedostaci - nuspojave. Usput, cijena također ugrize, 2 paketa lete u lijepi denar.

Oleg, 39 godina

Zinnata poznajem nekoliko godina. Lijek pripada cefalosporinskim antibioticima druge generacije. Tako se dogodilo da u regiji u kojoj živim, druga generacija cefalosporinskih antibiotika nije osobito korištena od strane liječnika, većinom 1. i 3. generacije. Iz tog razloga bilo je izuzetno teško pronaći lijek u ljekarnama, ali ga je bilo moguće naručiti putem interneta bez ikakvih problema. Tako sam i učinio... Jedini negativ - čekam za nekoliko dana.

Po mom mišljenju, antibiotik je divan. Pogodan je za korištenje (ujutro i navečer), iako ne djeluje na sve bakterije, ali još uvijek impresivan spektar djelovanja. Ali, uvijek sam bio zbunjen jednom stvari - cijena, za mene je malo skupa. Nikad se nisam bojao kupiti te tablete, kao što je proizvođač zaradio povjerenje, kao što kažu mnogi zdravstveni radnici. Općenito, moja ocjena je 5 od 5, preporučujem je svima.

Olga, 34 godine

Tijekom prehlade i virusnih infekcija koje lebde u zraku, postoji velika šansa da se "zarade" komplikacije na organima gornjih dišnih putova. Upravo se to dogodilo mojoj tetki. Isprva se pokušavala liječiti narodnim lijekovima, koji naravno nisu bili okrunjeni uspjehom i morali su otići liječniku. Ona je propisala Zinatsefa. Lijek pripada antibioticima, ima širok spektar djelovanja. Pokazalo se da je vrlo učinkovit u liječenju infekcija respiratornog trakta. Pila je u dozi od 250 mg ujutro i navečer. Već dva dana kašalj je počeo opadati, temperatura se vratila u normalu. Na kraju tečaja sve je išlo.

Ja sam upoznat s analogom ove droge - Zinnat. Uzela ga je kako je propisao liječnik zbog cistitisa. Učinak nije dugo trajao. Naravno, postoji minus - poremećena je crijevna mikroflora. Moram se kasnije oporaviti, za što osobno koristim Bifidumbacterin. Dakle, Zinnat i Zinatsef su izvrsna sredstva, premda sa svojim nedostacima, ali koje lijekove nemaju?

Tatyana Sergeevna, liječnica ORL

Često svojim pacijentima prepisujem lijek Cefurabol (analog Zinnata). To je dobra antibiotika 2 generacije cefalosporina, koja brzo i učinkovito pomaže kod infektivnih i upalnih lezija. Dodjeljivam ga i odraslim osobama u tabletama i djeci u obliku suspenzije. Nuspojave do sada nitko nije upoznao.

Što uzeti u obzir prilikom uzimanja lijekova: kontraindikacije

Lijekovi su kontraindicirani u sljedećim slučajevima:

 • preosjetljivost na cefalosporinske antibiotike, na peniciline, karbapeneme;
 • zatajenje bubrega;
 • GI patologija;
 • razdoblje trudnoće;
 • dojenje;
 • djeca do 3 mjeseca.

Analogi Zinnat tableta

Ažuriranje zadnje cijene: 03/13/2019

Popis analoga: sortiranje po cijeni, ocjena

Zinnat (tablete) Ocjena: 39

Jeftinije zamjene za Zinnat

Axetin (prah) Ocjena: 32 Vrh

Analogni jeftiniji od 111 rubalja.

Ova zamjena se razlikuje u obliku puštanja iz "originalnog", ali košta mnogo jeftinije. Cefuroksim se koristi kao aktivni sastojak u mnogo većoj dozi, koja se mora uzeti u obzir tijekom liječenja. Propisuje se za liječenje infektivnih i upalnih bolesti kože i unutarnjih organa.

Cefurus (prah) Ocjena: 34 Gore

Analogni jeftinije od 85 rubalja.

Cefurus je profitabilnija ruska zamjena, koja je također dostupna u obliku praha za pripremu otopine za intramuskularnu ili intravensku primjenu. Propisuje se za bolesti respiratornog trakta, gornjih dišnih puteva, mokraćnog sustava, zglobova.

Analogni jeftiniji od 2 rubalja.

Zinacef je talijanski lijek iste cjenovne kategorije kao Zinnat, ali se razlikuje u obliku oslobađanja i doziranja aktivne tvari. Antibiotik cefalosporin je također u farmaceutskoj skupini.

Zinnat analozi

Ova stranica sadrži popis svih Zinnat analoga u sastavu i primjeni. Popis jeftinih analoga, kao i biti u mogućnosti usporediti cijene u ljekarnama.

 • Najjeftiniji analogni Zinnat: Zinatsef
 • Najpopularniji analogni Zinnat: Cefuroxime
 • ATH klasifikacija: Cefuroksim
 • Aktivni sastojci / Sastav: Cefuroksim

Jeftini analozi Zinnat

Pri izračunavanju cijene jeftinih analoga Zinnat je uzeo u obzir minimalnu cijenu koja je pronađena u cjenicima koje su dale ljekarne

Popularni analozi Zinnat

Ovaj popis analoga lijekova temelji se na statistici najtraženijih lijekova.

Svi analozi Zinnat

Analogi u sastavu i indikacijama

Najprikladniji je gornji popis analoga lijekova, u kojima su indicirani zamjenici Zinnat, budući da imaju isti sastav aktivnih sastojaka i podudaraju se prema indikacijama za upotrebu

Analogi o indikacijama i načinu uporabe

Različiti sastavi mogu biti isti u skladu s indikacijama i metodom primjene.

Kako pronaći jeftin ekvivalent skupog lijeka?

Da bismo pronašli jeftin analog lijeka, generika ili sinonima, najprije preporučujemo da obratite pozornost na sastav, odnosno na iste aktivne sastojke i indikacije za uporabu. Aktivni sastojci lijeka su isti i pokazat će da je lijek sinonim za lijek koji je farmaceutski ekvivalent ili farmaceutska alternativa. Međutim, ne zaboravite na neaktivne sastojke sličnih lijekova koji mogu utjecati na sigurnost i učinkovitost. Ne zaboravite na savjete liječnika, samo-liječenje može naškoditi vašem zdravlju, stoga se uvijek posavjetujte sa svojim liječnikom prije korištenja bilo kojeg lijeka.

Zinnat cijena

Na stranicama ispod možete pronaći cijene za Zinnat i saznati više o dostupnosti ljekarne u blizini.

Zinnat upute

Obrazac za izdavanje

Granule za pripravu suspenzija za oralnu primjenu

pakiranje

Boca za pripremu 50 ml suspenzije.

Farmakološko djelovanje

Zinnat je cefalosporinski antibiotik II generacije za oralnu primjenu. Baktericidni učinak, narušava sintezu bakterijske stanične stijenke. Ima širok spektar djelovanja.

Otporan na većinu beta-laktamaza.

Zinnat je vrlo aktivan u odnosu na aerobne gram-pozitivne bakterije: Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis (uključujući sojeve otporne na peniciline i uz iznimku rijetkih sojeva otpornih na meticilin), Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumonia, Streptococcus pneumonia, Streptococcus coctus Bordetella pertusis; aerobne gram-negativne bakterije: Escherichia coli, Klebsiella spp., Proteus mirabilis, Commonweans, Proteus rettgeri, Haemophilus influenzae (uključujući sojeve otporne na ampicilin), Haemophilus parainfluenzae (uključujući sojeve otporne na ampicilin, koji su otporni na soj), Haemophilus parainfluenzae, uključujući soj otporan na ampicilin uključujući sojeve koji proizvode i ne proizvode penicilinazu), Neisseria meningitidis, Salmonella spp.; anaerobne gram-pozitivne bakterije: Peptococcus spp., Peptostreptococcus spp., Clostridium spp, Propionibacterium spp.; anaerobne gram-negativne bakterije: Bacteroides spp, Fusobacterium spp.; također aktivan protiv Borrelia burgdorferi.

Clostridium difficile, Pseudomonas spp., Campylobacter spp., Acinetobacter calcoaceticus, Listeria monocytogenes, sojevi Staphylococcus aureus, rezistentni na meticilin, sojevi Staphylococcus epidermidisidis, ize, ize, iureus aureus.

In vitro studije su pokazale da kombinacija cefuroksima s antibioticima iz skupine aminoglikozida ima aditivni učinak, au nekim slučajevima i sinergizam.

svjedočenje

Liječenje infektivnih i upalnih bolesti uzrokovanih mikroorganizmima osjetljivim na lijek:

 • infekcije respiratornog trakta (uključujući akutni i kronični bronhitis, inficirane bronhiektaze, bakterijsku upalu pluća, apsces pluća, postoperativne infekcije prsnih organa);
 • infekcije uha, nosa i grla (uključujući sinusitis, tonzilitis, faringitis, akutni otitis media);
 • infekcije urogenitalnog sustava (uključujući akutni i kronični pijelonefritis, cistitis, uretritis, asimptomatsku bakteriuriju);
 • infekcije kože i mekih tkiva (uključujući furunkulozu, piodermu, impetigo);
 • gonoreja (uključujući akutni nekomplicirani gonokokni uretritis i cervicitis);
 • liječenje bolesti Lyme u ranoj fazi i naknadna prevencija kasnih manifestacija kod odraslih i djece starije od 12 godina.

kontraindikacije

Preosjetljivost na antibiotike iz skupine cefalosporina.

Oprez se koristi u prvom tromjesečju trudnoće i dojenja.

Posebne upute

Duljom primjenom Zinnata moguće je pojačati rast rezistentnih mikroorganizama (Candida, Enterococci, Clostridium difficile), što može zahtijevati prekid liječenja.

Kada se javlja proljev uz uporabu antibiotika, uklj. Zinnat, treba imati na umu mogućnost pseudomembranoznog kolitisa.

Kada se liječi Zinnat Lyme, ponekad se primjećuje Jarish-Gersheimer-ova reakcija. Ova reakcija je izravna posljedica baktericidnog djelovanja Zinnata na uzročnika bolesti - spirohete Borrelia burgdorferi. Pacijentima treba objasniti da je to česta i česta, spontana prolaznost rezultata liječenja antibioticima bolesti Lyme.

struktura

5 ml sadrži cefuroksim 125 mg;
pomoćne tvari: stearinska kiselina, saharoza, kalijev acesulfam, aspartam, povidon K30, ksantanska guma, pročišćena voda, tutti frutti aroma

Doziranje i primjena

Djeci mlađoj od 12 godina može se propisati lijek u obliku suspenzije.
Prosječna doza za većinu infekcija je 125 mg (1 mješavina suspenzije ili 1 tablete) 2 puta dnevno.
Kod teških infekcija ili otitis media kod djece starije od 2 godine, prosječna doza je 250 mg 2 puta dnevno.

U slučaju infektivnih bolesti blage i umjerene težine, utvrđuje se jedna doza u količini od 10 mg / kg tjelesne težine.

Trajanje lijeka je 5-10 dana.

Lijek se preporuča uzimati nakon jela.

Nuspojave

Na dijelu probavnog sustava: mučnina, povraćanje, proljev; možda privremeno povećanje aktivnosti jetrenih enzima (ALT, AST, LDH), žutice; Opisani su slučajevi pseudomembranoznog kolitisa.
Na dijelu hematopoetskog sustava: hemolitička anemija, eozinofilija, neutropenija, trombocitopenija, leukopenija (ponekad izražena).
Alergijske reakcije: osip na koži, svrbež, urtikarija, vrućica, multiformni eritem, Stevens-Johnsonov sindrom, toksična epidermalna nekroliza, serumska bolest; u izoliranim slučajevima - anafilaksija.
CNS: glavobolja.
Ostalo: pozitivna Coombsova reakcija.

Interakcije lijekova

Istovremena primjena cefuroksima i probenecida dovodi do povećanja AUC cefuroksima za 50%.

Analogi Zinnat tableta

Zinnat (tablete) Ocjena: 31

Proizvođač: GlaxoSmithKline (UK)
Oblici izdavanja:

 • Tablete poluobol. 125 mg, 10 kom. Cijena od 220 rubalja
Cijene za online ljekarne Zinnat
Upute za uporabu

Britanske antibakterijske tablete za sustavnu uporabu. Glavna aktivna tvar: cefuroksim (u obliku cefuroksim aksetila) 125 mg ili 250 mg. Budite oprezni tijekom trudnoće i dojenja.

Analozi lijeka Zinnat

Analogni jeftiniji od 2 rubalja.

Zinatsef je talijanski antibakterijski lijek sustavnog djelovanja. Dostupan je u obliku praha koji sadrži aktivni sastojak cefuroksim. Pokazan je za primjenu kod infektivnih i upalnih bolesti kože i unutarnjih organa.

Analogni jeftinije od 85 rubalja.

Vrlo profitabilan ruski zamjenik Axosefa. Prodati kao prah za pripremu otopine za intramuskularnu ili intravensku primjenu. Jedini aktivni sastojak je cefuroksim (u obliku natrijeve soli) u dozi od 750 ili 1500 mg.

Analogni jeftiniji od 111 rubalja.

Ova zamjena se razlikuje u obliku puštanja iz "originalnog", ali košta mnogo jeftinije. Cefuroksim se koristi kao aktivni sastojak u mnogo većoj dozi, koja se mora uzeti u obzir tijekom liječenja. Propisuje se za liječenje infektivnih i upalnih bolesti kože i unutarnjih organa.

Analogni Zinnat

Za odrasle, lijek se propisuje u tabletama od 125-500 mg 2 puta dnevno, ovisno o težini infekcije. Kod nekomplicirane gonoreje 1000 mg jednom dnevno.

Trajanje liječenja i doza lijeka u svakom slučaju određuje liječnik.

Tijekom trudnoće lijek se propisuje iz strogih medicinskih razloga, kada je rizik od majčine bolesti veći od rizika od nuspojava za fetus.

Kod uzimanja lijeka tijekom dojenja novorođenče treba prenijeti na umjetne, prilagođene mliječne formule. Jedan dan nakon završetka liječenja, dojenje se može nastaviti.

Za djecu, lijek se propisuje od 3 mjeseca starosti.

Zinnat. Koji su analozi lijeka?

Zinnat. Koji su analozi djeci?

Zinnat je antibiotik koji se koristi za liječenje infektivnih i upalnih bolesti i bolesti respiratornog trakta, a njegovi analozi su lijekovi sa sličnim učinkom, primjerice bilo koji lijek s popisa u nastavku.

Prije uzimanja takvih lijekova kao što je Zinnat potrebna je konzultacija s liječnikom jer nije preporučljivo uzimati antibiotike bez preporuke liječnika.

Zinnat je lijek koji sadrži antibiotik iz grupe cefalosporina - cefuroksim. Zinnat se proizvodi u različitim oblicima - tabletama od 125, 250 i 500 mg, granulama za pripremu suspenzije u vrećici od 125 mg i bočici od 125 mg / 5 ml. Tablete se ne mogu lomiti, stoga se djeca do 3 godine koriste samo u obliku praha.

Zamjenski lijek Zinnat može poslužiti:

 • Cetyl 250 mg - dopušteno od 6 mjeseci, tableta se može podijeliti na dijelove;
 • Cefuroxim-Sandoz 250 mg - pogodan za djecu od 2 godine;
 • Auroksetil 250 mg - također prikladan za djecu od 2 godine;
 • Axsef 250 mg - za djecu od 3 godine.

Odrasli također mogu uzimati ove lijekove u većim dozama. Ali u ovoj skupini, osim Zinnata, nisam naišao na pripravke u obliku praška za pripremu suspenzije.

Analozi lijekova Zinnat

Nemojte hraniti ljekarnu, koristite ovu jeftinu analogiju vremena iz SSSR-a iz gljivica

Aktivni sastojak

analoga

Zašto su pohlepne ljekarne snažnije sakrile alat Exoderil 39 puta? Pokazalo se da je sovjetski gust.

Čak se i većina mrtvih jetara čisti ovim lijekom!

Elena Malysheva: "Okulisti su šutjeli o tome! Jednostavan način da dobijemo 100% vida u nekoliko dana."

Međunarodni naziv

Grupna pripadnost

Oblik doziranja

Farmakološko djelovanje

II generacija cefalosporinskog antibiotika za oralnu i parenteralnu uporabu. Baktericidno djelovanje (narušava sintezu bakterijske stanične stijenke). Ima širok spektar antimikrobnog djelovanja.

Visoko aktivni protiv gram-pozitivnih mikroorganizama, uključujući sojeve rezistentne na penicilin (osim sojeve rezistentne na meticilin), Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes (sur. Beta-hemolitički streptokoki), Streptococcus pneumoniae, Streptococcus grupe B (Streptococcus agalactiae), Streptococcus mitis (skupina viridans), Bordetella pertussis, većina Clostridium spp.);

gram nectech i ne proizvodi penicilinazu, Neisseria meningitidis, Salmonella spp., Borrelia burgdorferi;

gram-pozitivni i gram-negativni anaerobi (Peptococcus spp., Peptostreptococcus spp., Fusobacterium spp., Propionibacterium spp.).

Neosjetljiv na cefuroksim: Clostridium difficile, Pseudomonas spp., Campylobacter spp., Acinetobacter calcoaceticus, Listeria monocytogenes, sojevi otporni na meticilin, oslanja se na ime tvrtke. Citrobacter spp., Serratia spp., Bacteroides fragilis.

svjedočenje

kontraindikacije

Nuspojave

Alergijske reakcije: zimica, osip, pruritus, urtikarija, rijetko eksudativni eritem, bronhospazam, maligni eksudativni eritem (Stevens-Johnsonov sindrom), anafilaktički šok.

Lokalne reakcije: iritacija, infiltracija i bol na mjestu injiciranja, flebitis.

Iz genitourinarnog sustava: svrbež u perineumu, vaginitis.

Sa strane središnjeg živčanog sustava: konvulzije.

Na dijelu mokraćnog sustava: disfunkcija bubrega, disurija.

Na dijelu probavnog sustava: proljev, mučnina, povraćanje, grčevi i bolovi u trbuhu, ulceracija sluznice usne šupljine, oralna kandidijaza, rijetko - pseudomembranozni enterokolitis.

Od osjetila: gubitak sluha.

Sa strane krvotvornih organa: hemolitička anemija.

Laboratorijski pokazatelji: povećana aktivnost jetrenih enzima, alkalna fosfataza, LDH, hiperbilirubinemija.

Primjena i doziranje

V / m, u / unutra ili iznutra. U / u i / m odrasle osobe imenuju 750 mg 3 puta dnevno; kod teških infekcija doza se povećava na 1.500 mg 3-4 puta dnevno (ako je potrebno, interval između injekcija može se smanjiti na 6 sati). Prosječna dnevna doza - 3-6 g

Djeci se propisuje 30-100 mg / kg / dan u 3-4 doze. Za većinu infekcija, optimalna doza je 60 mg / kg / dan. Novorođenčad i djeca do 3 mjeseca propisuju 30 mg / kg / dan u 2-3 doze.

Za gonoreju - u / m, 1500 mg jednom (ili kao 2 injekcije od 750 mg uz uvođenje u različita područja, na primjer, u oba gluteus mišića).

Kod bakterijskog meningitisa - u / u, 3 g svakih 8 sati; mala djeca i stariji - 150-250 mg / kg / dan u 3-4 doze, novorođenče - 100 mg / kg / dan.

Tijekom operacija na trbušnoj šupljini, zdjeličnim organima i tijekom ortopedskih zahvata - u / u, 1500 mg uz indukciju anestezije, zatim dodatno u / m, 750 mg, nakon 8 i 16 sati nakon operacije.

Tijekom operacija na srcu, plućima, jednjaku i krvnim žilama - u / u, 1500 mg s indukcijom anestezije, zatim - u / m, 750 mg 3 puta dnevno tijekom sljedećih 24-48 sati.

Uz upalu pluća - u / m ili / u, 1500 mg 2-3 puta dnevno za 48-72 h, a zatim idite na recepciji, 500 mg 2 puta dnevno za 7-10 dana.

Kada se pogoršanje kroničnog bronhitisa propisuje u / m ili / u, 750 mg 2-3 puta dnevno u trajanju od 48-72 h, zatim odlazi u usta, 500 mg 2 puta dnevno tijekom 5-10 dana.

Kod kronične bolesti bubrega potrebna je korekcija režima doziranja: kod CC 10-20 ml / min, propisano je 750 mg intravenski ili intramuskularno, dva puta dnevno, a ako je CC manji od 10 ml / min, daje se 750 mg jednom dnevno.

Pacijenti na kontinuiranoj hemodijalizi pomoću arteriovenskog šanta ili na brzoj hemofiltraciji u jedinicama intenzivne njege propisuju se 750 mg 2 puta dnevno; Kod bolesnika koji su podvrgnuti niskoj stopi hemofiltracije propisane su doze preporučene za oštećenje bubrežne funkcije.

Posebne upute

Bolesnici s alergijskom reakcijom na peniciline u anamnezi mogu imati preosjetljivost na cefalosporinske antibiotike. Tijekom liječenja potrebna je kontrola bubrežne funkcije, osobito u bolesnika koji primaju lijek u visokim dozama. Liječenje se nastavlja 48-72 sata nakon što simptomi nestanu, u slučaju infekcija uzrokovanih Streptococcus pyogenes, tijek liječenja je najmanje 7-10 dana.

Tijekom liječenja moguća je lažno pozitivna reakcija Coombsa i lažno pozitivna reakcija urina na glukozu.

Otopina spremna za uporabu može se čuvati na sobnoj temperaturi tijekom 7 sati, u hladnjaku 48 sati, a dozvoljeno je koristiti otopinu koja je postala žuta tijekom skladištenja.

U bolesnika koji primaju cefuroksim, pri određivanju koncentracije glukoze u krvi, preporuča se uporaba testova s ​​glukozom oksidazom ili heksokinazom.

Kod prelaska s parenteralne primjene na gutanje, treba uzeti u obzir ozbiljnost infekcije, osjetljivost mikroorganizama i opće stanje bolesnika. Ako nema poboljšanja unutar 72 sata nakon oralnog uzimanja cefuroksima, treba nastaviti s parenteralnom primjenom.

interakcija

Istovremena oralna primjena "petlje" diuretika usporava tubularnu sekreciju, smanjuje bubrežni klirens, povećava koncentraciju u plazmi i povećava T1 / 2 cefuroksim.

Uz istovremenu primjenu s aminoglikozidima i diureticima povećava se rizik od nefrotoksičnih učinaka.

Lijekovi koji smanjuju kiselost želučanog soka smanjuju apsorpciju cefuroksima i njegovu bioraspoloživost.

Farmaceutski kompatibilan s vodenim otopinama koje sadrže do 1% lidokain hidroklorida, 0,9% otopine NaCl, 5 i 10% otopine dekstroze, 0,18% otopine NaCl i 4% otopine dekstroze, 5% otopine dekstroze i 0,9% otopine NaCl, Ringer-ovu otopinu, Hartmanovu otopinu otopine natrijevog laktata, heparina (10 U / ml i 50 U / ml) u 0,9% otopini NaCl.

Farmaceutski nekompatibilno s aminoglikozidima, otopinom natrijevog bikarbonata 2,74%.

Pregledi lijekova Zinnat: 3

tremor ruku i slabost u nogama, produljeno lupanje srca, povećanje temperature

dijete 5 godina groznica, groznica, povraćanje, proljev, slabost, bol u trbuhu

Zinnat antibiotik u obliku suspenzije i tableta: obilježja uporabe, analozi, indikacije i kontraindikacije

Zinnat dječja suspenzija: upute za uporabu, cijena, mišljenja, analoga

Antibakterijski lijek Zinnat proizveden je u obliku granula za pripremu suspenzija.

Lijek pripada skupini 2. generacije cefalosporina i, u pravilu, dobro se podnosi, nuspojave iz gastrointestinalnog trakta su rijetke.

Učinkovitost aktivnog sastojka prati se za mnoge patogene mikroorganizme, jer se lijek često propisuje za prehlade uzrokovane djelovanjem patogenih mikroba.

Lijek se propisuje djeci starijoj od 3 godine. Nije provedeno istraživanje upotrebe sastava u neonatalnom razdoblju.

Važno je zapamtiti da se gotova suspenzija može primijeniti u roku od 10 dana nakon pripreme, nakon toga treba je odložiti zajedno s kućnim otpadom.

Važno je zapamtiti da, unatoč sigurnosti cefalosporina, treba poštivati ​​jasan režim doziranja. Moguće je primijeniti sredstva samo na odredište liječnika, točno promatrajući preporučene doze.

Oblik doziranja

Tvar za pripremu suspenzija je granulirana smjesa, koja se prije uporabe mora miješati s vodom.

U gotovom obliku smjesa se čuva najviše 10 dana, a suhi sastav zadržava svojstva 2 godine. To objašnjava potrebu za spajanjem lijeka s tekućinom neposredno prije uzimanja.

Granule za pripremu ljekovitog sastava imaju bijelu boju i nepravilnog oblika.

Upozorenje! Lijek je dostupan u obliku tableta. U sličnom obliku doziranja lijek se propisuje djeci starijoj od 3 godine.

Kombinacija tvari koje predstavljaju lijek Zinnat - ne šteti imunološkom sustavu djeteta.

Priprema uključuje:

 • aksetil cefuroksim;
 • sukroza;
 • stearinska kiselina;
 • K30;
 • aspartam;
 • ksantan guma;
 • acesulfam kalij;
 • arome.

Suspenzija je preferirani oblik za djecu, jer rješenje zbog sigurnih okusa ima ugodan okus.

Optimalnu dozu ljekovitog sastava određuje liječnik, uzimajući u obzir dob i zdravlje djeteta.

Prije upotrebe antibakterijskog sredstva potrebno je proći test osjetljivosti patogenih mikroorganizama na aktivnu komponentu, što će smanjiti trajanje terapije.

Na temelju rezultata istraživanja, stručnjak će moći odabrati optimalnu dozu komponente.

Indikacije za uporabu

Prema informacijama opisanim u uputama za uporabu lijeka, lijek se može koristiti u sljedećim slučajevima:

 • infektivna lezija gornjeg ili donjeg respiratornog trakta;
 • kronični bronhitis;
 • infektivne lezije pluća i bronha;
 • apsces pluća;
 • bakterijska upala pluća;
 • infekcija prsnih organa nakon operacije;
 • sinusitis;
 • grlobolja;
 • angina;
 • upala grla;
 • otitis media;
 • zarazne bolesti zdjeličnih organa;
 • infektivne lezije genitourinarnog trakta;
 • patologije kostiju i zglobova;
 • bolesti mekog tkiva.

Dokazana je djelotvornost lijeka u liječenju svih infektivnih patologija izazvanih bakterijama koje su osjetljive na aktivnu tvar antibiotika.

Režim doziranja lijeka

Bez obzira na početni oblik otpuštanja, bijele se granule koriste za pripravljanje pripravaka namijenjenih za oralnu primjenu. Ljekoviti sastav, kao i svi lijekovi iz skupine antibiotika, preporučuje se uzimati odmah nakon uzimanja hrane.

Upozorenje! Važno je uzeti u obzir da je 10 ml suspenzije ekvivalentno 250 mg aktivnog sastojka. Lijek u takvim dozama koristi se za liječenje bolesti u djece starije od 12 godina.

Trajanje terapije određuje liječnik pojedinačno za svakog pacijenta. U pravilu, postoji potreba za korištenjem sastava za 5-10 dana, u teškim slučajevima preporuča se uzimanje lijeka 20 dana.

Režim doziranja ljekovitog pripravka je kako slijedi:

 • djeca starija od 12 godina, u prisustvu infektivnih lezija gornjih dišnih putova, lijek se propisuje u dozi od 25 mg 2 puta dnevno;
 • u slučaju upale pluća ili drugih opterećenih lezija, lijek se koristi u povećanim dozama, djeci od 12 godina i starijim propisuje se 500 mg 2 puta dnevno;
 • s lezijama urogenitalnog sustava preporučuje se 125 mg 3 puta dnevno;
 • s infektivnim lezijama genitalnog trakta (gonoreja), preporuča se uzeti 1 g lijeka dnevno, sličnu dozu jednaku 20 ml suspenzije.

Djeca mlađa od 12 godina, lijek se propisuje u dozi od 125 mg dnevno. Kod male djece, doza se izračunava pojedinačno ovisno o težini bebe: 10 mg aktivne komponente sastava treba biti po kg tjelesne težine.

Za teške infektivne lezije, lijek se može koristiti po stopi od 15 mg po 1 kg tjelesne težine djeteta.

Upozorenje! Ako uzimanje suspenzije i tableta za dijete nije moguće, lijek se propisuje u obliku injekcija. To je nužno kada je apsorpcija komponenata proizvoda uz pomoć gastrointestinalnog trakta nemoguća.

Prijelaz na lijek u obliku suspenzije moguć je nakon značajnog i stalnog poboljšanja dobrobiti djeteta.

Kako uzeti sastav u obliku suspenzije

Lijek je opremljen posebnom mjernom žlicom koja je ugravirana u 2,5 i 5 ml. Nije uvijek zgodno dati lijek djeci, stoga je bolje zamijeniti mjerni alat špricom bez igle.

Lijek se preporuča nakon ili tijekom obroka. Važno je napomenuti da ljekoviti sastav ima izražen slatki okus s prevladavajućim okusom lijekova. Ne prihvaćaju sva djeca kompoziciju sa zadovoljstvom i roditelji bi trebali biti spremni za to. Ako dijete glatko odbije uzeti lijek u ovom obliku, obratite se svom liječniku kako biste suspenziju zamijenili tabletama.

Upozorenje! Normalizirani volumen suspenzije dopušta se djetetu u soku ili čaju, ali na taj način djeca nevoljko uzimaju lijek.

Pravila pripreme suspenzije

Za pripremu otopine, granule se pune pročišćenom ili prokuhanom vodom. Farmakološke tvornice posebno dovršavaju proizvod mjernom tikvicom namijenjenom za 37 ml tekućine. Taj volumen vode potreban je za razrjeđivanje pripravka.

Treba napomenuti da je poklopac boce opremljen posebnom zaštitom. Da biste otvorili bocu, treba je stegnuti i okrenuti u smjeru kazaljke na satu. Nakon toga uklonite zaštitni film s vrata mjehura i dodajte vodu.

Da bi se dobila homogena smjesa, bočicu treba temeljito tresti 2-3 minute. Nakon potpunog otapanja granula sredstvo je spremno za primanje.

Sastav treba čuvati u hladnjaku 10 dana, prije uporabe bočicu treba protresti.

kako bi se zapamtio datum pripreme otopine, treba ga zabilježiti s olovkom na boci. Lijek je zabranjeno koristiti nakon 10 dana, može uzrokovati pogoršanje pacijenta, osobito djeteta. Ako je liječnik propisao termin za pacijenta u roku od 20 dana, odmah trebate kupiti 2 boce.

Nuspojave Zinnata

Upute za uporabu lijeka ukazuju na moguće manifestacije nuspojava kod različitih tjelesnih sustava.

Često postoje poremećaji probavnog trakta:

 • mučnina;
 • povraćanje;
 • oslabljena stolica;
 • nadutosti;
 • grčevi;
 • epigastrična bol;
 • stomatitis i druge ulceracije u ustima (u djece).

Iz urogenitalnog sustava:

 • vaginoza;
 • vaginitisa;
 • svrbež genitalija;
 • drozd.
 • osip kože s svrbežom;
 • hives;
 • groznica;
 • angioedem;
 • eksudativni eritem;
 • bronhospazam;
 • anafilaktički šok.

Organi krvnog sustava:

 • hemolitička anemija;
 • leukopenija;
 • gipoprotrombinemii;
 • eozinofilija.

Sa strane središnjeg živčanog sustava:

 • glavobolje;
 • oštećenje sluha;
 • zbunjenost;
 • pospanost;
 • konvulzije.

Kada se lijek primjenjuje u injekcijskim oblicima, na mjestu injiciranja primjećuju se lokalne reakcije.

Važno je zapamtiti da uzimanje lijeka može izazvati pojavu vaginalne kandidijaze kod žena. To je zbog povećanog rasta gljivične mikroflore prvog dana uzimanja pripravka.

kontraindikacije

Alat je zabranjeno primati u sljedećim slučajevima:

 • u prisutnosti preosjetljivosti na pacijenta na peniciline;
 • alergijska reakcija na cefalosporine;
 • krvarenje i patologija gastrointestinalnog trakta;
 • razdoblje trudnoće i dojenja.

Lijek se ne preporuča za imenovanje djece u neonatalnom razdoblju. Takav oprez povezan je s činjenicom da kliničko ispitivanje lijeka u ovoj dobnoj skupini nije provedeno.

Interakcija s drugim komponentama

Zinnat je suspenzija za djecu i baktericidno sredstvo koje smanjuje kiselost želučanog soka i smanjuje bioraspoloživost cefuroksima. Lijek se ne preporuča uzeti prije obroka kako bi se izbjegla prekomjerna agresivnost sastava. Prijem prije obroka može izazvati pojavu neželjenih nuspojava.

Mnogi antibiotici imaju negativan učinak na crijevnu mikrofloru, a Zinnat nije iznimka. Lijek ima značajku za smanjenje učinkovitosti kombiniranih oralnih kontraceptiva, jer žene koje su zaštićene od neželjene trudnoće stoga trebaju razmotriti druge metode zaštite.

Ne preporučuje se za uporabu u blizini diuretika u petlji.

Dodatne informacije

Rok trajanja granula za pripremu otopine u pojedinačnom pakiranju je 3 godine. Spreman suspenzija treba biti pohranjena u hladnjaku ne više od 10 dana.

Nakon tog razdoblja ostatke sastava treba odložiti zajedno s kućnim otpadom.

Lijek se oslobađa iz mreže ljekarni u Ruskoj Federaciji bez recepta, ali treba imati na umu da je neovisno imenovanje alata neprihvatljivo. Važno je procijeniti trenutni rizik od izražavanja neželjenih učinaka.

Analogi lijeka

Sljedeći lijekovi odnose se na Zinnatove analoge:

 1. Axetin je potpuna zamjena za Zinnat. Proizvodi se u tabletama i prahu, iz kojih se priprema injekcijska otopina. Antibiotik treba koristiti s oprezom za liječenje prerano, novorođenče, trudna i dojenje.
 2. Cefamabol je zamjena za Zinnat kliničkom i farmakološkom skupinom. Njegova aktivna tvar je cefamandol, koji ima baktericidno djelovanje. Dostupan u pripravku praška za proizvodnju otopine za primjenu u mišić i venu. Antibiotik je kontraindiciran kod dojenčadi mlađe od 6 mjeseci i tijekom dojenja. Tijekom gestacijskog razdoblja ispušta se s oprezom.
 3. Makropen je zamjena za Zinnat u terapijskoj skupini. U prodaji lijeka je u granulama, od kojih čine suspenzije, dopušteno djeci od rođenja i tablete, ne mogu biti pacijenti mlađi od 3 godine. Antibiotik nije kompatibilan s dojenjem, ali se može uzeti tijekom trudnoće.
 4. Augmentin pripada antibioticima i zamjena je za Zinnat u terapijskoj skupini. Kao aktivni sastojci, lijek sadrži amoksicilin i klavulansku kiselinu. U djece se antibiotik koristi kao suspenzija. Možete ga dati od rođenja.

Cijena lijeka

Cijena lijeka je u prosjeku 288 rubalja. Cijene se kreću od 250 do 324 rubalja

Zinnat za djecu: upute za uporabu suspenzije antibiotika

Antibiotik Zinnat je antibakterijski lijek širokog spektra djelovanja. Razmotrite koja svojstva ima ovaj lijek, za koga je naznačeno, u kojim slučajevima može pružiti maksimalnu pomoć i kada je njegova uporaba kontraindicirana.

Kao što znate, ljudsko tijelo je stalno izloženo patogenim bakterijama i drugim mikroorganizmima.

U nekim slučajevima, izlječenje postaje nemoguće bez uporabe antibiotika koji se mogu nositi s mnogim infekcijama uzrokovanim djelovanjem štetnih mikroba.

Ovaj je alat visokokvalitetan i učinkovit lijek za liječenje mnogih bolesti.

Zinnat antibiotik za djecu - sastav i učinak lijeka

Zinnat je cefalosporinski antibiotik.

Sveukupno, postoje četiri uvjetne generacije antibiotskih lijekova ove skupine, od kojih je svaka sljedeća sposobna učinkovito utjecati na sve veći broj patogenih mikroorganizama koji su napali ljudsko tijelo.

Sredstvo koje se razmatra pripada drugoj generaciji cefalosporina i koristi se za liječenje bakterijskih infekcija uzrokovanih patogenima koji su osjetljivi na djelovanje antibiotika.

Glavna aktivna komponenta lijeka je aksetil cefuroksim, koji je u stanju uništiti sintezu bakterijskih stanica. Zbog toga ima bakteriostatski i baktericidni učinak. Jednostavnije rečeno, to znači da djeluje na određene mikroorganizme na destruktivan način i može zaustaviti rast i razvoj drugih bakterija.

Cefuroksim je aktivan protiv:

 • Gram-pozitivni koki uzrokuju bolesti poput tonzilitisa, upale pluća i drugih patologija dišnog sustava;
 • gram-negativni aerobni kokovi, koji su uzročnici meningitisa, gonoreje, otitisa, sinusitisa, tonzilitisa;
 • gram-negativne bacile, koji uzrokuju crijevne bolesti, salmonelozu i mnoge druge crijevne bolesti;
 • gram-pozitivni štapići, krivci botulizma;
 • anaerobne bakterije i sojevi.

Zbog rezistencije cefuroksima na djelovanje beta-laktamaze djeluje protiv sojeva koji ne reagiraju na djelovanje ampicilina i amoksicilina.

Međutim, neki vrlo česti patogeni nisu osjetljivi na Zinnat, među njima: Clostridium difficile, Campylobacter spp., Acinetobacter calcoaceticus, Staphylococcus aureus i epidermidis te drugi mikroorganizmi.

Lijek se brzo apsorbira iz gastrointestinalnog trakta, taj se proces može značajno ubrzati ako se lijek uzima tijekom obroka. Nakon nekoliko sati u krvi će se promatrati maksimalna koncentracija lijeka, a izlučuju se bubrezi nepromijenjeni. Zbog širokog raspona djelovanja lijeka koristi se za liječenje raznih bolesti.

Koji je oblik lijeka?

Oblici otpuštanja Zinnat antibiotika mogu biti različiti:

 • u obliku tableta;
 • u granulama za suspenziju.

Svaka ovalna tableta obložena je posebnom ljuskom, bijelom ili blizu bijele boje, konveksna s obje strane

Tablete Zinnat 125 mg ugravirane su s GXES5, što odgovara naznačenom doziranju od 125 mg antibiotika.

Prema tome, Zinnat 250 mg je ugraviran s GXES7, što ukazuje na dozu cefuroksim aksetila u količini od 250 mg.

Uz glavnu aktivnu komponentu, svaka tableta sadrži pomoćne tvari, uključujući mikrokristalnu celulozu, biljno ulje, natrijevu sol, boju, benzoate, propilen glikol, koloidni silicij dioksid. Tablete se pakiraju u blister pakiranje od 5 ili 10 komada.

Bijele granule mogu imati različit oblik i veličinu. Oblik granula je obično proizvoljan, nepravilan, veličina ne prelazi 3 mm.

Svaka boca od stakla, u kojoj se nalaze granule, zatvorena je poklopcem, a na pakiranje je pričvršćena mjerna žlica za prikladno doziranje.

Granule se koriste za pripremu suspenzija, čija boja postaje kremasta ili svijetlo žuta, miris je vrlo ugodan, voćan, tako da se antibiotik, proizveden u obliku granula, u većini slučajeva koristi za liječenje raznih bolesti kod djece.

Osim glavne supstance, granule sadrže i pomoćne sastojke raznih sladila, stearinsku kiselinu, arome voća, pročišćenu vodu, gume, kalij acesulfam. Kao i tablete, suspenzija može također sadržavati različitu dozu antibiotika cefuroksim - 125 ili 250 mg.

Treba napomenuti da je cefuroksim također dostupan u obliku praška za pripremu otopine za injekcije, koja može biti intramuskularna ili intravenska.

Kada je Zinnat propisan?

Upute za uporabu tableta Zinnat sadrži sve potrebne informacije o uporabi lijeka. Prema smjernicama, lijek se propisuje za liječenje zaraznih bolesti i upalnih procesa u tijelu:

 • kod bolesti respiratornog trakta, gornje i donje. To mogu biti postoperativna stanja, apscesi pluća, upale pluća, bronhijalne bolesti, uključujući ireverzibilne bronhoekstaze;
 • bolesti gornjih dišnih puteva, među kojima se mogu prepoznati tonzilitis, upala ždrijela, uha, paranazalnih sinusa, sinusitisa;
 • infekcije urogenitalnog sustava, to su akutni ili kronični pijelonefritis, upalni procesi u mokraćnom mjehuru, uretra, prostatitis, bakterijsko oštećenje mokraćnog sustava i bolesti uzrokovane gonokokom - na primjer, gonoreja, gonokokni uretritis i cercefritis;
 • bolesti mekih tkiva i kože, koje uključuju piodermu, furunkulozu, pustularne formacije, infektivne lezije kože, infekcije rana, impetigo, erizipele;
 • razne bolesti zglobova, koštano tkivo;
 • zarazne bolesti zdjeličnih organa - endometritis, upala privjesaka i vrata maternice;
 • sistemske infekcije kao što su krpeljna borelioza, peritonitis, sepsa, meningitis, encefalitis, lajmska bolest;
 • za prevenciju komplikacija postoperativnih stanja.

kontraindikacije

Unatoč visokoj učinkovitosti i raznovrsnosti lijeka, u nekim slučajevima Zinnat je još uvijek kontraindiciran za primjenu:

 • u slučajevima preosjetljivosti na cefalosporine, peniciline i karbapeneme;
 • dobi do 3 mjeseca;
 • s fenilketonurijom;
 • lijek u tabletama kontraindiciran je u djece mlađe od 3 godine;
 • lijek nije propisan u granulama u prisutnosti preosjetljivosti na aspartam.

Za neke bolesti probavnog trakta, u slučaju ozbiljnih patologija jetre i bubrega, liječnik propisuje lijek pojedinačno.

Neugodnim nuspojavama zbog upotrebe zinnata uključuju se:

 • često - infekcija gljivicama Candide;
 • promjene u hematopoetskom sustavu - hemolitička anemija, promjene u broju leukocita, trombocita, eozinofila;
 • poremećaj imunološkog sustava, koji se očituje u pojavi preosjetljivosti na djelovanje antibiotika, što rezultira osipom kože, vrućicom, patologijom seruma, anafilaksijom;
 • poremećaji probavnog trakta, odnosno poremećaji stolice, žgaravice, bolovi u trbuhu, mučnina i povraćanje, ponekad se razvijaju kolitis;
 • živčani sustav može reagirati na djelovanje lijeka zbog pojave vrtoglavice, glavobolje, u vrlo rijetkim slučajevima može doći do konvulzija;
 • poremećaj jetre, koji se očituje u pojavi žutice, hepatitisa;
 • kožne reakcije manifestiraju se kao eritem, toksična nekroliza i druge.

Važno je napomenuti da se u slučaju predoziranja lijekom mogu pojaviti poremećaji središnjeg živčanog sustava kao prekomjerno uzbuđenje i napadaji. U tom slučaju, liječnik će propisati simptomatsku terapiju.

Treba imati na umu da u slučaju dijabetesa kod pacijenta treba uzeti u obzir činjenicu da je saharoza prisutna u suspenziji.

Značajke uzimanja lijeka tijekom trudnoće i dojenja

Zbog činjenice da nisu provedena klinička ispitivanja učinka lijeka na fetus i tijek trudnoće, liječnici nastoje izbjeći propisivanje Zinnata do dvanaest tjedana trudnoće, kada se pojave polaganje i formiranje svih sustava i organa buduće bebe.

S obzirom da se svojstvo lijeka pouzdano utvrđuje uz majčino mlijeko tijekom laktacije, tijekom tog razdoblja sredstvo nije propisano.

Liječnici mogu preporučiti lijek ženi samo kao posljednji izbor, kada koristi od korištenja lijeka daleko nadmašuju potencijalne štete za fetus ili nerođeno dijete.

Upute za uporabu

Lijek za unutarnju primjenu preporučuje se uzimati istodobno s hranom, ili odmah nakon obroka, što će osigurati najbolju apsorpciju lijeka.

Ako liječnik nije pokazao drugačije, liječenje tabletama Zinnat traje 5-10 dana:

 • za liječenje većine infekcija, lijek se uzima dva puta dnevno po 250 mg;
 • u slučaju bolesti urinarnog trakta propisano je 125 mg cefuroksim aksetila 2 puta dnevno;
 • kod bolesti dišnog sustava, koji se javljaju u umjerenoj težini, propisano je i 250 mg antibiotika, zadržan je dvostruki prijem;
 • u prisutnosti bolesti respiratornog trakta, koja se javlja u teškom obliku, doza Zinnata treba povećati na 500 mg x 2 puta;
 • Liječenje gonoreje u odsutnosti komplikacija provodi se jednom dozom antibiotika u visokoj dozi - 1 g, što odgovara 4 tablete od po 250 mg;
 • Liječenje borrelioze uključuje uzimanje dva 500 mg lijeka u roku od tri tjedna.

Upotreba Zinnata u suspenziji provodi se na sličan način. U tom slučaju, trebate znati da 10 ml proizvoda odgovara 250 mg cefuroksima. Preostale preporuke za doziranje su iste kao gore.

Intravenska ili intramuskularna primjena lijeka provodi se tri puta dnevno, 750 mg tvari. U slučaju teških oblika zaraznih bolesti, jedna se doza udvostručuje.

Značajke primjene Zinnata za djecu

Liječenje djece s antibioticom Zinnat ima nijanse:

 • Suspenzija Zinnat za djecu dopuštena je za primanje u dobi od tri mjeseca;
 • Lijek u obliku tableta može se koristiti od treće godine života;
 • Doza za bebe izravno ovisi o težini djeteta i izračunava se na temelju stope od 10 mg cefuroksima po 1 kg mase.

Upute za uporabu ovjesa Zinnat detaljno opisuje postupak pripreme suspenzije. Zahvaljujući ovim informacijama, lako je sami pripremiti otopinu.

Da biste to učinili, u mjernu žlicu, koja je pričvršćena za svaki paket lijeka, dodajte 20 ml kuhane vode ugodne temperature.

Zatim trebate protresti bocu lijeka i pomiješati alat s tekućinom u žlici.

Za bolju apsorpciju lijeka u gastrointestinalnom traktu, djetetu treba dati lijek odmah nakon jela. Trajanje liječenja i doziranje određuje liječnik.

Međutim, možete koristiti i podatke priloženih uputa, prema kojima je za dijete od 3-6 mjeseci propisana polovica mjerne žlice antibiotika, za djecu mlađu od 2 godine broj mjernih žlica odgovara 0,5-1, djeci do navršenih 12 godina jedna žlica. lijekovi.

Djeci koja su već navršila 12 godina daju se tablete od 125 mg. U ovom slučaju, pojedinačna doza u nekim slučajevima može se povećati dva puta, ali dnevna doza ne smije prelaziti 500 mg. Intravenska ili intramuskularna primjena lijeka također uključuje brojanje doze na temelju mase djeteta. Za kilogram težine potrebno je 60 kg cefuroksima.

Roditelji također trebaju biti svjesni da se granule ili već pripremljena otopina ne smiju miješati s vrućom tekućinom.

Koji analozi postoje?

Ako ovaj lijek nije dostupan u ljekarni ili ako imate alergijske ili druge negativne reakcije na Zinnat, preporučljivo je koristiti za liječenje analoge koji sadrže identičnu aktivnu tvar, ili imaju sličan terapeutski učinak, te imaju neke značajke primjene:

 • suprax (cefalosporinska skupina), najčešće se koristi za liječenje zaraznih bolesti urinarnog i respiratornog trakta;
 • Augmentin iz skupine amoksicilina je antibiotik širokog spektra, pa se koristi za liječenje mnogih zaraznih bolesti. Ima iste oblike oslobađanja kao Zinnat;
 • ketocef s istim indikacijama kao Zinnat, također pripadaju skupini cefuroksima;
 • Zinatse, proizveden u Italiji, pripada istoj cjenovnoj kategoriji kao Zinnat;
 • aksetin, koji je također uvezeni lijek, odlikuje se većom učinkovitošću i kraćim razdobljem u kojem se postiže maksimalna koncentracija glavne tvari u krvi;
 • Cefurabol i cefurus su ruske pripreme, spadaju u demokratičniju cjenovnu kategoriju.

Valja napomenuti da je prosječna cijena Zinnat u ljekarni ovisi o obliku puštanja i koncentracije glavne tvari, te je u rasponu od 220-250 rubalja za paket od 10 tableta od 125 mg, 360-440 rubalja vrijedi paket od 10 tableta s dozom cefuroksim aksetila u iznosu od 250 mg. Boca granula za pripremu suspenzija koštat će u prosjeku 250-280 rubalja.

Pregledi aplikacija

Recenzije lijeka Zinnat uglavnom pozitivne. Mnoge majke sa zahvalnošću primjećuju da su bebe sretne što uzimaju ukusnu medicinu koja je vrlo učinkovita i rijetko uzrokuje neželjene nuspojave. Odrasli češće primjećuju povoljnu cijenu u kombinaciji s učinkovitošću antibiotika.

Pregled broj 1

Alena, 29 godina - Moskva

Pregled broj 2

Oksana, 31 godina - Novosibirsk

Pregled broj 3

Svetlana, 36 godina - Sankt Peterburg

Pregled broj 4

Vera, 30 godina - Ufa

Pregled broj 5

Zinnatu sam bio propisan za liječenje sinusitisa. Pomoglo je samo četvrtog dana, a alergije su počele - osip je prošao kroz tijelo. Liječnik je imenovao Suprastina. Istina, nakon tjedan dana liječenja, bolest se potpuno povukla.

Sergey, 34 godina - Ekaterinburg

Zinnat

Zinnat je antibiotik druge generacije širokog spektra koji spada u skupinu cefalosporina. Lijek se koristi za liječenje bakterijskih infekcija uzrokovanih mikroorganizmima osjetljivim na aktivnu tvar lijeka.

Farmakološko djelovanje Zinnata

Aktivni sastojak ovog lijeka je cefuroksim, koji je aktivan protiv gram-negativnih i gram-pozitivnih aerobnih bakterija, kao što su sojevi otporni na peniciline i ampicilin, Staphylococcus aureus, Streptococcus grupa B, Escherichia coli, Proteus mirabilis, Haemophilus influenzae, ozephi, syphi, coli, escherichia coli, Proteus mirabilis; gonorrhoeae i sur.

Antibiotik Zinnat je sposoban poremetiti sintezu staničnih stijenki mikroorganizama, što objašnjava njegova baktericidna i bakteriostatička svojstva, tj. lijek inhibira rast bakterija i uzrokuje njihovu smrt.

Maksimalna koncentracija lijeka u krvi opažena je nakon 2-3 sata nakon primjene. Treba imati na umu da unos hrane značajno ubrzava proces apsorpcije lijeka iz gastrointestinalnog trakta. Zinnat se izlučuje nepromijenjen putem bubrega.

Ovo je važno! Aktivna tvar antibiotika Zinnat je neosjetljiva: Clostridium difficile, Bacteroides fragilis, Serratia spp., Citrobacter spp.

, Streptococcus (Enterococcus) faecalis, Staphylococcus epidermidis, Acinetobacter calcoaceticus, Enterobacter spp., Legionella spp.

, Proteus vulgaris, Morganella morganii, Listeria monocytogenes, Clostridium difficile, Campylobacter spp., Pseudomonas spp., I sojevi Staphylococcus aureus rezistentni na meticilin.

Obrazac za izdavanje

Lijek je dostupan u obliku:

 • Obložene tablete koje sadrže 125, 250 ili 500 mg cefuroksima;
 • Granule za pripravu suspenzija za internu upotrebu, koje sadrže 125 ili 250 mg cefuroksima;
 • Prašak za otopinu za intravenozno i ​​intramuskularno davanje, 750 mg po bočici.

Indikacije za uporabu Zinnata

Prema uputama, Zinnat je indiciran za primjenu kod sljedećih bolesti:

 • Infekcije gornjeg i donjeg respiratornog trakta, kao što su: akutni i kronični bronhitis, brohodekstaza (patološka ekspanzija dijela bronha s promjenom u strukturi njihovih zidova), apsces pluća, bakterijska upala pluća, infekcija prsnih organa nakon operacije;
 • ENT infekcije: sinusitis, upala srednjeg uha, faringitis, tonzilitis;
 • Infekcije zdjeličnih organa, kao što su: endometritis, adneksitis, cervicitis;
 • Urogenitalne infekcije: akutni i kronični pijelonefritis, uretritis, cistitis, gonoreja, asimptomatska bakteriurija;
 • Bolesti kostiju i zglobova, kao što su: osteomijelitis, septički artritis i neki drugi;
 • Bolesti mekih tkiva i kože: impetigo, infekcije rana, erizipele, pioderma, furunkuloza, flegmon, erisipeloid;
 • meningitis;
 • sepsa;
 • Lajmska bolest.

Prema ocjenama, Zinnat je učinkovit u liječenju svih navedenih bolesti, ako su njihovi patogeni bili bakterije osjetljive na ovaj lijek.

Načini primjene i doziranje

Tablete i suspenzije Zinnat, pripremljene od granula, namijenjene su za oralnu primjenu. Uzmite lijek tijekom ili odmah nakon obroka. Treba imati na umu da 10 ml Zinnat suspenzije odgovara 250 mg cefuroksima.

Trajanje liječenja lijekovima, u pravilu, iznosi od 5 do 10 dana, a tijekom liječenja Lyme bolesti dostiže 20 dana.

U većini slučajeva, kod zaraznih bolesti, odraslom se Zinnat antibiotiku propisuje 250 mg dvaput dnevno.

Ako se sumnja na pneumoniju ili tešku infekciju respiratornog trakta Zinnat, 250 mg nije dovoljno, tako da se doza udvostručuje, tj. i do 500 mg također dva puta dnevno.

Kod bolesti mokraćnog sustava, antibiotik se primjenjuje 2 puta dnevno, svaki od po 125 mg, a kod pijelonefritisa preporučuje se Zinnat 250 mg. Za nekomplikovanu gonoreju, prema uputama, Zinnat se uzima u dozi od 1 g jednom dnevno.

Za većinu zaraznih bolesti za djecu, antibiotik se propisuje dva puta dnevno, ali 125 mg svaki, a za djecu od tri mjeseca do 12 godina, jedna doza izračunava se na temelju djetetove težine: 10 mg cefuroksima na 1 kg tjelesne težine. Za infekcije koje se javljaju u teškim oblicima, za djecu od 3 mjeseca do 12 godina, lijek je indiciran po stopi od 15 mg po 1 kg, a djeca starija od 12 godina propisuju Zinnat 250 mg.

Ako je potrebno, intramuskularno ili intravensko davanje odraslima, antibiotik se u većini slučajeva propisuje tri puta dnevno, po 750 mg, a kod teških oblika bolesti udvostručuje se.

Za djecu, ovaj agens se ubrizgava 3-4 puta dnevno, a doza se izračunava na temelju 60 mg cefuroksima po 1 kg tjelesne težine. Nakon značajnog poboljšanja djetetova stanja koje je propisao liječnik, moguće je preći s parenteralne primjene lijeka na tablete ili suspenziju Zinnat.

kontraindikacije

Prema uputama, Zinnat je kontraindiciran u bolesnika s alergijskom reakcijom na lijekove iz skupine penicilina, s preosjetljivošću na cefalosporin, krvarenje i gastrointestinalne bolesti, kao i tijekom trudnoće i dojenja.

Također ne propisati lijek djeci mlađoj od tri mjeseca.

Nuspojave Zinnata

Prema ocjenama Zinnata, tijekom primjene lijeka može doći do pojave neželjenih nuspojava iz različitih tjelesnih sustava:

 • Probavni sustav: mučnina, povraćanje, proljev, bolovi u trbuhu i grčevi, disbioza, kandidijaza i ulceracija usne šupljine, rijetko enterokolitis, hepatitis, kolestatska žutica, povećana aktivnost jetrenih enzima;
 • Urogenitalni sustav: vaginoza, vaginitis, svrbež u perineumu;
 • Alergijske reakcije: osip na koži, svrbež, urtikarija, vrućica, rijetko - bronhospazam, eksudativni eritem, anafilaktički šok;
 • Mokraćni sustav: dizurija, bubrežna disfunkcija;
 • Hematopoetski organi: hemolitička anemija, leukopenija, hipoprotrombinemija, trombocitopenija, eozinofilija;
 • Središnji živčani sustav: glavobolje, oštećenje sluha, pospanost, rijetko napadaji;
 • Lokalne reakcije: bol, infiltracija i iritacija na mjestu injiciranja.

Prema ocjenama, Zinnat može izazvati pojavu drozda kod žena, što se javlja kao posljedica prekomjernog rasta skupine gljivica Candida u razdoblju primjene ovog lijeka.

Dodatne informacije

Prema uputama za Zinnat, lijek treba čuvati na sobnoj temperaturi na hladnom i suhom mjestu. Rok valjanosti ako su ispunjeni preporučeni uvjeti - 24 mjeseca. Pripremljena suspenzija Zinnat treba čuvati samo u hladnjaku, ali ne više od 10 dana.

Pripremite suspenziju na sljedeći način: sadržaj bočice dobro se protrese. Pomoću mjerne posude izmjerite 20 ml vode, ulijte je u bočicu, zatvorite poklopac i snažno protresite spremnik dok se granule potpuno ne otope. Zatim se boca vraća u prvobitni položaj i ponovno se dobro trese.

Zinnat suspenzija: upute za uporabu za djecu

Zinnat je antibiotik druge generacije širokog raspona učinaka, koji pripada skupini cefalosporina. Ovaj lijek se koristi za liječenje bakterijskih infekcija koje uzrokuju mikroorganizmi osjetljivi na aktivnu tvar lijeka.

Sastav i oblik proizvodnje

"Zinnat" se može kupiti u obliku granula za suspenzije i tablete. Razmotrimo detaljnije sastav ovih varijanti lijekova:

 • Suspenzija "Zinnat". To su granule koje su namijenjene za pripremu suspenzija za liječenje adolescenata i novorođenčadi. Pripremljenu otopinu treba uzeti samo unutra. Glavni aktivni sastojak ovog oblika lijeka je cefuroksim. Također suspenzija "Zinnat" (250 i 125 mg) sadrži dodatne tvari. To su saharoza, kalijev acesulfam, povidon K30, pročišćena voda, aspartam, stearinska kiselina, Tutti-frutti dječji miris, ksantan guma. Znači "Zinnat" u granulama u prodaji dolazi u tamnoj staklenoj bočici u volumenu od 50 ml. Za praktičniju uporabu, komplet također sadrži mjernu posudu i žlicu za doziranje.
 • Tablete "Zinnat". Lijek sadrži aktivni sastojak cefuroksim. Osim toga, lijek "Zinnat" (250 i 125 mg) uključuje dodatne tvari. To uključuje natrijevu kroskarmelozu, hidrogenizirano biljno ulje, mikrokristalnu celulozu, koloidni silicijev dioksid, natrijev lauril sulfat, bijeli opasapril, metilparahidroksibenzoat, metil hidroksipropil celulozu, propil parahidroksibenzoat, propilen glikol. U kutiji može biti 5 ili 10 tableta.

Odvojeno, mora se reći da određeni farmakološki proizvođači proizvode Zinnat prah, koji je namijenjen intramuskularnim i intravenskim injekcijama.

Farmakološka svojstva

Zinnat (150 i 250 mg) je cefalosporinski antibiotik druge generacije koji je namijenjen za oralnu primjenu. Lijek djeluje baktericidno, ometajući sintezu u stanicama bakterijskih zidova. Alat ima vrlo širok spektar djelovanja. Također morate reći o tome da je lijek otporan na glavnu beta-laktamazu.

Učinkovitost protiv bakterija i infekcija

Najčešće, lijek "Zinnat" (150 i 250 mg) propisan je od takvih aerobnih gram-pozitivnih bakterija kao što su epidermalni i Staphylococcus aureus (uključujući sojeve otporne na peniciline). Ovaj je lijek također vrlo učinkovit kod pneumokoka, pirolidonil peptidaze, hripavca i Streptococcus grupe B.

Osim toga, ovaj lijek se često propisuje za liječenje gram-negativnih aerobnih bakterija (Klebsiella spp., Escherichia coli, sojevi rezistentni na ampicilin, hemophilus bacilli i Providencia spp.).

Treba napomenuti da je antibiotik "Zinnat" vrlo učinkovit protiv salmonele, meningokoka, gonokoka itd. Osim toga, treba napomenuti da su rezistencija na aktivnu komponentu lijeka sojevi epidermalnog i Staphylococcus aureus otporni na meticilin, Listeria, Pseudomonas spp., Campylobacter spp. i tako dalje

Uzimajući u obzir istraživanje, tijekom kombinacije aktivne tvari lijeka s antibioticima, koji pripadaju skupini aminoglikozida, u bolesnika se može primijetiti aditivni učinak i, u nekim slučajevima, sinergizam.

Indikacije za uporabu

Uzimajući u obzir upute za lijek, treba ga koristiti u prisutnosti takvih bolesti kao:

 • Infekcije gornjeg i donjeg respiratornog trakta. Lijek Zinnat vrlo dobro pomaže tijekom upale grla, ali se često propisuje tijekom prisutnosti drugih bolesti. To uključuje apsces pluća, infekciju nakon operacije prsnih organa, akutni / kronični bronhitis i bakterijsku upalu pluća, inficiranu bronhiektaziju.
 • ENT infekcije. Lijek se koristi za upale grla, tonzilitis, sinusitis i otitis media.
 • Bolesti genitourinarnog sustava. Lijek "Zinnat" može se propisati za uretritis, kronični ili akutni pijelonefritis, gonoreju, asimptomatsku bakteriuriju, cistitis.
 • Patologija zdjeličnih organa. Ovaj lijek savršeno liječi adneksitis, endometritis i cervicitis.
 • Tablete i granule "Zinnat" mogu se davati tijekom bolesti kože i mekih tkiva. Te bolesti uključuju sljedeće bolesti: erizipeloid, flegmon, infekcija rana, kada se patogeni mikroorganizmi brzo razmnožavaju u tkivima, furunkuloza s pojavom velikog broja čireva, pioderma (kožne bolesti izazvane piogenim mikroorganizmima), erizipela, impetigo.
 • Ovaj lijek je vrlo učinkovit tijekom meningitis, Lyme bolest, i sepsa.
 • Bolesti kostiju i zglobova. Zinnat se često propisuje za bolesnike s osteomijelitisom i septičkim artritisom.

Uz sve to, uz pomoć lijeka "Zinnat" proizvode i sprječavaju komplikacije tijekom operacija na zglobovima, zdjelici i trbušnim organima, prsima.

Prema pregledima liječnika i pacijenata, ovaj lijek je vrlo učinkovit u svim gore navedenim bolestima. Ali to je samo kad su uzrokovane bakterijama koje su osjetljive na spomenuta sredstva. Kada nema rezultata iz upotrebe lijeka, potrebno je konzultirati liječnika i ponovno provesti liječnički pregled.

kontraindikacije

Lijek "Zinnat", fotografija koje se može vidjeti u ovom članku, ne preporučuje se za uporabu u slučaju preosjetljivosti na aktivni sastojak (cefuroksim), u slučaju alergijskih reakcija osobe na peniciline, kao i krvarenje i bolesti probavnih organa. Zabranjeno je korištenje za djecu do 3 mjeseca.

Također treba napomenuti da lijek treba koristiti s oprezom kod trudnica (osobito u tromjesečju) i tijekom dojenja.

Zinnat: doziranje i upute za uporabu

Nakon imenovanja Zinnata, liječnik bi trebao objasniti pacijentu točno kako se primjenjuje ovaj lijek. Također, prije pokretanja aplikacije morate se upoznati s uputama koje su uključene.

Tablete "Zinnat" treba uzimati odmah ili nakon jela. Tijekom upale grla i drugih bolesti, lijek se preporuča koristiti u roku od 5-10 dana. Tijekom bolesti Lyme, trajanje liječenja mora biti najmanje 3 tjedna.

Najčešće, droga "Zinnat" tijekom grlobolja i drugih zaraznih bolesti za odrasle propisana je u iznosu od 250 mg 2 puta dnevno. Tijekom pijelonefritisa, antibiotik se također koristi u količini od 125 mg.

Tijekom teških infekcija dišnog sustava, sumnje na Lyme bolest, kao i upale pluća, lijek bi trebao biti 500 mg u jednoj dozi. Treba zadržati dvostruku učestalost. Tijekom nekomplicirane gonoreje lijek treba uzimati jednom dnevno u količini od 1 grama.

Suspenzija za djecu: doziranje i upute za uporabu

U slučaju kada je liječenje ovim antibiotikom propisano djetetu, stručnjaci savjetuju da odaberete granule koje su namijenjene za pripremu suspenzija. I mora se imati na umu da 10 ml suspenzije odgovara 250 mg aktivnog sastojka (cefuroksim).

Upute za uporabu ovog lijeka ukazuju na to da se djeci starijoj od 12 godina propisuje 2 puta dnevno 125 mg.

Za bebe u dobi od 3 mjeseca do 12 godina, pojedinačna doza određuje se množenjem 10 mg na 1 kg tjelesne težine djeteta. Učestalost korištenja ostaje ista.

S otitis media i teškim zaraznim bolestima, tinejdžer više od 12 godina može koristiti lijek u količini od 250 mg 2 puta dnevno, a za djecu od 3 mjeseca - 15 mg / kg (na istoj frekvenciji).

Upute za ubrizgavanje

Tijekom intravenoznog i intramuskularnog davanja odraslima, ovaj lijek se propisuje 3 puta dnevno za 750 mg. Kada pacijent ima teške oblike bolesti, pojedinačna doza se povećava 2 puta.

Djeci se također može ubrizgati Zinnat. U tom se slučaju daje 3 puta dnevno. Štoviše, doza se izračunava pomoću množenja: 60 mg aktivnog sastojka na 1 kg tjelesne težine djeteta.

Nuspojave

Nuspojave nakon upotrebe ovog alata uključuju:

 • leukopenija, hipoprotrombinemija, eozinofilija, trombocitopenija i hemolitička anemija;
 • pruritus, urtikarija i vrućica, anafilaksa, osip na koži;
 • intersticijalni nefritis, disbakterioza i vaginoza;
 • povećana aktivnost jetrenih enzima, proljev, hepatitis, povraćanje, kolestatska žutica, mučnina;
 • konvulzije, gubitak sluha, pospanost, glavobolje.

Također treba napomenuti da u odgovorima pacijenata često postoje dokazi da neke žene nakon upotrebe ove droge imaju drozd. Razvoj ove bolesti posljedica je značajnog povećanja tjelesne mase gljivica iz skupine Candida tijekom liječenja antibioticima.

Posebne upute

Kada se ovaj antibiotik koristi duže vrijeme, osoba može doživjeti povećanu reprodukciju rezistentnih patogenih organizama. Najčešće će to zahtijevati hitan završetak liječenja.

Nije tajna da uporaba anabiotskih lijekova često dovodi do proljeva. I droga "Zinn" nije iznimka. Stoga pacijenti koji uzimaju ovaj lijek moraju znati da mogu imati pseudomembranozni kolitis.

Kao što je medicinska praksa dokazala, u bolesnika s Lyme bolest liječi antibioticima, Jarish-Herxheimer sindrom može pojaviti u bolesnika.

Prema mišljenju stručnjaka, to je rezultat baktericidnog učinka agensa na uzročnika bolesti - Borrelia burgdorferi.

Kako pacijent ne bi spontano uzimao lijek, liječnik bi mu trebao objasniti da je to vrlo česta i uobičajena posljedica liječenja bolestima Lyme s antibiotskim lijekovima. Nakon nekog vremena prolazi sam.

Kada je lijek "Zinnat" propisan pacijentu s dijabetesom, neophodno je uzeti u obzir da suspenzija sadrži saharozu. U ovom slučaju, najbolje je taj oblik lijeka zamijeniti drugim. Na primjer, možete odabrati prašak ili tablete.

U slučaju kada je lijek u obliku suspenzije propisan za liječenje određene bolesti, potrebno je znati da se to mora raditi s toplom, ne vrućom vodom.

Interakcija s drugim lijekovima

Je li moguće uzeti Zinnat istovremeno s drugim lijekovima? Najčešće, da. Međutim, potrebno je uzeti u obzir određene čimbenike. Na primjer, istovremena primjena cefuroksima i lijeka Probenecid može dovesti do povećanja AUC u prva 2 puta.

Također treba napomenuti da se pri istovremenoj uporabi antacida i antibiotika, bioraspoloživost potonjeg smanjuje. Ali to se odnosi samo na lijekove u obliku suspenzije.

"Zinnat": cijena lijeka

Cijena ovog lijeka u različitim ljekarničkim lancima može varirati. No, približna cijena tableta "Zinnat" je oko 420 rubalja. (za 10 komada). Što se tiče suspenzije, za 50 ml lijeka trebat ćete dati oko 370 rubalja. Ista cijena se određuje za prašak za injekcije.

Skladištenje i rok trajanja

Rok trajanja tableta je 24 mjeseca, a prašak za injekciju i suspenziju je godinu dana. Ali to je samo uz uvjet da je skladištenje lijeka provedeno na sobnoj temperaturi.

Usput, bolje je staviti već pripremljenu suspenziju u rashladnu komoru. Store lijek u ovom obliku može biti ne više od 10 dana.

Nakon tog vremena, korištenje alata je strogo zabranjeno.

Zinnat: analozi lijekova

Prema trenutnoj komponenti, analozi Zinnata su takvi antibiotici:

 • "Aksetin".
 • "Super".
 • "Aksosef".
 • "Tsefurus".
 • "Antibioksim".
 • Cefuroxime Axetil.
 • "Atsenoveriz".
 • "Cefuroxime Sodium".
 • "Zinatsef".
 • Cefuroxime Kabi.
 • "Zinoksimor".
 • "Cefuroxime".
 • "Ketotsef".
 • "Tsefurozin".
 • "Kefstar".
 • "Tsefurabol".
 • "RRF".
 • Cefroxim J.
 • "Proxy".
 • Tsetil Lupin.

Ali ako je liječnik propisao lijek "Zinnat" za uporabu, onda bi trebao biti kupljen. Nakon toga, ako vam ovaj medicinski alat nije odgovarao iz određenih razloga, možete ga zamijeniti prikladnijim nakon savjetovanja s liječnikom.

Zinnat: upute za uporabu, indikacije, mišljenja i analozi

Lijek Zinnat je antibiotik druge generacije cefalosporinskih serija širokog spektra djelovanja. Baktericidni učinak, narušava sintezu bakterijske stanične stijenke. Oblik dopusta je recept.

Sastav lijeka: cefuroksim (u obliku cefuroksim aksetila) + pomoćne tvari. Aktivni sastojak lijeka je cefuroksim.

Cefuroksim aksetil je oralni oblik baktericidnog cefalosporinskog antibiotika cefuroksima, koji je otporan na većinu beta-laktamaza (spektar djelovanja uključuje ampicilin-rezistentne i amoksicilin-rezistentne sojeve).

Cefuroksim aksetil je aktivan protiv širokog raspona aerobnih gram-pozitivnih i gram-negativnih mikroorganizama, kao i anaerobnih gram-pozitivnih i gram-negativnih mikroorganizama.

Zinnat se koristi za liječenje bakterijskih infekcija uzrokovanih mikroorganizmima koji su osjetljivi na aktivnu tvar pripravka. Maksimalna koncentracija lijeka u krvi može se promatrati 2-3 sata nakon primjene lijeka. Zinnat se eliminira putem bubrega nepromijenjen, budući da se Cefuroxime ne metabolizira.

Oblik izdanja Zinnat:

 • 1. Tablete na 10 komada. u pakiranju koje sadrži 125, 250 ili 500 mg cefuroksima.
 • 2. Granule u obliku zrnaca nepravilnog oblika, različitih veličina, ali ne više od 3 mm za pripremu suspenzije za oralnu primjenu (proizvedene u obliku suhe granulirane smjese, koja se mora razrijediti s vodom prije uporabe) u bočici od 100 ml koja sadrži 125 ili 250 mg cefuroksima,
 • 4. Granule za pripravak suspenzije 125 mg u vrećici broj 14.
 • 5. Granule za pripravak suspenzije 250 mg u vrećici broj 10.
 • 5. Prašak za otopinu za intravenozno i ​​intramuskularno davanje, 750 mg aktivnog sastojka u bočici.

Indikacije za uporabu Zinnata

Liječenje infektivnih i upalnih bolesti uzrokovanih mikroorganizmima osjetljivim na lijek:

 • infekcije respiratornog trakta (uključujući akutni i kronični bronhitis, inficirane bronhiektaze, bakterijsku upalu pluća, apsces pluća, postoperativne infekcije prsnih organa);
 • infekcije uha, nosa i grla (uključujući sinusitis, tonzilitis, faringitis, frontalni sinusitis, akutni otitis media);
 • infekcije urogenitalnog sustava (uključujući akutni i kronični pijelonefritis, cistitis, uretritis, asimptomatsku bakteriuriju);
 • infekcije kože i mekih tkiva (uključujući furunkulozu, karbunkulozu, piodermu, impetigo);
 • gonoreja (uključujući akutni nekomplicirani gonokokni uretritis i cervicitis);
 • rano liječenje Lyme bolesti i naknadna prevencija kasnih manifestacija kod odraslih i djece starije od 12 godina;
 • meningitis;
 • peritonitis;
 • sepsa.

Standardni tijek terapije je 7 dana (može varirati od 5 do 10 dana). Za optimalnu apsorpciju lijek treba uzimati nakon (tablete) ili tijekom obroka (suspenzija, vrećica).

Za odrasle, pojedinačna doza je u prosjeku 250 mg, a učestalost Zinnata 2 puta dnevno. Za teške infekcije donjih dišnih putova propisuje se 500 mg 2 puta dnevno; s infekcijama blage i umjerene težine - 250 mg 2 puta dnevno.

Uz infekcije mokraćnog sustava, 125 mg se propisuje 2 puta dnevno, s pielonefritisom - 250 mg 2 puta dnevno.

U liječenju nekomplicirane gonoreje, 1 g Zinnata se daje jednom.

Suspenzija (granule za uzgoj) i vrećice. Primjenjuje se suspenzija za djecu koja se nalaze unutra, prikazuje se prijem za djecu od 3 mjeseca.

U većini slučajeva liječnik propisuje dozu od 125 mg 2 p. po danu. Djeca nakon navršene dvije godine u liječenju upale srednjeg uha ili teških zaraznih bolesti pokazuju da primaju 250 mg dva puta dnevno, ali ne više od 500 mg dnevno.

Nakon otapanja suspenzija u bočici treba čuvati na 2–8 ° C ne više od 10 dana. Sasha se mora nanijeti odmah nakon otapanja. Granule ili pripremljene suspenzije ne smiju se miješati s vrućim tekućinama.

Prašak za pripremu otopine za intravenozno i ​​intramuskularno davanje (u / m, u / u ili unutra).

U / u i / m odrasle osobe imenuju 750 mg 3 puta dnevno; kod teških infekcija doza se povećava na 1.500 mg 3-4 puta dnevno (ako je potrebno, interval između injekcija može se smanjiti na 6 sati).

Prosječna dnevna doza je 3-6 g. Djeci treba propisati 30-100 mg / kg / dan u 3-4 doze.

Značajke aplikacije

Ako se klinički rezultat ne postigne unutar 72 sata od početka liječenja, parenteralni tijek terapije treba nastaviti. Trajanje i parenteralnog i oralnog liječenja određuje se na temelju ozbiljnosti infekcije i stanja pacijenta.

S velikim oprezom, Zinnat se propisuje pacijentima s preosjetljivošću na antibiotike iz serije pecicilina i drugih beta-laktamaza.

Najčešće nuspojave uključuju:

 • kandidijaza koja je rezultat neravnoteže između različitih predstavnika ljudske mikroflore;
 • privremeno povećanje aktivnosti jetrenih enzima (ALT, AST, LDH);
 • glavobolja, vrtoglavica;
 • gastrointestinalni poremećaji, uključujući proljev, mučninu, bol u trbuhu;
 • hemolitička anemija, eozinofilija, neutropenija, trombocitopenija, leukopenija;
 • povišene razine eozinofila i jetrenih enzima u krvi.

Opisani su slučajevi razvoja pseudomembranoznog kolitisa tijekom terapije ovim farmaceutskim pripravkom.

U prikazima Zinnata često se nalaze informacije o pojavama drozda, što se objašnjava prekomjernim rastom skupine gljivica Candida tijekom uzimanja ovog lijeka.

predozirati

Predoziranje cefalosporinima može uzrokovati iritaciju moždanih centara i povećati podražljivost središnjeg živčanog sustava s razvojem napadaja. Serumska razina cefuroksima u krvi može se smanjiti hemodijalizom i peritonealnom dijalizom.

kontraindikacije

Individualna osjetljivost na sastojke lijeka Zinnat, alergijske reakcije na peniciline u povijesti, krvarenje i bolesti probavnog trakta, uključujući ulcerozni kolitis, trudnoća, dojenje.

Važno - Zinnat upute za uporabu, cijene i pregledi analozima se ne primjenjuju i ne mogu se koristiti kao vodič za uporabu lijekova sličnog sastava ili djelovanja. Sve terapijske preglede treba obaviti liječnik. Kada Zinnat zamjenjujete analognim, važno je dobiti stručne savjete, možda će biti potrebno promijeniti tijek terapije, doziranje, itd. Ne liječi se sam!

Kao i svi antibakterijski lijekovi, Zinnat treba uzimati samo onako kako je propisao liječnik. Pružene informacije su informativne i ne mogu se koristiti za donošenje odluke o mogućnosti korištenja određenog lijeka.