Glavni / Bronhitis

Analogi "Zinnata": popis lijekova, usporedba, oblik izdanja, upute za uporabu

Zinnat je cefalosporinski antibiotik druge generacije namijenjen za parenteralnu uporabu. Ima baktericidno djelovanje, narušava sintezu bakterijske stanične stijenke. Ima širok spektar i otporan je na većinu beta-laktamaza.

Članak će pročitati upute za uporabu lijeka "Zinnat". Istraživanja su pokazala da ako kombinirate cefuroksim s aminoglikozidnim antibioticima, može se primijetiti aditivni učinak, au nekim slučajevima i sinergizam. Upotrebljava se kod upale grla, pijelonefritisa, bronhitisa i drugih infekcija kod odraslih i djece, te je dopuštena tijekom trudnoće i dojenja.

Analogi "Zinnat" razmotriti u ovom članku.

struktura

Sastav lijeka u obliku tableta sadrži glavni aktivni sastojak aksetil cefuroksim u količini od 125 mg i 250 mg u odgovarajućoj dozi lijeka. Dodatno aktivnoj komponenti u proizvodnji pomoćnog sredstva, kao što su: hidrogenirano biljno ulje, koloidni silicijev dioksid, natrijev lauril sulfat, kroskarmeloza natrij, MCC.

Glavna komponenta u granulama "Zinnat" za suspenziju je također aksetil cefuroksim. Kao dodatne tvari koriste se: ksantanska guma, povidon K30, kalijev acesulfam, aspartam, saharoza, stearinska kiselina, aroma.

Oblik izdanja "Zinnata"

Lijek "Zinnat" ima samo dva farmakološka oblika: tablete i granule namijenjene za proizvodnju suspenzije.

 1. Tablete imaju bijelu ili bijelu boju. Oblik je bikonveksan, ovalan. Na jednoj strani tablete s dozom od 125 mg nalazi se gravura "GXES5", na tableti s dozom od 250 mg nalazi se gravura "GXES7". Na rezu je tableta bijela ili gotovo bijela. "Zinn" u obliku tableta je pakiran u kartonsku kutiju, od kojih svaka može sadržavati jedan ili dva blistera. Svaki blister sadrži 5 ili 10 tableta.
 2. Granule su zrnca nepravilnog oblika različitih veličina unutar 3 mm. Imaju bijelu ili bijelu boju. Kada se granule pomiješaju s vodom, formira se suspenzija bijele ili svijetlo žute boje i voćne arome. Proizvođači pakiraju granule u bocama od tamnog stakla. Doza aktivnog sastojka u granulama je 125 mg po 5 ml. Bočica je zatvorena plastičnom kapicom s uređajem koji sprječava djecu da otvaraju paket. U kutiji, uz bocu s lijekom, nalazi se i posebna mjerna žlica za ispravnu dozu granula.

U nastavku će se raspravljati o uputama za djecu "Zinnat".

Farmakološko djelovanje

Aktivna komponenta u sastavu lijeka - cefuroksim aksetil. Tvar je prekursor cefuroksima, spada u II generaciju antibiotika cefalosporina. Aktivan protiv mnogih patogena, uključujući sojeve koji proizvode β-laktamazu.

Cefuroksim je rezistentan na učinke b-laktamaze bakterijske prirode, te je stoga lijek učinkovit protiv amoksicilin-rezistentnih i ampicilin-rezistentnih sojeva. "Zinnat" ima baktericidno djelovanje, zbog supresije sinteze stanične stijenke u bakterijama zbog interakcije s glavnim ciljnim proteinima.

Aktivnost cephuroxima "Zinnat" opažena je u odnosu na brojne gram-negativne i gram-pozitivne aerobe i anaerobe (gram-pozitivne i gram-negativne koke, štapići i spirohete).

Osjetljivi na cefuroksim mikroorganizama i sojeve koji su rezistentni na meticilin, na primjer: Clostridiumdifficile, Campylobacterspp, Enterobacterspp, Serratiaspp, Bacteroidesfragilis, Proteusvulgaris, Enterococcus (Streptococcus) faecalis, Citrobacterspp, Listeriamonocytogenes, Legionellaspp, Morganellamorganii, Staphylococcusepidermidis, Acinetobactercalcoaceticus, Staphylococcusaureus, Pseudomonasspp.....,

Analogne tablete i suspenzije "Zinnat" treba odabrati liječnik.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Odmah nakon oralne primjene lijeka, on se polako apsorbira u probavnom traktu. Cefuroksim aksetil se brzo hidrolizira, što rezultira time da se cefuroksim oslobađa u krvi i sluznici tankog crijeva. Tvar može prodrijeti u posteljicu, krvno-moždanu barijeru, preći u majčino mlijeko. Lijek se optimalno apsorbira ako se uzme odmah nakon obroka.

Ako se lijek u obliku uzima u preporučenom vremenu, onda već nakon 2-4 sata postoji maksimalna razina njegove koncentracije u krvi pacijenta. Kada uzimate suspenziju "Zinnata", maksimalna koncentracija cefuroksima opažena je nakon 2-3 sata.

Cefuroksim se veže za krvne proteine ​​za 33-50%. U tijelu se tvar ne metabolizira.

Poluživot je 1-1,5 sati. Tvar se uklanja glomerularnom filtracijom i tubularnom sekrecijom. Koncentracija aktivnog sastojka u serumu se smanjuje tijekom dijalize. Uzmite u obzir indikacije za uporabu "Zinnata".

Indikacije za prijem

Primanje "Zinnata" u obliku tableta i suspenzija je indicirano pacijentima kako bi inhibirali širok raspon gram-negativnih i gram-pozitivnih bakterija. Koristi se u liječenju infektivnih i upalnih bolesti uzrokovanih bakterijama koje su osjetljive na glavnu komponentu lijeka:

 1. Zarazne bolesti donjeg dišnog sustava, kao što su upala pluća, bronhitis, kronični bronhitis u akutnoj fazi.
 2. Zarazne bolesti gornjeg dišnog sustava i ORL organa kao što su faringitis, upala srednjeg uha, sinusitis.
 3. Zarazne bolesti urogenitalnog sustava, kao što su uretritis, cistitis, pielonefritis.
 4. Zarazne bolesti kože i mekih tkiva, kao što su pioderma i furunkuloza.
 5. Sepsa.
 6. Peritonitis.
 7. Meningitis.
 8. Gonoreja.
 9. Rani stadiji lajmske bolesti. Lijek se može koristiti kao profilaktičko sredstvo Lyme bolesti u djece starije od 12 godina.

Kontraindikacije za primanje

"Zinnat" u bilo kojem farmakološkom obliku strogo je kontraindiciran za primanje, ako pacijent ima individualnu osjetljivost na β-laktamske antibiotike (ako je povijest osjetljivosti na peniciline, karbapeneme, tsafalosporin).

Zinnat je kontraindiciran kod djece mlađe od tri godine.

Prijem suspenzije se ne smije propisati pacijentima koji imaju povećanu osjetljivost na aspartam ili fenilketonuriju. Suspenzija je također zabranjena za uporabu u liječenju djece od rođenja do tri godine.

Preporučljivo je propisati "Zinnat" ako bolesnik ima bolesti probavnog trakta (uključujući, ako ih ima, u povijesti), ulcerozni kolitis, oštećenu bubrežnu funkciju, tijekom trudnoće i dojenja.

Mnogi se pitaju što zamijeniti "Zinna"? O tome dalje.

Nuspojave

Najčešće su nuspojave koje se javljaju tijekom uzimanja ovog antibiotika male, kratkotrajne i potpuno reverzibilne. Kao nuspojave mogu se pojaviti:

 1. Super infekcija uzrokovana gljivicama Candide.
 2. Leukopenija, trombocitopenija, eozinofilija, u iznimnim slučajevima hemolitička anemija može nastati sa strane hematopoetskog sustava i limfnog sustava.
 3. U rijetkim slučajevima imunološkog sustava - anafilaksa, serumska bolest, droga groznica. Češće - svrbež, osip, osip na koži.
 4. Vrtoglavica, glavobolje - iz Narodne skupštine.
 5. Rijetko na dijelu probavnog trakta - pseudomembranozni kolitis. Češće - povraćanje, bol u trbuhu, mučnina, proljev.
 6. Rijetko iz jetre, žučnih puteva - kolestatske žutice, hepatitisa. Češće - prolazno povećanje aktivnosti jetrenih enzima.
 7. Rijetko na dijelu kože i potkožnog masnog tkiva - Stevens-Johnsonov sindrom, multiformni eritem.

Upute za uporabu

Važno je zapamtiti da uzimanje bilo kakvih lijekova i antibiotika treba biti usklađeno sa svojim liječnikom.

Liječenje "Zinnatom" u obliku tableta najčešće traje tjedan dana, ali trajanje liječenja može se smanjiti po procjeni liječnika na 5 dana ili povećati na 10 dana. Uzmite tablete za veću učinkovitost preporučene odmah nakon obroka.

U liječenju zaraznih bolesti u odraslih bolesnika, lijek se propisuje dva puta dnevno po 250 mg. Ako postoji terapija za infekcije uzrokovane infekcijama urogenitalnog sustava ili donjeg dijela dišnog sustava u blagom i umjerenom obliku, uzmite dva puta dnevno, 125 mg odnosno 250 mg. Ako pacijent ima teški oblik zarazne bolesti donjeg respiratornog sustava, doza se treba povećati na 500 mg. Terapija gonoreje u nekompliciranom obliku uključuje jednu dozu lijeka u dozi od 1 grama.

Terapija za lajmsku bolest provodi se 20 dana, tijekom kojih se Zinnat uzima dva puta dnevno u dozi od 0,5 grama.

U liječenju djece starije od tri godine, u većini slučajeva, dnevno se uzima dvostruka doza od 125 mg. U tom slučaju ukupna dnevna doza aktivne tvari ne smije biti veća od 250 mg. Liječenje zaraznih bolesti kod teškog upala srednjeg uha uključuje dvostruku dozu od 250 mg, a dnevna doza ne smije biti veća od 500 mg.

"Zinnat" u obliku suspenzije može se koristiti za liječenje djece od 3 mjeseca. Najčešće, liječnici propisuju dvostruku dozu od 125 mg dnevno, a s otitis media i tešku infekciju, 250 mg svaki.

Ako se "Zinnat" pokaže bebi, doza se mora izračunati uzimajući u obzir tjelesnu težinu djeteta. Imenovan za 10 mg suspenzije po kilogramu tjelesne težine. Doza se može povećati na 15 mg ako dijete ima tešku bolest.

predozirati

S početkom predoziranja lijekom, uočena je povećana razdražljivost mozga, nije isključena pojava konvulzija. Terapija predoziranjem je simptomatska. Peritonealna dijaliza i hemodijaliza značajno smanjuju koncentraciju cefuroksima u krvi.

Interakcija s drugim lijekovima

Uz paralelnu upotrebu lijekova koji smanjuju kiselost u želucu, dolazi do smanjenja bioraspoloživosti cefuroksima. Ovi lijekovi u potpunosti izjednačavaju učinak povećane apsorpcije tvari koja se javlja prilikom uzimanja Zinnata nakon jela.

Utjecaj Zinnata na crijevnu mikrofloru je dokazan, te je stoga smanjena reapsorpcija estrogena. Kao rezultat toga, smanjuje se djelovanje kombiniranih hormonskih kontraceptivnih lijekova za oralnu primjenu.

"Zinnat" može izazvati lažno negativan rezultat u testu ferocianida. S tim u vezi, pri određivanju razine glukoze u plazmi potrebno je dati prednost postupcima glukoza-oksidaze ili heksokinaze.

Istodobna terapija s diureticima petlje smanjuje tubularnu sekreciju i bubrežni klirens. Istodobno dolazi do povećanja koncentracije cefuroksima u krvi i povećanja njegovog poluživota.

Istovremena primjena s aminoglikozidima i diureticima povećava rizik od nefrotoksičnih učinaka.

Cijena i rok trajanja

Prosječna cijena tableta "Zinnat" s dozom od 125 mg je u prosjeku 280-450 rubalja po pakiranju od 10 tableta. Cijena lijeka s dozom od 500 mg počinje od 450 rubalja po pakiranju od 10 tableta. Prosječna cijena za bocu granula za pripremu suspenzija varira na razini od 300 rubalja.

Tablete "Zinnat" vrijede tri godine, u obliku granula - dvije godine. Spremanje gotove suspenzije se ne preporuča više od 10 dana.

Analogi lijeka

Lijek "Zinnat" je prilično skup lijek, njegova prosječna cijena je oko 400 rubalja po pakiranju od 10 tableta. Iz tog razloga, kao iu prisutnosti bilo kakvih kontraindikacija za uporabu upravo "Zinnata", pacijenti su često zainteresirani za to koji se analozi "Zinnata" mogu zamijeniti, bez obzira na to jesu li jeftiniji.

Budući da je Zinnat antibiotik širokog spektra, ima dovoljno analoga. Stoga su analozi glavne aktivne tvari: "Proxima", "Tsetil Lupin", "Xorim", "Cefurabol", "Ketocef", "Cefurozin", "Zinoximor", "Cefuroksim", "Zinacef", "Cefuroxime Kabi" Acenoveriz, Cefuroxime Sodium, Antibioksim, Cefuroksim Axetil, Aksosef, Cefurus, Axetin, Supero. Najjeftiniji od njih je Zinatsef, njegova cijena je oko tri puta manja od cijene Zinnata.

Prema namjeni i učinku, Zinnat ima sljedeće analoge: Ampioks, Macropen, Fluimucil, Ceftriaxone, Supraks, Sumamed, Tsedeks, Augmentin, Flemoksin, Klacid "," Euroxim "," Zotsef "," Aksef "," Kimitsef "," Tsefoktam "," Baktil "," Yokel "," Xorim ",

U suštini, svi navedeni analozi Zinnata su antibiotici sa širokim spektrom djelovanja, a mogu se zamijeniti međusobno ovisno o bolesti i individualnim karakteristikama pacijenta.

"Supraks"

Postoje razlike između tih lijekova. Prije svega, glavna supstanca u njihovom sastavu je različita. Zinnat se temelji na cefuroksimu, a Supraks je cefixime. Obje aktivne komponente djeluju protiv mnogih patogenih virusa i mikroorganizama, uključujući one koji su otporni na penicilin. Međutim, neke bakterije nisu podložne liječenju ovim lijekovima, pa je iznimno važno ustanoviti patogen prije početka terapije.

To je popularni analog antibiotika Zinnat za djecu.

Istraživanja pokazuju da je cefixime nešto učinkovitiji od cefuroksima, ali uzimanje cefuroksima uzrokuje manje nuspojava. Stoga će liječenje bronhitisa biti učinkovitije kada se koristi Zinnat dva puta dnevno nego kada se uzima Supraksa jednom dnevno.

"Zinnat" ili "Supraks" - teško je odabrati.

Jedan tretman traje oko 2 pakiranja jednog ili drugog lijeka, ali je cijena Supraxa veća, pa će liječenje Zinnatom koštati pacijenta oko pola cijene. Razmislite o drugim analozima "Zinnat".

"Sumamed"

Ovi lijekovi imaju visok antibakterijski učinak. Važno je napomenuti da u svom sastavu imaju različite aktivne komponente i pripadaju različitim skupinama. Učinak svakog od lijekova ovisit će isključivo o osjetljivosti mikroorganizama koji su izazvali bolest, kao i na individualnu osjetljivost pacijenta.

“Zinnat” ili “Sumamed” - što je bolje?

Oni imaju različite mehanizme rada, u vezi s kojima je i shema njihovog prihvaćanja različita. Dobna granica za oba antibiotika je ista - mogu se koristiti za djecu od 3 mjeseca.

Mnogi ljudi žele pronaći analoge jeftinije "Zinnat".

Ako govorimo o učinkovitosti, tada je njezin opseg djelovanja mnogo širi od Sumameda. Negativna obilježja "Zinnata" je vjerojatnost njegovog utjecaja na želučanu sluznicu. "Sumamed", pak, ne uzrokuje takve negativne posljedice. Stoga, liječnici radije propisuju "Zinnat" u slučaju da je "Sumamed" bio neučinkovit. U svakom slučaju, prije nego počnete uzimati antibiotike, posavjetujte se s liječnikom. Samo on može odabrati lijek koji je prikladan za određenog pacijenta.

Zinnat ili Flemoxin

Za razliku od "Zinnata" na bazi cefuroksima, "Flemoxin" u svom sastavu sadrži glavni aktivni sastojak amoksicilin, koji ima sličan učinak u odnosu na patogene bakterije. Međutim, spektar djelovanja "Zinnata" je nešto širi, a "Flemoxin" ima širi raspon nuspojava. Lijek treba odabrati samo nakon savjetovanja s liječnikom koji će identificirati uzročnika bolesti i odrediti koji će lijek biti učinkovitiji u svakom pojedinom slučaju.

I naravno, trebali biste proučiti upute za "Zinnat" za djecu.

Analogi Zinnat tableta

Ažuriranje zadnje cijene: 03/14/2019

Popis analoga: sortiranje po cijeni, ocjena

Zinnat (tablete) Ocjena: 39

Jeftinije zamjene za Zinnat

Axetin (prah) Ocjena: 32 Vrh

Analogni jeftiniji od 111 rubalja.

Ova zamjena se razlikuje u obliku puštanja iz "originalnog", ali košta mnogo jeftinije. Cefuroksim se koristi kao aktivni sastojak u mnogo većoj dozi, koja se mora uzeti u obzir tijekom liječenja. Propisuje se za liječenje infektivnih i upalnih bolesti kože i unutarnjih organa.

Cefurus (prah) Ocjena: 34 Gore

Analogni jeftinije od 85 rubalja.

Cefurus je profitabilnija ruska zamjena, koja je također dostupna u obliku praha za pripremu otopine za intramuskularnu ili intravensku primjenu. Propisuje se za bolesti respiratornog trakta, gornjih dišnih puteva, mokraćnog sustava, zglobova.

Analogni jeftiniji od 2 rubalja.

Zinacef je talijanski lijek iste cjenovne kategorije kao Zinnat, ali se razlikuje u obliku oslobađanja i doziranja aktivne tvari. Antibiotik cefalosporin je također u farmaceutskoj skupini.

Supstituti lijeka Zinn: razlika između analoga iz antibiotika

Trenutno se antibiotici široko koriste u medicinskoj praksi. To su posebne tvari čija je akcija usmjerena na suzbijanje mikroba i bakterija. Dobar rezultat postiže se kada se koristi u liječenju bakterijskih patologija.

Dalje, mi ćemo razgovarati o lijeku Zinnat, koji je 2. generacije antibakterijski agent koji pripada kategoriji cefalosporina. Ima širok spektar djelovanja i indiciran je za liječenje bakterijskih infekcija koje uzrokuju patogeni osjetljivi na glavnu komponentu lijeka.

Uzmite u obzir farmakološko djelovanje lijeka kojem je indicirano i kontraindicirano, koje nuspojave mogu biti na tijelu, te detaljno analizirati analoge Zinnata i mogu li zamijeniti potonje.

Opis, djelovanje i indikacije za lijek Zinnat

Glavni aktivni sastojak lijeka Zinnat je cefuroksim. Pokazuje visoku aktivnost, kako gram-negativnim tako i gram-pozitivnim aerobnim bakterijama, ne isključujući sojeve otporne na peniciline i ampicilin.

Mehanizam djelovanja antibiotika je da narušava sintezu bakterijskih staničnih stijenki, što karakterizira njegova bakteriostatička i baktericidna svojstva. Jednostavno rečeno, aktivna komponenta ne dopušta da se mikroorganizmi umnožavaju i uzrokuju njihovu smrt.

Zinnat se koristi za liječenje bolesnika sa sljedećim infektivnim i upalnim bolestima, mikroorganizmima koji su osjetljivi na cefuroksim:

 • infekcije gornjeg dišnog sustava: otitis, krajnji tonus, sinusitis, faringitis;
 • infektivne patologije donjih dišnih kanala: upala pluća, bakterijski bronhitis akutnih ili pogoršanih kroničnih oblika;
 • infektivne lezije urogenitalnog sustava: uretritis, upala mjehura, pielonefritis;
 • infekcije dermisa, mekih tkiva: impetigo (pustularna bolest kože), pioderma, furunkuloza;
 • upala cerviksa, gonorejski uretritis, gonoreja;
 • terapija za početni stadij bolesti Lima, prevencija kasne faze patologije u odraslih, djeca iznad 12 godina.

Zinnat Zamjenici

Ispod je tablica analoga lijeka Zinnat, s pojedinačnim koristima.

Unatoč individualnim karakteristikama svakog lijeka, treba napomenuti da su razlike između njih neznatne, indikacije i kontraindikacije su iste, kao i za sve njih glavna komponenta je cefuroksim.

Mišljenje pacijenata i liječnika

Stajalište liječnika i mišljenja pacijenata koji uzimaju analoge lijeka Zinn:

Irina, 28 godina

Želim podijeliti svoje mišljenje o uzimanju antibiotika Cefuroxime. Dogodilo se da je moja kći postala jako bolesna. U početku je postojao samo jak kašalj i curenje nosa, ali malo kasnije visoka temperatura porasla je - 39 stupnjeva. Moj je liječnik nazvan od strane mog supruga, ona je pregledala i propisala tablete Cefuroxime, jer je i prije toga temperatura bila nekoliko dana i nije joj pomogla da se spusti.

Općenito, kupili smo ove tablete, počeli smo davati našu kćer. Trećeg dana, temperatura je konačno pala, kašalj je postao mokar, a tjedan dana kasnije bolest je nestala. Međutim, pilule nisu bile potpuno bezopasne, pojavile su se nuspojave. Trećeg dana, dijete je imalo proljev, moralo je paralelno uzimati Enterol. Liječenje je zahtijevalo kupnju 2 pakiranja lijekova. Općenito, bio je dobar dojam o drogi, pomogao je djetetu. Ali postoje i nedostaci - nuspojave. Usput, cijena također ugrize, 2 paketa lete u lijepi denar.

Oleg, 39 godina

Zinnata poznajem nekoliko godina. Lijek pripada cefalosporinskim antibioticima druge generacije. Tako se dogodilo da u regiji u kojoj živim, druga generacija cefalosporinskih antibiotika nije osobito korištena od strane liječnika, većinom 1. i 3. generacije. Iz tog razloga bilo je izuzetno teško pronaći lijek u ljekarnama, ali ga je bilo moguće naručiti putem interneta bez ikakvih problema. Tako sam i učinio... Jedini negativ - čekam za nekoliko dana.

Po mom mišljenju, antibiotik je divan. Pogodan je za korištenje (ujutro i navečer), iako ne djeluje na sve bakterije, ali još uvijek impresivan spektar djelovanja. Ali, uvijek sam bio zbunjen jednom stvari - cijena, za mene je malo skupa. Nikad se nisam bojao kupiti te tablete, kao što je proizvođač zaradio povjerenje, kao što kažu mnogi zdravstveni radnici. Općenito, moja ocjena je 5 od 5, preporučujem je svima.

Olga, 34 godine

Tijekom prehlade i virusnih infekcija koje lebde u zraku, postoji velika šansa da se "zarade" komplikacije na organima gornjih dišnih putova. Upravo se to dogodilo mojoj tetki. Isprva se pokušavala liječiti narodnim lijekovima, koji naravno nisu bili okrunjeni uspjehom i morali su otići liječniku. Ona je propisala Zinatsefa. Lijek pripada antibioticima, ima širok spektar djelovanja. Pokazalo se da je vrlo učinkovit u liječenju infekcija respiratornog trakta. Pila je u dozi od 250 mg ujutro i navečer. Već dva dana kašalj je počeo opadati, temperatura se vratila u normalu. Na kraju tečaja sve je išlo.

Ja sam upoznat s analogom ove droge - Zinnat. Uzela ga je kako je propisao liječnik zbog cistitisa. Učinak nije dugo trajao. Naravno, postoji minus - poremećena je crijevna mikroflora. Moram se kasnije oporaviti, za što osobno koristim Bifidumbacterin. Dakle, Zinnat i Zinatsef su izvrsna sredstva, premda sa svojim nedostacima, ali koje lijekove nemaju?

Tatyana Sergeevna, liječnica ORL

Često svojim pacijentima prepisujem lijek Cefurabol (analog Zinnata). To je dobra antibiotika 2 generacije cefalosporina, koja brzo i učinkovito pomaže kod infektivnih i upalnih lezija. Dodjeljivam ga i odraslim osobama u tabletama i djeci u obliku suspenzije. Nuspojave do sada nitko nije upoznao.

Što uzeti u obzir prilikom uzimanja lijekova: kontraindikacije

Lijekovi su kontraindicirani u sljedećim slučajevima:

 • preosjetljivost na cefalosporinske antibiotike, na peniciline, karbapeneme;
 • zatajenje bubrega;
 • GI patologija;
 • razdoblje trudnoće;
 • dojenje;
 • djeca do 3 mjeseca.

Zinnat analozi

Ova stranica sadrži popis svih Zinnat analoga u sastavu i primjeni. Popis jeftinih analoga, kao i biti u mogućnosti usporediti cijene u ljekarnama.

 • Najjeftiniji analogni Zinnat: Zinatsef
 • Najpopularniji analogni Zinnat: Cefuroxime
 • ATH klasifikacija: Cefuroksim
 • Aktivni sastojci / Sastav: Cefuroksim

Jeftini analozi Zinnat

Pri izračunavanju cijene jeftinih analoga Zinnat je uzeo u obzir minimalnu cijenu koja je pronađena u cjenicima koje su dale ljekarne

Popularni analozi Zinnat

Ovaj popis analoga lijekova temelji se na statistici najtraženijih lijekova.

Svi analozi Zinnat

Analogi u sastavu i indikacijama

Najprikladniji je gornji popis analoga lijekova, u kojima su indicirani zamjenici Zinnat, budući da imaju isti sastav aktivnih sastojaka i podudaraju se prema indikacijama za upotrebu

Analogi o indikacijama i načinu uporabe

Različiti sastavi mogu biti isti u skladu s indikacijama i metodom primjene.

Kako pronaći jeftin ekvivalent skupog lijeka?

Da bismo pronašli jeftin analog lijeka, generika ili sinonima, najprije preporučujemo da obratite pozornost na sastav, odnosno na iste aktivne sastojke i indikacije za uporabu. Aktivni sastojci lijeka su isti i pokazat će da je lijek sinonim za lijek koji je farmaceutski ekvivalent ili farmaceutska alternativa. Međutim, ne zaboravite na neaktivne sastojke sličnih lijekova koji mogu utjecati na sigurnost i učinkovitost. Ne zaboravite na savjete liječnika, samo-liječenje može naškoditi vašem zdravlju, stoga se uvijek posavjetujte sa svojim liječnikom prije korištenja bilo kojeg lijeka.

Zinnat cijena

Na stranicama ispod možete pronaći cijene za Zinnat i saznati više o dostupnosti ljekarne u blizini.

Zinnat upute

Obrazac za izdavanje

Granule za pripravu suspenzija za oralnu primjenu

pakiranje

Boca za pripremu 50 ml suspenzije.

Farmakološko djelovanje

Zinnat je cefalosporinski antibiotik II generacije za oralnu primjenu. Baktericidni učinak, narušava sintezu bakterijske stanične stijenke. Ima širok spektar djelovanja.

Otporan na većinu beta-laktamaza.

Zinnat je vrlo aktivan u odnosu na aerobne gram-pozitivne bakterije: Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis (uključujući sojeve otporne na peniciline i uz iznimku rijetkih sojeva otpornih na meticilin), Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumonia, Streptococcus pneumonia, Streptococcus coctus Bordetella pertusis; aerobne gram-negativne bakterije: Escherichia coli, Klebsiella spp., Proteus mirabilis, Commonweans, Proteus rettgeri, Haemophilus influenzae (uključujući sojeve otporne na ampicilin), Haemophilus parainfluenzae (uključujući sojeve otporne na ampicilin, koji su otporni na soj), Haemophilus parainfluenzae, uključujući soj otporan na ampicilin uključujući sojeve koji proizvode i ne proizvode penicilinazu), Neisseria meningitidis, Salmonella spp.; anaerobne gram-pozitivne bakterije: Peptococcus spp., Peptostreptococcus spp., Clostridium spp, Propionibacterium spp.; anaerobne gram-negativne bakterije: Bacteroides spp, Fusobacterium spp.; također aktivan protiv Borrelia burgdorferi.

Clostridium difficile, Pseudomonas spp., Campylobacter spp., Acinetobacter calcoaceticus, Listeria monocytogenes, sojevi Staphylococcus aureus, rezistentni na meticilin, sojevi Staphylococcus epidermidisidis, ize, ize, iureus aureus.

In vitro studije su pokazale da kombinacija cefuroksima s antibioticima iz skupine aminoglikozida ima aditivni učinak, au nekim slučajevima i sinergizam.

svjedočenje

Liječenje infektivnih i upalnih bolesti uzrokovanih mikroorganizmima osjetljivim na lijek:

 • infekcije respiratornog trakta (uključujući akutni i kronični bronhitis, inficirane bronhiektaze, bakterijsku upalu pluća, apsces pluća, postoperativne infekcije prsnih organa);
 • infekcije uha, nosa i grla (uključujući sinusitis, tonzilitis, faringitis, akutni otitis media);
 • infekcije urogenitalnog sustava (uključujući akutni i kronični pijelonefritis, cistitis, uretritis, asimptomatsku bakteriuriju);
 • infekcije kože i mekih tkiva (uključujući furunkulozu, piodermu, impetigo);
 • gonoreja (uključujući akutni nekomplicirani gonokokni uretritis i cervicitis);
 • liječenje bolesti Lyme u ranoj fazi i naknadna prevencija kasnih manifestacija kod odraslih i djece starije od 12 godina.

kontraindikacije

Preosjetljivost na antibiotike iz skupine cefalosporina.

Oprez se koristi u prvom tromjesečju trudnoće i dojenja.

Posebne upute

Duljom primjenom Zinnata moguće je pojačati rast rezistentnih mikroorganizama (Candida, Enterococci, Clostridium difficile), što može zahtijevati prekid liječenja.

Kada se javlja proljev uz uporabu antibiotika, uklj. Zinnat, treba imati na umu mogućnost pseudomembranoznog kolitisa.

Kada se liječi Zinnat Lyme, ponekad se primjećuje Jarish-Gersheimer-ova reakcija. Ova reakcija je izravna posljedica baktericidnog djelovanja Zinnata na uzročnika bolesti - spirohete Borrelia burgdorferi. Pacijentima treba objasniti da je to česta i česta, spontana prolaznost rezultata liječenja antibioticima bolesti Lyme.

struktura

5 ml sadrži cefuroksim 125 mg;
pomoćne tvari: stearinska kiselina, saharoza, kalijev acesulfam, aspartam, povidon K30, ksantanska guma, pročišćena voda, tutti frutti aroma

Doziranje i primjena

Djeci mlađoj od 12 godina može se propisati lijek u obliku suspenzije.
Prosječna doza za većinu infekcija je 125 mg (1 mješavina suspenzije ili 1 tablete) 2 puta dnevno.
Kod teških infekcija ili otitis media kod djece starije od 2 godine, prosječna doza je 250 mg 2 puta dnevno.

U slučaju infektivnih bolesti blage i umjerene težine, utvrđuje se jedna doza u količini od 10 mg / kg tjelesne težine.

Trajanje lijeka je 5-10 dana.

Lijek se preporuča uzimati nakon jela.

Nuspojave

Na dijelu probavnog sustava: mučnina, povraćanje, proljev; možda privremeno povećanje aktivnosti jetrenih enzima (ALT, AST, LDH), žutice; Opisani su slučajevi pseudomembranoznog kolitisa.
Na dijelu hematopoetskog sustava: hemolitička anemija, eozinofilija, neutropenija, trombocitopenija, leukopenija (ponekad izražena).
Alergijske reakcije: osip na koži, svrbež, urtikarija, vrućica, multiformni eritem, Stevens-Johnsonov sindrom, toksična epidermalna nekroliza, serumska bolest; u izoliranim slučajevima - anafilaksija.
CNS: glavobolja.
Ostalo: pozitivna Coombsova reakcija.

Interakcije lijekova

Istovremena primjena cefuroksima i probenecida dovodi do povećanja AUC cefuroksima za 50%.

Analogni Zinnat

Za odrasle, lijek se propisuje u tabletama od 125-500 mg 2 puta dnevno, ovisno o težini infekcije. Kod nekomplicirane gonoreje 1000 mg jednom dnevno.

Trajanje liječenja i doza lijeka u svakom slučaju određuje liječnik.

Tijekom trudnoće lijek se propisuje iz strogih medicinskih razloga, kada je rizik od majčine bolesti veći od rizika od nuspojava za fetus.

Kod uzimanja lijeka tijekom dojenja novorođenče treba prenijeti na umjetne, prilagođene mliječne formule. Jedan dan nakon završetka liječenja, dojenje se može nastaviti.

Za djecu, lijek se propisuje od 3 mjeseca starosti.

Analogi Zinnat tableta

Zinnat (tablete) Ocjena: 31

Proizvođač: GlaxoSmithKline (UK)
Oblici izdavanja:

 • Tablete poluobol. 125 mg, 10 kom. Cijena od 220 rubalja
Cijene za online ljekarne Zinnat
Upute za uporabu

Britanske antibakterijske tablete za sustavnu uporabu. Glavna aktivna tvar: cefuroksim (u obliku cefuroksim aksetila) 125 mg ili 250 mg. Budite oprezni tijekom trudnoće i dojenja.

Analozi lijeka Zinnat

Analogni jeftiniji od 2 rubalja.

Zinatsef je talijanski antibakterijski lijek sustavnog djelovanja. Dostupan je u obliku praha koji sadrži aktivni sastojak cefuroksim. Pokazan je za primjenu kod infektivnih i upalnih bolesti kože i unutarnjih organa.

Analogni jeftinije od 85 rubalja.

Vrlo profitabilan ruski zamjenik Axosefa. Prodati kao prah za pripremu otopine za intramuskularnu ili intravensku primjenu. Jedini aktivni sastojak je cefuroksim (u obliku natrijeve soli) u dozi od 750 ili 1500 mg.

Analogni jeftiniji od 111 rubalja.

Ova zamjena se razlikuje u obliku puštanja iz "originalnog", ali košta mnogo jeftinije. Cefuroksim se koristi kao aktivni sastojak u mnogo većoj dozi, koja se mora uzeti u obzir tijekom liječenja. Propisuje se za liječenje infektivnih i upalnih bolesti kože i unutarnjih organa.

Zinnat. Koji su analozi lijeka?

Zinnat. Koji su analozi djeci?

Zinnat je antibiotik koji se koristi za liječenje infektivnih i upalnih bolesti i bolesti respiratornog trakta, a njegovi analozi su lijekovi sa sličnim učinkom, primjerice bilo koji lijek s popisa u nastavku.

Prije uzimanja takvih lijekova kao što je Zinnat potrebna je konzultacija s liječnikom jer nije preporučljivo uzimati antibiotike bez preporuke liječnika.

Zinnat je lijek koji sadrži antibiotik iz grupe cefalosporina - cefuroksim. Zinnat se proizvodi u različitim oblicima - tabletama od 125, 250 i 500 mg, granulama za pripremu suspenzije u vrećici od 125 mg i bočici od 125 mg / 5 ml. Tablete se ne mogu lomiti, stoga se djeca do 3 godine koriste samo u obliku praha.

Zamjenski lijek Zinnat može poslužiti:

 • Cetyl 250 mg - dopušteno od 6 mjeseci, tableta se može podijeliti na dijelove;
 • Cefuroxim-Sandoz 250 mg - pogodan za djecu od 2 godine;
 • Auroksetil 250 mg - također prikladan za djecu od 2 godine;
 • Axsef 250 mg - za djecu od 3 godine.

Odrasli također mogu uzimati ove lijekove u većim dozama. Ali u ovoj skupini, osim Zinnata, nisam naišao na pripravke u obliku praška za pripremu suspenzije.

Zinnat

Cijene u mrežnim ljekarnama:

Zinnat je antibakterijski lijek namijenjen sustavnoj uporabi.

Oblik i sastav otpuštanja

Zinnat se proizvodi u obliku bikonveksnih bijelih ovalnih filmom obloženih tableta, na jednoj strani je gravura “GXES5”, u blister pakiranjima od 5 i 10 kom.

Jedna tableta sadrži 150,36 mg cefuroksim aksetila i pomoćne tvari - 0,63 mg koloidnog silicijevog dioksida, 47,51 mg mikrokristalne celuloze, 2,25 mg natrijevog lauril sulfata, 20 mg natrijeve kroskarmeloze i 4,25 mg hidrogeniranog biljnog ulja.

Filmska obloga koja pokriva Zinnat tablete sastoji se od 0,33 mg propilen glikola, 1,52 mg spazpreja boje, 5,55 mg hipromeloze, 0,04 mg propilparahidroksibenzoata i 0,06 mg metilparahidroksibenzoata.

Zinnat se također proizvodi u obliku ovalnih bijelih bikonveksnih filmom obloženih tableta, s urezanim “GXES7” na jednoj strani, u blisterima od 5 i 10 kom.

Jedna tableta sadrži 300,72 mg cefuroksim aksetila i pomoćna sredstva kao što su:

 • 40 mg kroskarmeloze natrija;
 • 95.03 mg mikrokristalinične celuloze;
 • Hidrogenira se 8,5 mg biljnog ulja;
 • 4,5 mg natrijevog lauril sulfata;
 • 1,25 mg koloidnog silicijevog dioksida.

Sastav filmske obloge tableta uključuje 0,44 mg propilen glikola, 0,06 mg propil parahidroksibenzoata, 7,4 mg hipromeloze, 2,03 mg prskalice za bojenje i 0,07 mg metilparahidroksibenzoata.

Drugi oblik Zinnata je 3 mm bijele granule nepravilnog oblika, voćnog mirisa, proizvedene u tamnim staklenim bocama od 1,25 mg.

150 ml cefuroksim aksetila i sljedeće pomoćne tvari sadržani su u 5 ml pripremljene suspenzije granula:

 • 1 mg gumenog ksantana;
 • 852 mg stearinske kiseline;
 • 3,062 mg saharoze;
 • 21 mg kalijevog acesulfama i aspartama;
 • 100 mg tutti-frutti;
 • 13 mg povidona K30.

Indikacije za uporabu

Zinnat se koristi za liječenje infektivnih i upalnih bolesti uzrokovanih mikroorganizmima osjetljivim na lijek, i to u sljedećim slučajevima:

 • Infekcije uha, nosa i grla;
 • Lajmska bolest u ranoj fazi;
 • Infekcije dišnog sustava;
 • gonoreja;
 • Infekcije urogenitalnog sustava;
 • Infekcije kože i mekih tkiva.

kontraindikacije

Primjena lijeka Zinnat kontraindicirana je u slučaju preosjetljivosti na sastavne dijelove.

Oprezno, lijek se propisuje u prvom tromjesečju trudnoće i tijekom razdoblja dojenja.

Doziranje i primjena

Upute za Zinnat pokazale su da se tablete i suspenzije pripremljene iz granula trebaju uzimati oralno nakon obroka. Doza lijeka ovisi o bolesti, i to:

 • U slučajevima teških infekcija donjeg respiratornog trakta, propisuje se 0,5 g lijeka dva puta dnevno;
 • Za pijelonefritis i blage do umjerene infekcije donjih dišnih putova, pacijenti uzimaju 250 mg Zinnata dva puta dnevno;
 • Bolesnicima s infekcijama mokraćnog sustava propisuje se 125 mg lijeka dva puta dnevno;
 • U slučajevima nekomplicirane gonoreje pacijenti uzimaju 1 g lijeka jednom.

U liječenju bolesti Lyme, djeca starija od 12 godina i odrasli uzimaju 0,5 g Zinnata dvaput dnevno tijekom 20 dana.

Prosječna doza za djecu mlađu od 12 godina u liječenju većine infekcija je 125 mg dva puta dnevno. U slučaju upale srednjeg uha i teških infekcija, djeci starijoj od 2 godine propisuje se 250 mg Zinnata 2 puta dnevno.

Jedna doza lijeka u liječenju infektivnih bolesti blage i umjerene težine u djece mlađe od 12 godina određuje se na temelju izračuna - 10 mg lijeka po 1 kg tjelesne težine.

Trajanje terapije lijekovima je u prosjeku 5-10 dana.

Nuspojave

Upute za Zinnat pokazale su da sredstvo može izazvati nuspojave kod nekih tjelesnih sustava, i to:

 • Mučnina, proljev, povraćanje, žutica, privremeno povećanje aktivnosti jetrenih enzima i pseudomembranozni kolitis (probavni sustav);
 • Eozinofilija, hemolitička anemija, trombocitopenija, neutropenija i leukopenija (hematopoetski sustav);
 • Glavobolja (središnji živčani sustav).

Zinnat također može izazvati alergijske reakcije - serumsku bolest, osip na koži, groznicu, urtikariju, Stevens-Johnsonov sindrom, anafilaksiju, multiformni eritem i toksičnu epidermalnu nekrolizu.

Simptomi predoziranja lijekovima su poremećaji središnjeg živčanog sustava koji se manifestiraju konvulzijama i agitacijom. U takvim slučajevima potrebno je simptomatsko liječenje.

Posebne upute

Bolesnicima s dijabetesom važno je uzeti u obzir da suspenzija sadrži saharozu.

S produženom primjenom Zinnata može se primijetiti pojačani rast rezistentnih mikroorganizama, što u nekim slučajevima zahtijeva ukidanje lijeka.

Treba imati na umu da antacidi mogu smanjiti bioraspoloživost lijeka u obliku suspenzije, a probenecid i cefuroksim povećavaju AUC cefuroksima za 50%.

Zinnat suspenziju i granule ne treba miješati s vrućim tekućinama.

Pacijenti tijekom terapije lijekovima trebaju biti oprezni pri upravljanju vozilima i složenim mehanizmima.

analoga

Lijek je sinonim za Kefstar, Cefuroxim Kaby, Axetin, Tsetil Lupin, Antibioxim, Zinoximor, Supero, Zinatsef, Cefuroxime, Axosef i Proxima.

Zinnat analozi uključuju Cefaclor Stada, Anaerotsef, Cefat, Cefoxitin i Cefamabol.

Uvjeti skladištenja

U skladu s uputama, Zinnat treba čuvati na tamnom, suhom i nepristupačnom mjestu za djecu, na temperaturi koja ne prelazi 30 ° C.

Iz ljekarni se lijek izdaje na recept. Rok trajanja tableta i granula, u skladu s preporukama proizvođača, je dvije godine. Gotova suspenzija treba pohraniti u hladnjak i koristiti u roku od 10 dana.

Pronašli ste pogrešku u tekstu? Odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Analozi lijekova Zinnat

Nemojte hraniti ljekarnu, koristite ovu jeftinu analogiju vremena iz SSSR-a iz gljivica

Aktivni sastojak

analoga

Zašto su pohlepne ljekarne snažnije sakrile alat Exoderil 39 puta? Pokazalo se da je sovjetski gust.

Čak se i većina mrtvih jetara čisti ovim lijekom!

Elena Malysheva: "Okulisti su šutjeli o tome! Jednostavan način da dobijemo 100% vida u nekoliko dana."

Međunarodni naziv

Grupna pripadnost

Oblik doziranja

Farmakološko djelovanje

II generacija cefalosporinskog antibiotika za oralnu i parenteralnu uporabu. Baktericidno djelovanje (narušava sintezu bakterijske stanične stijenke). Ima širok spektar antimikrobnog djelovanja.

Visoko aktivni protiv gram-pozitivnih mikroorganizama, uključujući sojeve rezistentne na penicilin (osim sojeve rezistentne na meticilin), Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes (sur. Beta-hemolitički streptokoki), Streptococcus pneumoniae, Streptococcus grupe B (Streptococcus agalactiae), Streptococcus mitis (skupina viridans), Bordetella pertussis, većina Clostridium spp.);

gram nectech i ne proizvodi penicilinazu, Neisseria meningitidis, Salmonella spp., Borrelia burgdorferi;

gram-pozitivni i gram-negativni anaerobi (Peptococcus spp., Peptostreptococcus spp., Fusobacterium spp., Propionibacterium spp.).

Neosjetljiv na cefuroksim: Clostridium difficile, Pseudomonas spp., Campylobacter spp., Acinetobacter calcoaceticus, Listeria monocytogenes, sojevi otporni na meticilin, oslanja se na ime tvrtke. Citrobacter spp., Serratia spp., Bacteroides fragilis.

svjedočenje

kontraindikacije

Nuspojave

Alergijske reakcije: zimica, osip, pruritus, urtikarija, rijetko eksudativni eritem, bronhospazam, maligni eksudativni eritem (Stevens-Johnsonov sindrom), anafilaktički šok.

Lokalne reakcije: iritacija, infiltracija i bol na mjestu injiciranja, flebitis.

Iz genitourinarnog sustava: svrbež u perineumu, vaginitis.

Sa strane središnjeg živčanog sustava: konvulzije.

Na dijelu mokraćnog sustava: disfunkcija bubrega, disurija.

Na dijelu probavnog sustava: proljev, mučnina, povraćanje, grčevi i bolovi u trbuhu, ulceracija sluznice usne šupljine, oralna kandidijaza, rijetko - pseudomembranozni enterokolitis.

Od osjetila: gubitak sluha.

Sa strane krvotvornih organa: hemolitička anemija.

Laboratorijski pokazatelji: povećana aktivnost jetrenih enzima, alkalna fosfataza, LDH, hiperbilirubinemija.

Primjena i doziranje

V / m, u / unutra ili iznutra. U / u i / m odrasle osobe imenuju 750 mg 3 puta dnevno; kod teških infekcija doza se povećava na 1.500 mg 3-4 puta dnevno (ako je potrebno, interval između injekcija može se smanjiti na 6 sati). Prosječna dnevna doza - 3-6 g

Djeci se propisuje 30-100 mg / kg / dan u 3-4 doze. Za većinu infekcija, optimalna doza je 60 mg / kg / dan. Novorođenčad i djeca do 3 mjeseca propisuju 30 mg / kg / dan u 2-3 doze.

Za gonoreju - u / m, 1500 mg jednom (ili kao 2 injekcije od 750 mg uz uvođenje u različita područja, na primjer, u oba gluteus mišića).

Kod bakterijskog meningitisa - u / u, 3 g svakih 8 sati; mala djeca i stariji - 150-250 mg / kg / dan u 3-4 doze, novorođenče - 100 mg / kg / dan.

Tijekom operacija na trbušnoj šupljini, zdjeličnim organima i tijekom ortopedskih zahvata - u / u, 1500 mg uz indukciju anestezije, zatim dodatno u / m, 750 mg, nakon 8 i 16 sati nakon operacije.

Tijekom operacija na srcu, plućima, jednjaku i krvnim žilama - u / u, 1500 mg s indukcijom anestezije, zatim - u / m, 750 mg 3 puta dnevno tijekom sljedećih 24-48 sati.

Uz upalu pluća - u / m ili / u, 1500 mg 2-3 puta dnevno za 48-72 h, a zatim idite na recepciji, 500 mg 2 puta dnevno za 7-10 dana.

Kada se pogoršanje kroničnog bronhitisa propisuje u / m ili / u, 750 mg 2-3 puta dnevno u trajanju od 48-72 h, zatim odlazi u usta, 500 mg 2 puta dnevno tijekom 5-10 dana.

Kod kronične bolesti bubrega potrebna je korekcija režima doziranja: kod CC 10-20 ml / min, propisano je 750 mg intravenski ili intramuskularno, dva puta dnevno, a ako je CC manji od 10 ml / min, daje se 750 mg jednom dnevno.

Pacijenti na kontinuiranoj hemodijalizi pomoću arteriovenskog šanta ili na brzoj hemofiltraciji u jedinicama intenzivne njege propisuju se 750 mg 2 puta dnevno; Kod bolesnika koji su podvrgnuti niskoj stopi hemofiltracije propisane su doze preporučene za oštećenje bubrežne funkcije.

Posebne upute

Bolesnici s alergijskom reakcijom na peniciline u anamnezi mogu imati preosjetljivost na cefalosporinske antibiotike. Tijekom liječenja potrebna je kontrola bubrežne funkcije, osobito u bolesnika koji primaju lijek u visokim dozama. Liječenje se nastavlja 48-72 sata nakon što simptomi nestanu, u slučaju infekcija uzrokovanih Streptococcus pyogenes, tijek liječenja je najmanje 7-10 dana.

Tijekom liječenja moguća je lažno pozitivna reakcija Coombsa i lažno pozitivna reakcija urina na glukozu.

Otopina spremna za uporabu može se čuvati na sobnoj temperaturi tijekom 7 sati, u hladnjaku 48 sati, a dozvoljeno je koristiti otopinu koja je postala žuta tijekom skladištenja.

U bolesnika koji primaju cefuroksim, pri određivanju koncentracije glukoze u krvi, preporuča se uporaba testova s ​​glukozom oksidazom ili heksokinazom.

Kod prelaska s parenteralne primjene na gutanje, treba uzeti u obzir ozbiljnost infekcije, osjetljivost mikroorganizama i opće stanje bolesnika. Ako nema poboljšanja unutar 72 sata nakon oralnog uzimanja cefuroksima, treba nastaviti s parenteralnom primjenom.

interakcija

Istovremena oralna primjena "petlje" diuretika usporava tubularnu sekreciju, smanjuje bubrežni klirens, povećava koncentraciju u plazmi i povećava T1 / 2 cefuroksim.

Uz istovremenu primjenu s aminoglikozidima i diureticima povećava se rizik od nefrotoksičnih učinaka.

Lijekovi koji smanjuju kiselost želučanog soka smanjuju apsorpciju cefuroksima i njegovu bioraspoloživost.

Farmaceutski kompatibilan s vodenim otopinama koje sadrže do 1% lidokain hidroklorida, 0,9% otopine NaCl, 5 i 10% otopine dekstroze, 0,18% otopine NaCl i 4% otopine dekstroze, 5% otopine dekstroze i 0,9% otopine NaCl, Ringer-ovu otopinu, Hartmanovu otopinu otopine natrijevog laktata, heparina (10 U / ml i 50 U / ml) u 0,9% otopini NaCl.

Farmaceutski nekompatibilno s aminoglikozidima, otopinom natrijevog bikarbonata 2,74%.

Pregledi lijekova Zinnat: 3

tremor ruku i slabost u nogama, produljeno lupanje srca, povećanje temperature

dijete 5 godina groznica, groznica, povraćanje, proljev, slabost, bol u trbuhu

Zinnat - upute za uporabu, pregledi, analozi i oblici ispuštanja (tablete 125 mg i 250 mg, granule za pripremu suspenzije antibiotika) lijekovi za liječenje angine, pijelonefritisa, bronhitisa u odraslih, djece i tijekom trudnoće

U ovom članku možete pročitati upute za uporabu lijeka Zinnat. Prikazane su recenzije posjetitelja stranice - potrošača ovog lijeka, kao i mišljenja stručnjaka u primjeni antibiotika Zinnat u svojoj praksi. Veliki zahtjev za aktivnijim dodavanjem povratnih informacija o lijeku: lijek je pomogao ili nije pomogao u uklanjanju bolesti, kakve su komplikacije i nuspojave primijećene, što proizvođač možda nije naveo u bilješci. Analozi Zinnata u prisutnosti raspoloživih strukturnih analoga. Koristi se za liječenje angine, pielonefritisa, bronhitisa i drugih infekcija u odraslih, djece, kao iu trudnoći i dojenju.

Zinnat - cefalosporinski antibiotik druge generacije za parenteralnu uporabu. Baktericidni učinak, narušava sintezu bakterijske stanične stijenke. Ima širok spektar djelovanja.

Otporan na većinu beta-laktamaza.

Cefuroksim (aktivni sastojak antibiotik Zinnat) je visoko aktivni protiv aerobnim Gram-pozitivne bakterije: Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis (uključujući sojeve rezistentne na penicilin i osim u rijetkim meticilin otporni sojevi), Streptococcus pyogenes (i drugih beta-hemolitički streptokoki), Streptococcus pneumoniae, Streptococcus grupa B (Streptococcus agalactiae), Streptococcus mitis (viridans grupa), Bordetella pertusis; aerobne gram-negativne bakterije: Escherichia coli, Klebsiella spp., Proteus mirabilis, Commonweans, Proteus rettgeri, Haemophilus influenzae (uključujući sojeve otporne na ampicilin), Haemophilus parainfluenzae (uključujući sojeve otporne na ampicilin, koji su otporni na soj), Haemophilus parainfluenzae, uključujući soj otporan na ampicilin uključujući sojeve koji proizvode i ne proizvode penicilinazu), Neisseria meningitidis, Salmonella spp.; anaerobne gram-pozitivne bakterije: Peptococcus spp., Peptostreptococcus spp., Clostridium spp, Propionibacterium spp.; anaerobne gram-negativne bakterije: Bacteroides spp, Fusobacterium spp.; također aktivan protiv Borrelia burgdorferi.

Clostridium difficile, Pseudomonas spp., Campylobacter spp., Acinetobacter calcoaceticus, Listeria monocytogenes, sojevi Staphylococcus aureus, rezistentni na meticilin, sojevi Staphylococcus epidermidisidis, ize, ize, iureus aureus.

Istraživanja su pokazala da se kombinacijom cefuroksima s antibioticima iz skupine aminoglikozida primjećuje aditivni učinak, au nekim slučajevima i sinergizam.

struktura

Cefuroksim (u obliku cefuroksim aksetila) + pomoćne tvari.

farmakokinetika

Nakon gutanja, Zinnat se apsorbira iz gastrointestinalnog trakta i brzo se hidrolizira u crijevnoj sluznici i krvi, oslobađajući cefuroksim u sustavnu cirkulaciju. Hrana ubrzava apsorpciju suspenzije cefuroksim aksetila. Kada uzimate suspenziju, stopa apsorpcije cefuroksim aksetila niža je nego kod uzimanja tableta. Cefuroksim nije biotransformiran u tijelu, bubrezi se izlučuju u nepromijenjenom obliku glomerularnom filtracijom i tubularnom sekrecijom.

svjedočenje

Liječenje infektivnih i upalnih bolesti uzrokovanih mikroorganizmima osjetljivim na lijek:

 • infekcije respiratornog trakta (uključujući akutni i kronični bronhitis, inficirane bronhiektaze, bakterijsku upalu pluća, apsces pluća, postoperativne infekcije prsnih organa);
 • infekcije uha, nosa i grla (uključujući sinusitis, tonzilitis, faringitis, akutni otitis media);
 • infekcije urogenitalnog sustava (uključujući akutni i kronični pijelonefritis, cistitis, uretritis, asimptomatsku bakteriuriju);
 • infekcije kože i mekih tkiva (uključujući furunkulozu, piodermu, impetigo);
 • gonoreja (uključujući akutni nekomplicirani gonokokni uretritis i cervicitis);
 • liječenje bolesti Lyme u ranoj fazi i naknadna prevencija kasnih manifestacija kod odraslih i djece starije od 12 godina.

Oblici oslobađanja

Tablete, obložene 125 mg i 250 mg.

Granule za pripravu suspenzija za oralnu primjenu (ponekad pogrešno nazvane sirup).

Upute za uporabu i doziranje

Za odrasle, pojedinačna doza je u prosjeku 250 mg, a učestalost primjene - 2 puta dnevno.

Za teške infekcije donjih dišnih putova propisuje se 500 mg 2 puta dnevno; s infekcijama blage i umjerene težine - 250 mg 2 puta dnevno.

Uz infekcije mokraćnog sustava, 125 mg se propisuje 2 puta dnevno, s pielonefritisom - 250 mg 2 puta dnevno.

U liječenju nekomplicirane gonoreje, 1 g se daje jednom.

Kod Lyme bolesti kod odraslih i djece starije od 12 godina - 500 mg 2 puta dnevno tijekom 20 dana.

Djeci mlađoj od 12 godina može se propisati lijek u obliku suspenzije. Prosječna doza za djecu s većinom infekcija je 1 tableta (125 mg), 2 puta dnevno. Kod teških infekcija ili otitis media kod djece starije od 2 godine, prosječna doza je 1 tableta (250 mg) ili 2 tablete (125 mg) 2 puta dnevno.

U slučaju infektivnih bolesti blage i umjerene težine, utvrđuje se jedna doza u količini od 10 mg / kg tjelesne težine.

Kod upale srednjeg uha i teških infekcija određena je pojedinačna doza od 15 mg / kg. Učestalost prijema - 2 puta dnevno.

Maksimalna dnevna doza je 500 mg.

Trajanje lijeka u prosjeku je 7 dana (5-10 dana).

Lijek se preporuča uzimati nakon jela.

Nuspojave

 • mučnina, povraćanje;
 • proljev;
 • žutica;
 • opisani su slučajevi pseudomembranoznog kolitisa;
 • hemolitička anemija, eozinofilija, neutropenija, trombocitopenija, leukopenija;
 • osip na koži;
 • svrbež;
 • hives;
 • groznica;
 • multiformni eritem;
 • Stevens-Johnsonov sindrom;
 • toksična epidermalna nekroliza;
 • serumska bolest;
 • anafilaksa;
 • glavobolja;
 • Coombs pozitivna reakcija.

kontraindikacije

 • Preosjetljivost na antibiotike iz skupine cefalosporina.

Koristiti tijekom trudnoće i dojenja

Zinnat se koristi s oprezom u prvom tromjesečju trudnoće i tijekom dojenja.

U eksperimentalnim ispitivanjima nisu utvrđeni embriotoksični i teratogeni učinci Zinnata.

Primjena kod djece

Možda korištenje djece od 3 mjeseca starosti.

Posebne upute

Zinnat se propisuje s posebnom pažnjom kod bolesnika s preosjetljivošću na penicilinske antibiotike, jer postoje izvještaji o slučajevima unakrsnih alergijskih reakcija.

Duljom primjenom Zinnata moguće je pojačati rast rezistentnih mikroorganizama (Candida, Enterococci, Clostridium difficile), što može zahtijevati prekid liječenja.

Kada se javlja proljev uz uporabu antibiotika, uklj. Zinnat, treba imati na umu mogućnost pseudomembranoznog kolitisa.

Kada se liječi Zinnat Lyme, ponekad se primjećuje Jarish-Gersheimer-ova reakcija. Ova reakcija je izravna posljedica baktericidnog djelovanja Zinnata na uzročnika bolesti - spirohete Borrelia burgdorferi. Pacijentima treba objasniti da je to česta i česta, spontana prolaznost rezultata liječenja antibioticima bolesti Lyme.

U imenovanju Zinnat bolesnika s dijabetesom treba razmotriti prisutnost saharoze u suspenziji.

Budući da u bolesnika koji primaju cefuroksim aksetil, uzorak s kalijevim ferocianidom može dati lažno negativan rezultat, preporučuje se uporaba metoda koje koriste glukoznu oksidazu ili heksokinazu za određivanje razine glukoze u krvi. Cefuroksim ne utječe na rezultate određivanja kreatinina pomoću alkalija i pikrinske kiseline.

Granule ili pripremljene suspenzije ne smiju se miješati s vrućim tekućinama.

Interakcije lijekova

Istovremena primjena cefuroksima i probenecida dovodi do povećanja AUC cefuroksima za 50%.

Uz istovremenu uporabu antacida može smanjiti bioraspoloživost Zinnata u obliku suspenzije.

Analogi lijeka Zinnat

Strukturni analozi aktivne tvari:

 • Aksetin;
 • Aksosef;
 • Antibioksim;
 • Atsenoveriz;
 • Zinatsef;
 • Zinoksimor;
 • Ketotsef;
 • rRF;
 • proxy;
 • super;
 • Tsetil Lupin;
 • Cefroxim J;
 • Tsefurabol;
 • cefuroksim;
 • Cefuroksim natrij;
 • Cefuroksim natrij sterilan;
 • Cefuroksim aksetil;
 • Tsefurus.