Glavni / Kašalj

Značajke uporabe sirupa ACC za djecu: upute, važne informacije za roditelje, recenzije recenzije

U kući s malom djecom kašalj je čest gost. Moderni lijekovi razvili su ogromnu količinu alata za borbu protiv ove bolesti.

Jedan od najboljih farmaceutskih pripravaka je ACC sirup za djecu. Upute za uporabu ovog alata govore da doprinosi uklanjanju sluzi i kvalitativno brzom odlaganju, čak i iz dugog kašlja. Roditelji koji koriste ovaj lijek ostavljaju pozitivne povratne informacije o ADC sirupu za djecu.

Mogućnosti korištenja ADC-a u djece

Lijek ACTS za kašalj provodi se u obliku:

Upute za sve vrste ACC lijekova koji sadrže acetilcistein ukazuju na njihovu uporabu u borbi protiv dječjeg kašlja. Vrsta lijeka određuje se prema dobi djeteta:

 • bebe, 10 dana nakon rođenja, smiju uzimati otopinu pripremljenu iz praška prema uputama i pod nadzorom pedijatra;
 • bebe nakon 2 godine - proizvod u obliku sirupa;
 • Djeca nakon 6 godina - šumeće tablete.

Značajke oblika sirupa

Dječji sirup ATC pakiran je u tamne staklene boce od 100 ml i viskozna je bezbojna tekućina s aromom višnje. Otpušta se bez recepta.

Prema uputama, svaki ml pripravka ACC sadrži 20 mg aktivnog sastojka acetilcisteina. Osim toga, sirup sadrži metilparahidroksibenzoat, vodu, karmelozu, dinatrijev edetat, saharinat i natrijev benzonat.

Za razliku od tableta i otopina, lijek u ovom obliku djeca lakše percipiraju zbog svoje konzistencije, mirisa i slatkog okusa.

Zahvaljujući detaljnim uputama za uporabu, organoleptičkim karakteristikama i učinkovitosti u borbi protiv kašlja, pregledi dječjeg sirupa ACC su potpuno pozitivni.

Što se liječi acetilcisteinom?

Na temelju uputa, glavno područje primjene acetilcisteina su bolesti dišnog sustava, koje prate stvaranje viskoznog i teško odvojenog iskašljaja.

Često bolest počinje suhim i grubim kašljem. Dijete do tada postaje teško disanje, disanje se produžuje, a vlažni hljebovi se čuju čak i bez korištenja stetoskopa. Oko 3-5 dana počinje produktivni kašalj sluzi. U takvoj situaciji, propisane lijekove koji sadrže acetilcistein.

Prema uputama, lijekovi koji se temelje na ovom aktivnom sastojku koriste se u borbi protiv:

Lijekovi s acetilcisteinom koriste se u još jednom području - priprema za obavljanje dijagnostičkih i terapijskih postupaka respiratornog trakta (bronhoskopija ili bronhografija). Slijedeći upute, može se koristiti iu slučaju trovanja paracetamolom, kao protuotrov.

Zbog antioksidativnog svojstva acetilcisteina može suzbiti lokalne upalne procese, eliminirajući mogućnost komplikacija.

Upute za uporabu

Poraz respiratornog trakta i organa patogenih mikroorganizama često je praćen bolnim kašljem. Pacijenti imaju prirodnu želju da ga se riješe, bez obzira na vrstu kašlja i njegovu produktivnost.

Prema uputama, ACC sirup za djecu propisan je za uklanjanje kašlja. Ovaj lijek potiče razrjeđivanje sluzi i uspješno uklanjanje iz organa dišnog sustava.

Koji kašalj trebate dati svojoj bebi?

U slučaju infekcije, proizvodnja sluzi se značajno povećava i dobiva viskoznu konzistenciju. Izvlačenje sputuma iz dišnog sustava je problematično bez upotrebe lijekova. U ovoj situaciji, i imenovan dječji sirup ACC. Upute za uporabu mogu se koristiti za djecu nakon 2 godine.

Aktivna komponenta lijeka ACC utječe na veze molekula koje formiraju sluz, smanjujući viskoznost i uvelike olakšavajući njegovo uklanjanje iz dišnog sustava. Sluz se iskašljava, čineći kašalj produktivnim.

doza

U uputama se navodi da je ATP sirup protiv kašlja za djecu spreman za uporabu. Dopušteno je koristiti ga od 2 godine koristeći sljedeće preporuke za doziranje:

 • bebe prvih 6 godina života - 5 ml ujutro, popodne i navečer;
 • djeca mlađa od 14 godina - 10 ml ujutro i navečer;
 • djeca starija od 14 godina - 10 ml ujutro, popodne i navečer.

Doziranje sirupa provodi se strogo prema uputama pomoću mjernog spremnika i štrcaljke. Ako koristite mjerni kapacitet, trebali biste razmotriti sljedeće razmjere aktivne tvari i tekućine:

 • 100 mg odgovara 5 ml sirupa (jedna četvrtina spremnika);
 • 200 mg jednako je 10 ml (pola kapaciteta);
 • 400 mg - 20 ml (puni kapacitet).

Upute za uporabu štrcaljke za doziranje i uporabu sirupa:

 1. Skinite zaštitnu kapicu s boce.
 2. Osigurač je uklonjen iz štrcaljke, umetnut u bocu i pritisnut dok ne klikne.
 3. Štrcaljka je umetnuta u nastalu rupu.
 4. Zatim okrenite bocu i napunite uređaj potrebnom količinom lijeka.
 5. Uklonite štrcaljku.
 6. Dijete koje stoji stoji treba pokrenuti špricu iza obraza.
 7. Potrebno je vrlo pažljivo sipati sirup ACC-a, tako da se beba ne guši.
 8. Nakon upotrebe sve se predmete temeljito opere u tekućoj vodi.

U jednu mjernu špricu stavite 5 ml tekućine koja sadrži 100 mg acetilcisteina.

Moram li se razmnožavati?

Upute za uporabu sirupa ACC za djecu navode da trebate koristiti lijek u čistom obliku, bez razrjeđivanja prije uporabe.

Dozu lijeka precizno izračunavaju visokokvalificirani stručnjaci za malog pacijenta, ovisno o njegovoj dobi i potrebama tijela.

Kako piti?

Nanesite sirup ACC u borbi protiv kašlja treba strogo slijediti preporuke o doziranju lijekova, ovisno o dobi djeteta. Prema uputama potrebno je uzeti ljekoviti sirup ACC pola sata nakon jela, dva ili tri puta dnevno nakon jednakog vremenskog razdoblja. Upotrebom priloženog mjernog spremnika ili štrcaljke točno će se odrediti potrebna količina lijeka.

Važno je! Tijekom liječenja kašlja treba piti što je više moguće tekućine. To pojačava mukolitički učinak lijeka.

Važne informacije za roditelje

Prije uporabe ATC sirupa protiv kašlja za djecu, obratite se liječniku i pažljivo pročitajte upute za uporabu.

ACC kašalj za djecu u sirupu ima nuspojave i brojne kontraindikacije. Uputa ističe sljedeće:

 • individualna netolerancija na acetilcistein ili neki drugi sastojak sirupa;
 • čir na želucu i duodenalni ulkus;
 • iskašljavanje krvi;
 • plućna krvarenja.

Uputa govori o nekim značajkama uporabe sirupa ACC:

 • nepoželjno je istovremeno koristiti sirup i druge lijekove za suzbijanje kašlja - potiskivanje refleksa kašlja izaziva stagnaciju sluzi;
 • koristiti samo stakleni pribor, isključujući kontakt sirupa s metalnim predmetima i kisikom;
 • za malu djecu koja ne znaju kako samostalno iskašljati sluz, potrebna je dodatna aspiracija;
 • u bolesnika s insuficijencijom bubrega ili jetre lijek može uzrokovati stvaranje dušičnih spojeva.

Ako se na koži pojavi crvenilo ili osip, potrebno je prestati uzimati ACC sirup za djecu, odmah se obratiti liječniku, slijediti sve upute stručnjaka.

Koje preglede dobiva lijek?

Roditelji koji se suočavaju s kašljanjem u djetetu pokušavaju odabrati lijek koji se može brzo i učinkovito nositi s tom bolešću.

Prema uputama i mišljenju potrošača, ovim zahtjevima se lako rukuje s ATP sirupom protiv kašlja za djecu. Recenzije koje ovaj alat prima samo pozitivno. Doista, zbog svojih svojstava, to pomaže da biste dobili osloboditi od čak i dugi kašalj u najkraćem mogućem vremenu. A okus i miris sirupa olakšavaju njegovo korištenje djeci koja odbijaju uzimati gorke ljekarničke lijekove.

ACC prašak 100 mg

Prema uputama, upotreba lijeka u ACC-u u obliku praška dopuštena je djeci nakon navršene dvije godine života. Kao i sirup, pomaže rastopiti sluz i ukloniti ga iz dišnog sustava.

Prije uporabe, prašak se mora razrijediti u čaši tekućine. Doziranje lijeka izračunava liječnik na temelju dobi malog pacijenta.

Važno je! Kako bi se izbjegli poremećaji u spavanju djeteta, ne preporučuje se uzimanje ovog lijeka nakon 18 sati.

Djeca šumeće tablete 100 mg

Djeca šumeće tablete odobrene su za uporabu u djece mlađe od 6 godina. Prema uputama, one se razrjeđuju vrućom prokuhanom vodom na istom principu kao i sredstvo u prahu. Broj upotrijebljenih tableta i trajanje liječenja propisuje liječnik.

Korisni videozapis

Korisne informacije o kašljanju djeteta mogu se pronaći u sljedećem videozapisu:

Prašak, sirup i tablete za djecu ACC - upute za uporabu i analozi

Dulji kašalj kod djeteta je prilično čest problem. Danas postoji mnogo lijekova za liječenje bolesti, čiji je simptom kašalj. Međutim, roditelji koji nemaju medicinsku edukaciju ne znaju uvijek koji lijek će pomoći u određenoj situaciji. Razmislite popularan lijek koji pomaže riješiti kašalj - ACC za djecu - njegov sastav, svojstva, indikacije i analoga.

Sastav lijeka ACC i njegov učinak

U pripravku postoji samo jedna aktivna (terapeutska) tvar - acetilcistein. Njegovo glavno svojstvo je mukolitik: aktivna komponenta "može" rastopiti sputum, mijenjajući njegovu strukturu na manje gustu i viskoznu. Acetilcistein razdvaja zglobove mukopolisaharidnih lanaca i odvaja molekule polimernih spojeva koji uključuju mukoproteine ​​sputuma.

Acetilcistein je antioksidans koji može neutralizirati slobodne radikale dovodeći ih u kontakt s reaktivnim tiolnim skupinama. Ova je kemikalija indicirana za profilaktičku primjenu u bolesnika s dijagnozama cistične fibroze i kroničnog bronhitisa. Njegova uporaba smanjuje učestalost bakterijskih lezija dišnih organa i ozbiljnost njihovog pojavljivanja.

Koncentracija acetilcisteina u krvi doseže svoj maksimum nakon 60-180 minuta nakon primjene. Tada se njegova razina smanjuje, a lijek se izlučuje putem bubrega.

Oblici izdavanja sredstava

Lijek se proizvodi u obliku tableta namijenjenih za otapanje u vodi, vrećica s granulama za dobivanje otopine, kao i dječji sirup. Razmotrimo detaljnije sastav svakog oblika ispuštanja.

Dječji ATC u obliku šumećih tableta sadrži:

 • 100 mg octene kiseline;
 • limunska kiselina;
 • hrana i soda;
 • D-manitol;
 • vitamin C;
 • mliječni šećer;
 • saharin;
 • natrijeva sol limunske kiseline;
 • okusom hrane.

Sastav od 5 ml sirupa ACC 100 za djecu:

 • 100 mg octene kiseline;
 • metil paraben;
 • natrijeva sol benzojeve kiseline;
 • dinatrijeva sol etilendiamintetraoctene kiseline;
 • celulozna guma;
 • saharin;
 • kaustična soda;
 • voda;
 • okus.

Sastav granuliranog praha za otopinu:

 • 100 mg octene kiseline;
 • sukroza;
 • vitamin C;
 • saharin;
 • okus.

Koje su bolesti indicirane za uporabu?

Nakon proučavanja uputa za uporabu svih oblika oslobađanja lijeka, postaje jasno da imaju zajedničke indikacije. Među njima su:

 • kašalj s viskoznim ispljuvkom, koji jedva izlazi;
 • sve vrste bronhitisa, bronhijalne astme (liječenje koje prepiše specijalist);
 • upala grkljana i / ili traheje;
 • upala pluća, apsces;
 • kronične bolesti pluća (kongenitalne ili stečene);
 • cističnu fibrozu;
 • upala jednog ili više paranazalnih sinusa;
 • otitis.

Doziranje ACC

Svi navedeni oblici lijeka namijenjeni su za oralnu primjenu, poželjno nakon obroka. Doza lijeka ovisi o vrsti bolesti i dobi djeteta:

 • djeca predškolske dobi (od 24 mjeseca) mogu primati od 0,2 do 0,4 g octene kiseline na dan;
 • za školsku djecu do 14 godina, maksimalni dnevni volumen je 0,3-0,6 g aktivne tvari;
 • adolescenti u dobi od 14 godina i odrasli - 0,6 g dnevno.

Pacijenti koji teže više od 30 kg s dijagnozom cistične fibroze mogu konzumirati do 0,8 g acetilcisteina dnevno. Osim toga, tijek uzimanja lijeka kod takvih bolesnika se izračunava na dulje razdoblje.

Koristite sirup

Za razrjeđivanje sputuma s produljenim kašljem preporučuje se da se sirup daje u sljedećoj dozi:

 • mlađa skupina bolesnika (do 6 godina) - 5 ml 2-3 puta dnevno;
 • djeca u dobi od 6-14 godina - 5 ml 3-4 puta ili 10 ml 2 puta dnevno;
 • od 14 godina i stariji - 10 ml 2-3 puta dnevno (maksimalno 0,6 g aktivne tvari).

Za sustavnu terapiju cistične fibroze:
(Više detalja u članku: Što je cistična fibroza u djece?)

 • 2-6 godina - 5 ml 4 puta dnevno;
 • više od šest - 10 ml 3 puta dnevno.

Izbor doza i razrjeđivanje granula

Kako bi se poboljšalo iskašljavanje, preporučuje se korištenje sljedeće sheme:

 • za bebe mlađe od 6 godina, vrećica granula se razrijedi u 60 ml vode dva puta dnevno;
 • djeci do 14 godina starosti se nudi slična doza ACC tri puta dnevno ili dva puta dnevno za par vrećica;
 • adolescenti - 2 paketa 2-3 puta dnevno.

Za djecu s cističnom fibrozom:

 • djeca do 6 godina - 1 vrećica (0,1 g) četiri puta dnevno;
 • stariji od 6 godina - 2 vrećice za doziranje praha nakon doručka, ručka i večere.

Primjena šumećih tableta

Jedna tableta se otopi u 0,2 1 vode. Pijenje rezultirajuće otopine poželjno je odmah nakon što su sve čestice lijeka potpuno otopljene. U ekstremnim slučajevima, lijek se može popiti u roku od 120 minuta nakon pripreme. Doziranje je kako slijedi:

 • mlađe dijete (od 24 mjeseca) piti 1 tabletu ACC-a 2-3 puta dnevno;
 • učenici mlađi od 14 godina - 1 tableta otopljena u vodi tri puta dnevno ili 2 tablete ujutro i kasno poslijepodne;
 • adolescenti stariji od 14 godina - 2 tablete 2-3 puta dnevno.
 • mladi bolesnici (do 6 godina) - 1 doza 4 puta dnevno;
 • Djeca starija od 6 godina - 2 tablete 3 puta dnevno.

Kontraindikacije za uporabu

Prije uporabe lijeka na temelju acetilcisteina treba proučiti kontraindikacije. Ne preporučuje se uzimanje ACC-a u sljedećim slučajevima:

 • Starost bolesnika manja od 24 mjeseca.
 • Pogoršanje bolesti želuca (čir, gastritis) ili čir na dvanaesniku. U razdoblju remisije, prije primanja sredstava treba konzultirati s gastroenterolog.
 • Krvarenje iz grla.
 • Nosi dijete, dojenje.
 • Alergijska reakcija na acetilcistein ili dodatne komponente.

Moguće nuspojave

Nuspojave su klasificirane prema sljedećim značajkama:

 • Alergija: svrbi kožni osip, palpitacije, angioedem.
 • Dišni sustav: znakovi gušenja, otežano disanje, bronhijalna opstrukcija.
 • Probavni sustav: osjećaj pečenja u jednjaku, napetost u trbuhu, razrjeđivanje stolice, povraćanje, bolni sindrom.
 • Ostale manifestacije: glavobolja, nizak krvni tlak, tinitus, vrtoglavica. Pojava hematoma i unutarnjeg krvarenja povezana s oslabljenom agregacijom trombocita.

Posebne upute

ACC trenutno oksidira i mijenja svoja svojstva. U tom smislu, za pripremu otopine i otapanje šumeća tableta treba biti u staklenoj ili keramičkoj posudi, a sirup izmjeriti posebnom štrcaljkom. Osim toga, tijekom terapije treba uzeti u obzir sljedeće čimbenike:

 1. Lijek se ne koristi prije spavanja, poželjno je da konačni prijem bude najkasnije 18 sati.
 2. Acetilcistein može uzrokovati oštar grč bronhija, pa osobe s astmom trebaju uzeti lijek samo pod nadzorom liječnika.
 3. Tijekom terapije mogu se pojaviti teške alergijske reakcije (u pojedinačnim slučajevima). Preporučuje se da se kod najmanje promjene boje kože odmah posavjetujete s liječnikom.
 4. Budući da je jetra uključena u razgradnju i asimilaciju lijeka, a glavni volumen se izlučuje putem bubrega, osobe s oštećenim funkcioniranjem tih organa trebaju uzeti ACC na preporuku liječnika i pod njegovim nadzorom.
 5. Zajedno s lijekovima na bazi acetilcisteina ne primjenjujte antitusike. Takva kombinacija može pogoršati stagnaciju sputuma zbog smanjenja refleksa kašlja.

Cijena ACC-a i analoga lijekova

Cijena lijeka ovisi o volumenu aktivne tvari u jednoj dozi i o obliku oslobađanja. Razmotrite prosječne cijene:

 • 200 ml sirupa - oko 350 rubalja;
 • šumeće tablete 200 mg, 20 komada - oko 300 rubalja;
 • 200 mg vrećice, 20 komada - od 120 rubalja.

U pripravku postoji različita koncentracija aktivne tvari. Proizvode se tablete koje sadrže acetilcistein od 100 do 600 mg. U tom smislu, prije kupnje potrebno je pažljivo pregledati ambalažu.

Prašak Aczex - jedan od zamjenskih analoga

Razmotrite analoge ACC-a na temelju sličnog aktivnog sastojka. Radi lakšeg snalaženja, informacije su tabelirane.

ACC sirup za djecu: kako se prijaviti? Recenzije, cijena

ACC sirup za djecu jedan je od lijekova izbora za akutne i kronične bronhopulmonalne bolesti u mladih bolesnika. Lijek poboljšava proces iscjedka sputuma.

Unatoč činjenici da je uglavnom djelotvorna za infektivne bolesti dišnog sustava, koristi se u liječenju nekih urođenih abnormalnosti.

Kako se razlikuje od drugih? Kako uzeti? Da biste odgovorili na pitanja, trebali biste saznati više o svojstvima lijeka.

Farmakološko djelovanje

Prema mehanizmu utjecaja na bronhijalnu sekreciju, dječji sirup ACC odnosi se na mukolitike. Uništava disulfidne veze između proteinskih molekula sluzi, čineći ga manje viskoznim i "ljepljivim" (adhezivnim) u odnosu na sluznicu respiratornog trakta.

Ima antioksidativni učinak. Povećava otpornost stanica na štetne reakcije oksidacije slobodnim radikalima karakteristične za izraženu upalu.

Službene upute ne ukazuju na još jednu vrlo važnu imovinu. Acetilcistein blokira toksične učinke paracetamola. On ima ulogu protuotrova za predoziranje ovim lijekom.

Sastav i oblik lijeka

Aktivni sastojak je acetilcistein. U medicinskoj praksi poznata je od šezdesetih godina. 1 ml pripravka sadrži 20 mg aktivnog sastojka.

Proizvodi se u obliku sirupa s okusom višnje. Da bi se povećao rok trajanja, stavlja se u boce tamnog stakla.

Ne sadrži etil alkohol i boje. U ljekarni možete kupiti količine od 100 ml ili 200 ml.

U bočici je osiguran sustav zaštite od otvaranja od strane djece. Za prikladno doziranje stavite mjernu kapicu (10 ml) i štrcaljku (5 ml). Svaka od njih je označena za određivanje glasnoće.

Koje su značajke?

Sirup protiv kašlja za djecu ACC se razlikuje od nekih mukolitika. Terapijski učinak razvija se brže nego kod ambroksola (Lasolvan, Ambrobene).

To je posljedica izravnog učinka cijepanja na sputum, koji je već formiran. Ambroksol u većoj mjeri utječe na sam proces stvaranja sluzi, pa se mukolitički učinak razvija sporije.

Nemoguće je reći da je acetilcistein učinkovitiji od ambroksola. I obratno je pogrešno. Za svaku određenu situaciju preferira se mukolitik.

Opis: koji kašalj pomaže?

Glavni cilj je smanjiti viskoznost sekrecije sluzi. Zbog toga acetilcistein pomaže pri kašljanju s debelim, teško odvojivim ispljuvkom. Učinkovito smanjuje čak i gnoj.

Smanjuje noćni kašalj kod djeteta s bronhitisom. No, treba imati na umu opće pravilo za mukolitike: ne smiju se davati nakon 18 sati. Ako se konzumira neposredno prije spavanja, razrijeđeni sputum, naprotiv, uzrokovat će kašalj.

Kada se kašalj od nazofaringitisa iz "bala" u djetetu ACC ne uklanja. Čak i ako je moguće smanjiti viskoznost sluzi, njezina proizvodnja u nazofarinksu neće se zaustaviti. Bez kompleksnog tretmana, on će i dalje teći prema dolje i iritirati sluznicu respiratornog trakta.
Izvor: nasmorkam.net na sadržaj?

ACC u sirupu za djecu: pod kojim bolestima?

Preporučuje se za infektivne i neinfektivne patologije bronhopulmonalnog sustava. Glavni su:

 • Bronhitis. Učinkovit u kroničnoj i akutnoj upali. Možete odrediti s opstruktivnim bronhitisom, uz opstrukciju bronha zbog oticanja njihovih sluznica.
 • Upalne bolesti grkljana i dušnika. Govorimo o laringitisu, laringotraheitisu.
 • Upala pluća je upala pluća.
 • Cistična fibroza je nasljedna bolest koja oštećuje sve žlijezde vanjskog izlučivanja i nastaje gusti, viskozni sputum.
 • Absces pluća - ograničeno područje gnojne upale u tkivu tijela.
 • Bolesti s promjenama u strukturi zidova bronha. Kod bronhijalne astme, KOPB (kronična opstruktivna plućna bolest). Pokazuje se kod bronhiektazije - deformiteta, ekspanzije zidova dišnog sustava s kroničnim gnojem u njima. U liječenju bronhiolitisa - upala konačnih grana bronhijalnog stabla.


Službene upute o uporabi lijeka ukazuju na to da je propisana ne samo za plućne bolesti. Primjerice, unutarnja otopina pogodna je za složeno liječenje sinusitisa: razrjeđuje sluz paranazalnih sinusa, pomažući im u čišćenju.

Lijek se koristi u liječenju upale srednjeg uha. Spriječava da sluz blokira slušnu cijev.

Kontraindikacije za uporabu

Ne preporučujemo pacijentima do 2 godine. Odluka o svrsishodnosti imenovanja pojedinačno vodi liječnika. Službeno nije prikladno za djecu od 1 godine, bebe.

Nemojte koristiti uz preosjetljivost na bilo koju komponentu lijeka. Ne preporučuje se uzimati tijekom pogoršanja čira na želucu i dvanaesniku. Nije propisana u prisutnosti hemoptizije, znakova plućnog krvarenja.

Trudnoća i dojenje

Unatoč ocjeni za djecu, odrasli često pokušavaju s lijekom. Ne može se uzeti za vrijeme trudnoće. Liječnik može propisati lijek, ali samo nakon uravnoteženja koristi i rizika. Tijekom liječenja ne možete dojiti.

S pažnjom

Posebnu pozornost treba posvetiti uporabi u odnosu na patologije probavnog sustava: čir na želucu i duodenalni ulkus, varikozitet jednjaka i zatajenje jetre. Za patologiju bubrega i nadbubrežnih žlijezda, arterijsku hipertenziju potrebna je stroga specijalistička kontrola.

Acetilcistein utječe na metabolizam histamina (medijator upale). Stoga, kada je nepodnošljiv, ne preporučuje se dugotrajan tretman.

Bronhijalna astma je uključena u popis indikacija, ali s oprezom. Ako se nakon pijenja iznenada pojave gušenje, teški paroksizmalni kašalj kod djeteta, sirup treba otkazati i posjetiti liječnika kako bi se terapija ispravila.

Moguće nuspojave

Kao i drugi lijekovi, može izazvati alergije. U rijetkim slučajevima uzrokuje anafilaktički šok.

Pojedinačni popis nuspojava je opsežan, ali se javlja rijetko ili čak vrlo rijetko. Moguće posljedice:

 • Promjene na koži. Može smetati svrbež, osip, urtikarija. Mogući angioedem. To je opasna toksična epidermalna nekroliza - stanična smrt vanjskog sloja kože. Vrlo je rijetko.
 • Povrede kardiovaskularnog sustava. Vrlo rijetko (u pozadini komorbiditeta) može doći do krvarenja. Rijetko dolazi do arterijske hipotenzije.
 • Poremećaji dišnog sustava. Rijetke nuspojave uključuju kratak dah i bronhospazam.
 • Kršenja gastrointestinalnog trakta. Može doći do mučnine, do povraćanja. Rijetko su zabrinuti zbog bolova u trbuhu, labave stolice.
 • Šteta na saslušanju. Ponekad postoji tinitus.
 • Opća kršenja. Rijetko zabrinuti zbog glavobolje, hipertermije, oticanja lica. Agregacija trombocita može se smanjiti (dodatni rizik od krvarenja).

Prisutnost bilo koje od nuspojava - osnova za liječenje liječniku. Ako je potrebno, on će ispraviti dozu ili zamijeniti lijek.

ACC upute za sirup djeci: kako ih uzeti? Doze za različite dobi

Broj i učestalost primjene ovise o individualnim indikacijama. Doziranje za djecu određuje se prema dobi.

Kao mukolitik, pacijentima od 14 godina propisuje se 10 ml do 2-3 puta dnevno. Maksimalna dnevna doza je 400-600 mg aktivnog sastojka.

Djeci od 6 do 14 godina tri puta se daje 5 ml dnevno. Za praktičnost, doziranje se može promijeniti: na primjer, 10 ml ujutro i navečer. Maksimalna dnevna količina aktivnog sastojka ne smije prelaziti 300-400 mg.

Od 2 do 5 godina propisuje 5 ml 2-3 puta dnevno. Prosječna dnevna količina treba biti 200-300 mg.

Kada cistična fibroza pokušati propisati u maksimalno moguće dnevne doze. Djeca od 6 godina pokazuju 10 ml tri puta, ili 600 mg dnevno. Od 2 do 6 godina: 4 puta 5 ml, ili do 400 mg dnevno.

Mogu li koristiti do 2 godine?

Doziranje, koje stavlja jednogodišnjeg pacijenta, u bilješci nije specificirano u vezi s prisutnošću kontraindikacija. Nezavisno imenovanje takvog pacijenta ispunjeno je gušenjem, pogoršanjem preklapanja bronha s sluzi. To je zbog starosnih nesavršenosti u razvoju respiratornog trakta.

Više od 34 međunarodna istraživanja provedena su s više od 2.000 djece od 2 mjeseca. ACC se dobro podnosio, kada je propisan, nije zabilježen rast fenomena „pljuvačke“. Ali usporedba nije išla s placebom (pacifier), već s mukolitikom.

To znači da na pozadini sirupa ostaje rizik od stagnacije tekućeg sputuma u plućima kod djece mlađe od 1-2 godine. Samo postotak nije veći od ostalih mukolitika. Alat u ovoj dobi daje se samo uz dopuštenje liječnika i pod njegovim strogim nadzorom.

Pravila za uzimanje sirupa

Upute za uporabu ACC sirupa za djecu sadrže opće preporuke. Konačni režim liječenja odobrava liječnik.

Koliko dana dati ACC sirup?

Kod infekcija dišnog sustava u prosjeku traje 5-7 dana. Maksimalni učinak postiže se trećeg dana. Kada se cistična fibroza koristi dugo vremena, kako bi se spriječila egzacerbacija.

Uzmite prije jela ili poslije?

Treba je piti nakon obroka. Dodatni unos tekućine povećava mukolitički učinak.

ACC sirup ili prah: što je bolje?

Granule možete kupiti u pojedinačnim vrećicama od 100 mg. Ovaj oblik doziranja odobrava Savez pedijatara Rusije. Principi doziranja su identični, tako da nema razlike u količini aktivnog sastojka.

Kašalj se preporučuje ako dijete ne voli miris višnje. Imaju okus naranče.

Neki roditelji su neudobne mjerne šalice i štrcaljke: boje se pogriješiti s volumenom, slučajno proliti otopinu. Granule u vrećama znatno pojednostavljuju zadatak. U nekim situacijama, naprotiv, ako dijete još ne zna koristiti šalicu, lakše je piti iz štrcaljke.

Što odabrati? Nema definitivnog odgovora. Sirup i granule nisu inferiorni u učinkovitosti. Prednost je bolje dati oblik koji privlači dijete i koji je najpogodniji za gutanje.

predozirati

Ako prelazite preporučenu dozu ne uzrokuje intoksikaciju. Tijekom kliničkih ispitivanja, ovo je potvrđeno dodjeljivanjem zdravih dobrovoljaca 11,6 g acetilcisteina dnevno tijekom 3 mjeseca.

Nije bilo intoksikacije kada se konzumira 500 mg / kg tjelesne težine. Uz moguće predoziranje: mučnina, povraćanje, proljev. Nije potreban protuotrov, simptomatsko liječenje.
[ads-pc-1] [ads-mob-1] na sadržaj?

Analogi su jeftiniji

ACC sirup za djecu, ako je potrebno, može se zamijeniti sinonimima s istim aktivnim sastojkom. Postoje relativno jeftine opcije, ali općenito je cijena jednaka. primjeri:

 • Fluimucil. S identičnom dozom aktivnog sastojka. Primijenjeno od 2 godine. Za liječenje ENT bolesti stvoren je kombinirani sprej Rinofluimucil.
 • Acetilcistein iz MARBIOFARM-a. Dostupan u granulama s okusom citrusa.
 • Acetilcistein Canon. Proizvodi se u obliku praška (100/200 mg u jednoj vrećici), granula (200/600 mg), tableta (200 mg).
 • Acetilcistein TEVA. Šumeće tablete od 200 i 600 mg.

Izbor analoga s drugim aktivnim sastojkom treba obaviti liječnik. Nije u svakom slučaju zamjena s drugim mukolitikom ekvivalentna.

Prednost se daje lijekovima na bazi ambroksola. Pokazali su učinkovitost istoimenog jeftinog sirupa i nešto skupljih kolega (Lasolvan, Ambrohexal). Prema napomenama, pedijatar ih ima pravo propisati djeci mlađoj od 2 godine.

Alternativno, razmatra se karbocistein. Trošak lijekova na temelju njega (npr. Fluditec) nešto je veći.

Interakcije lijekova

Ne može se uzimati sa sredstvima za suzbijanje kašlja. Potiskivanje refleksne bronhijalne kontrakcije dovodi do ustajalog sputuma.

Ne smije se koristiti zajedno s oralnim antibioticima. Interakcija dovodi do smanjenja njihove učinkovitosti. Razlika između vremena gutanja treba biti najmanje 2 sata (izuzeci uključuju cefixime i loracarbef).

Kod nitrata, kao i kod drugih tvari s vazodilatacijskim djelovanjem, moguće je povećanje učinka vazodilatatora. To može dovesti do izraženog smanjenja krvnog tlaka.

Učinkoviti sirup za brzo iskašljavanje za djecu ACC: upute za uporabu

Najčešći problem s kojim se dijete bilo koje dobi može suočiti je kašljanje.

Moderni farmaceutski proizvodi nude veliki broj proizvoda namijenjenih suzbijanju ovog simptoma. ACC sirup zauzima vodeće mjesto na ovom popisu.

Ovaj članak daje upute o tome kako koristiti ATC sirup protiv kašlja za djecu, prosječne cijene u ljekarnama i roditeljske preglede dječje medicine.

Opis lijeka, sastav, oblik oslobađanja

Lijek ACC - mukolitički sirup, koji ima protuupalno djelovanje. Dostupno u Njemačkoj i Sloveniji.

Glavni aktivni sastojak je acetilcistein. Pomoćni - natrijev benzoat, dinatrij edetat, saharinat, aroma i voda.

Otopina ima viskoznu konzistenciju i izražen okus trešnje.

U kompletu, mjerno staklo i štrcaljka za doziranje lijeka pričvršćeni su na staklenu bočicu lijeka.

Ako ne znate koji su simptomi i uzroci, kako liječiti mononukleozu u djece, pročitajte naš članak.

Koji se antibiotici koriste za djecu s cistitisom? Pročitajte više u ovom postu.

U ovom se materijalu raspravlja o znacima tuberkuloze u djece. Saznajte više!

Kada je propisano

ACC se koristi za liječenje bolesti koje su praćene kašljem i sputumom koje je teško razdvojiti. Kada propisuju lijekove za liječenje, liječnici se usredotočuju na uznemirujuće simptome.

Može doći do povećanja tjelesne temperature, bolova u grlu i plućima. Postoji suhi kašalj.

Indikacije za uporabu ACC:

različiti oblici bronhitisa;

astma, apsces pluća;

Prilikom slušanja djetetovog disanja otkriva se teško disanje i produljenje daha. Najvažnija je uporaba proizvoda na bazi acetilcisteina.

kontraindikacije

Prije uzimanja trebate biti upoznati s kontraindikacijama lijeka:

 • bolesti gastrointestinalnog trakta;

dobi do dvije godine;

individualna netolerancija na fruktozu;

 • alergijska reakcija na acetilcistein.
 • Oprez je važan ako se pacijentu dijagnosticira proširene vene u jednjaku, bolesti bubrega i jetre, arterijska hipertenzija itd.

  Upotreba lijeka je strogo kontraindicirana u bilo kojem tipu krvarenja, osobito iz respiratornog trakta.

  Kako brzo se pojavljuje efekt

  Aktivni sastojci medicinske otopine usmjereni su na uništavanje kemijskog sastava stanica sputuma. To smanjuje upalu.

  Kašalj postaje produktivan već na 4-5 dana liječenja. Tjedan dana nakon početka recepcije postoje značajna poboljšanja. Ponekad kašalj u ovom trenutku potpuno nestane.

  Preporuke za doziranje

  Za ispravno doziranje lijeka koriste se mjerna štrcaljka i šalica, pričvršćeni na sirup.

  100 mg aktivnog sastojka je mjerno staklo. Ovaj volumen će sadržavati 5 ml tekućine. Prema tome, 200 mg je u pola čaše, a 400 mg je u punoj čaši.

  Kod doziranja se smatra da štrcaljka sadrži 5 ml lijeka. Za svaku dobnu kategoriju postoje ograničenja u količini sirupa.

  U razmaku od 2 do 6 godina djeci se može dati 5 ml sirupa, ne više od 3 puta dnevno. U dobi od 6 do 14 godina dopušteno je 4 prijema. Možete uzeti 10 ml dvaput dnevno.

  Nakon 15 godina maksimalna dnevna doza je 30 ml. Broj doza koje je propisao liječnik.

  Načini prijema

  Uzimanje lijeka podrazumijeva pridržavanje algoritma djelovanja. Prvo morate izmjeriti pravu količinu sirupa. Tada se lijek daje djetetu na bilo koji prikladan način.

  Uvjeti uporabe lijeka:

  • uklonite zaštitni poklopac i napravite rupu u vratu boce;

  napunite sadržaj bočice u štrcaljku;

  umetnite štrcaljku u područje djetetovog obraza;

 • nakon uporabe isprati štrcaljku.
 • Djeca lijek uzimaju pozitivno. Sirup ima ugodan okus i miris višnje. Ali ponekad postoje iznimke od ovog pravila.

  Interakcija s drugim tvarima

  Acetilcistein nije kompatibilan s drugim lijekovima za liječenje kašlja. Uz istovremeni prijem moguće je stagnacija sputuma, što odgađa liječenje.

  S istodobnim imenovanjem ACC s antibioticima uočava se interval od 2 sata između prijema. Inače se antibakterijski učinak može smanjiti.

  Iznimke su Loracarbef i Cefixime. Nije poželjno kombinirati sirup s nitroglicerinom. To je ispunjeno širenjem krvnih žila.

  Predoziranje i nuspojave

  Nuspojave se neće pojaviti ako se opazi doza lijeka. Kada se doziranje prekorači, navode se povraćanje, mučnina, abnormalna stolica i bol u trbuhu.

  U slučaju predoziranja potrebno je ispiranje želuca i simptomatska terapija.

  Ako ste preosjetljivi na sastojke lijeka može razviti angioedem ili stanje šoka. Ali to se rijetko događa.

  Cijena, analozi, rok trajanja

  Cijena ACC-a u Rusiji je oko 250 rubalja. U nekim područjima cijena može doseći 365 rubalja.

  Postoje slični lijekovi - Bromhexin, Gadelix i Fluimucil.

  Lijek treba čuvati izvan dohvata djece. Temperatura ne smije prelaziti 25 stupnjeva.

  Rok trajanja zatvorenog sirupa je 2 godine. Nakon otvaranja, rok trajanja se značajno smanjuje - samo 18 dana.

  O tome kako i kako liječiti rekurentni opstruktivni bronhitis kod djece, recite našoj publikaciji.

  Zarazni gastritis kod djece: što je to, kako liječiti bolest? Potražite odgovor na pitanje ovdje.

  Simptomi kroničnog adenoiditisa u djece mogu se naći u ovom članku.

  Recenzije

  ACC se može boriti sa zaostalim kašljem. Više mišljenja o lijeku je pozitivno.

  • Karina: “Dala je sirup djetetu na preporuku liječnika. Tijek liječenja bio je pet dana. Tijekom tog vremena, svi simptomi bolesti potpuno su nestali. Dijete je lijek uzimalo bez problema. "

  Catherine: „Lijek je učinkovit, ali kupnja nije isplativa. Jedna boca je dovoljna samo za liječenje. Rok trajanja otvorene boce je samo 18 dana. Vrlo je mala. Moramo izbaciti ostatke. "

 • Irina: „Liječila sam ih kašljanjem kod kćeri od 2 i 5 godina. Mlađa kćerka nije ispljunula sirup, kao što je to bilo prije s drugim sredstvima. Uočljiv učinak opažen je nakon pet dana davanja. Dobar lijek koji pomaže! "
 • ACC sirup je djelotvoran i još uvijek popularan, iako ima jeftinije kopije.

  Većina ljudi preferira korištenje dokazanih lijekova za liječenje.

  Kašalj protiv kašlja za dijete: upute za uporabu

  Kašalj je čest posjetitelj u kući gdje su mala djeca. ACC je dizajniran da pouzdano i brzo ublaži simptome zarazne bolesti dišnog sustava i može se čak nositi s ispljuvkom i produženim kašljem.

  Što je kašalj od kašlja

  ACC je sredstvo protiv kašlja i antioksidantno sredstvo protiv iskašljavanja i mukolitika (tj. Anti-kašalj). Proizvode dvije farmaceutske tvrtke - Hexal AG u Njemačkoj i Sandoz d. d. u Sloveniji. Glavni aktivni sastojak je acetilcistein.

  Mehanizam lijeka usmjeren je na uništavanje kemijskih spojeva u molekulama sputuma, njihovo odvajanje u mikročestice.

  Osim toga, ACC aktivno veže negativne radikale i smanjuje upalni proces u bronhima. To jest, lijek olakšava iscjedak sputuma, smanjuje njihovu viskoznost i također doprinosi razrjeđivanju.

  Indikacije za uporabu

  Kašalj može biti različit: paroksizmalna i kratka usamljena, mokra i suha. Kako bi pravilno propisao liječenje, liječnik je dužan ne samo upoznati se s obilježjima tijeka bolesti i pritužbama djeteta, nego i da je sasluša.

  U pravilu, u prvim danima bolesti kašalj je suh i grub, a ponekad se naziva i "lajanje". Nakon otprilike četiri dana, on postaje produktivan: dijete više nije poremećeno boli u prsima i bolovima, počinje iskašljati sputum.

  Kada je sputum već formiran u plućima, ali još uvijek vrlo viskozan i gust, dok slušate stetoskopom (auskultacijom) liječnik može čuti vlažne srednje i velike mjehuriće, produženi izdisaj, teško disanje. U ovom slučaju, propisane lijekove, na temelju acetylcysteine.

  Prema uputama indikacije za uporabu lijekova za djecu su kako slijedi:

  • bronhiolitis, opstruktivni i jednostavni bronhitis;
  • laringitis u fazi rezolucije i akutnog traheitisa;
  • akutna upala pluća;
  • pogoršanje bronhijalne astme.

  ACC: obrazac za oslobađanje

  Liječnik može propisati ACC u obliku tableta, u obliku sirupa ili praška (granule). Lijek je odobren za uporabu za djecu stariju od dvije godine - doza od 100 mg, a od 6 godina (doza 200 mg).

  Granule (prah) 100, 200 mg. ACC u obliku praška ili granula prodaje se u pojedinačnim vrećicama i ima dozu od 100, 200 mg. Prah - bijela boja, homogena konzistencija, savršeno topljiv u vodi. Sastav će imati okus meda ili limuna (200 mg), narančastu (100, 200 mg). Približna cijena od 20 vrećica granula ACC je: 100 mg - 140 rubalja, 200 mg - 160 rubalja.

  Tablete ACC 100, 200 mg. Tablete imaju istu ambalažu (100 i 200 mg) i također se koriste za pripremu otopine i imaju okus kupine (20 komada u pakiranju). Savršeno se otapa u vodi s karakterističnim izgledom mjehurića i šištanja. Pripremljena bezbojna kompozicija, osim kupine, ponekad ima blagi sumporni miris. Približna cijena ATC tableta po pakiranju: 100 mg - 240 rubalja, 200-270 rubalja.

  ACC sirup, 20 mg / ml. Sirup je poseban oblik za djecu, koji je izrađen u obliku blago viskoznog i prozirnog otopine s aromom višnje. Lijek se proizvodi u tamnoj staklenoj bočici, opremljenoj štrcaljkom za doziranje i mjernom šalicom. Označavanje lijeka znači da postoji 20 mg aktivnog sastojka u 1 ml sirupa.

  Pravila uzimanja droge

  Tijekom primjene ACC u obliku šumećih tableta, sirupa ili granula (prah) za gutanje, potrebno je slijediti opća pravila:

  1. Posljednja doza lijeka u večernjim satima mora biti najkasnije do 18:00, nepoželjno je koristiti prije spavanja.
  2. Nemojte dopustiti da lijek dođe u kontakt s metalom i gumom. Koristite stakleni pribor za miješanje otopine.
  3. Tijekom imenovanja ACC-a, djeca s dijabetesom trebala bi ih uzeti u obzir pri izradi režima inzulina. Jedna tableta iznosi 0,007 jedinica kruha (XE), 10 ml sirupa - 0,32 XE, jedna vrećica praška - 0,25 XE.
  4. Osobama s astmom preporuča se korištenje acetilcisteina uz kontrolu bronhijalne provodljivosti (vjerojatno su nuspojave).
  5. Trajanje liječenja akutnih bolesti je otprilike jedan tjedan, ali ako je potrebno, liječenje može produžiti liječnik tijekom 1,5 tjedana.

  ACC za djecu: upute za uporabu

  ACC u granulama (prah). Za pripremu otopine ACC 100 morate otvoriti jednu vrećicu granula i uz miješanje u posudu ulijte sadržaj 220-260 ml ohlađenog čaja, soka ili vode. Preporuča se da se ACC 200 razrijedi u toploj vodi.

  Najbolje je dati djetetu piti lijek odmah nakon miješanja. Ako iz nekog razloga ne djeluje, lijek se mora piti tijekom prva tri sata. Alat se uzima nakon obroka.

  Terapijski učinak poboljšava obilno pijenje tekućine tijekom liječenja. Norme izračuna doziranja za dob djeteta, kao i učestalost i trajanje prijema:

  • Djetetova dob je 2-6 godina - jedna doza od 100 mg: 1 vrećica 2-3 puta dnevno, dnevna doza 200-300 mg.
  • Za djecu od 7 do 14 godina, jedna doza od 100 mg: 1 vrećica 3-4 puta dnevno ili 2 vrećice dva puta dnevno, dnevna doza 300–400 mg.
  • Dijete starije od 14 godina jednokratna je doza od 100 mg: 1 vrećica 4-6 puta dnevno, dnevna doza 400-600 mg.

  Tablete ACC lijeka

  Tablete se lako otapaju u toploj vodi i gotova otopina se mora koristiti odmah nakon miješanja.

  • Djetetova dob je 2-6 godina - jednokratna doza od 100 mg: 1 tableta 2-3 puta dnevno;
  • Starost djeteta je 6-14 godina - jednokratna doza od 100 mg: 1 tableta 3-4 puta dnevno ili 2 tablete dva puta dnevno;
  • za djecu stariju od 14 godina - jednokratna doza od 100 mg: 1 tableta 4-6 puta dnevno.

  ACC sirup

  ACC u sirupu je spreman za uporabu i uzima se pomoću štrcaljke za doziranje ili mjerne posude.

  1. Dob djeteta je 2-6 godina - jednokratna doza od 5 ml 2-3 puta dnevno.
  2. Za djecu od 7 do 14 godina - jednokratna doza od 5 ml 3-4 puta dnevno ili 10 ml dva puta dnevno.
  3. Više od 15 godina - jedna doza od 10 ml 2-3 puta dnevno.

  Tijekom punjenja mjerne posude s acetilcisteinom ne zaboravite:

  • 100 mg jednako je 5 ml lijeka (četvrtina čaše do oznake).
  • 200 mg - 10 ml (0,5 šalice).
  • 400 mg - 20 ml (puna čaša).

  Tijekom uporabe štrcaljke za doziranje:

  • 100 mg aktivnog sastojka (5 ml) jednako je jednoj punoj štrcaljki;
  • 200 mg (10 ml) - dvije štrcaljke;
  • 400 mg (20 ml) - četiri.

  Kako koristiti mjernu štrcaljku:

  1. Lijek ima zaštitnu kapu za djecu, pa je uklonite, kao što je naznačeno u uputama.
  2. Izvadite čep iz mjerne štrcaljke, umetnite ga u vrat boce, pritisnite ga prema dolje dok ne klikne.
  3. Umetnite štrcaljku u otvor, uvjerite se da je spoj jak.
  4. Nakon odmotavanja bočice, povucite za klip i utipkajte potrebnu količinu pripravka.
  5. Proširite bočicu i uklonite štrcaljku.
  6. Pažljivo stavite (područje obraza) u usta šprice na dijete koje je u vertikalnom stanju.
  7. Polako, pritiskajući na klip, lijek ulijte u djetetova usta.
  8. Na kraju postupka, isperite klip i špricu tekućom vodom.

  Kontraindikacije za primanje ACC

  Proizvođač upozorava da je acetilcistein zabranjen za uporabu u takvim slučajevima: u slučaju preosjetljivosti i individualne netolerancije osobe na sastojke preparata; s hemoptizom i plućnim krvarenjem; ako postoji čir na želucu.

  Primjena ACC u djetinjstvu može izazvati nuspojave u obliku:

  • za kratko vrijeme kako bi se smanjio tlak u posudama;
  • teška vrtoglavica;
  • pojavu stomatitisa;
  • crijevno oticanje;
  • manje krvarenje;
  • problemi koordinacije;
  • teški tinitus;
  • žgaravica i mučnina;
  • alergijske reakcije.

  Kada se dijete liječi ACC-om, mora se kontrolirati prohodnost bronhijalnog lumena. To je zato što je potrebno biti siguran da se koncentracija sputuma nije pojavila u lumenu. Da bi tretman bio sigurniji i učinkovitiji, stručnjaci savjetuju kombiniranje liječenja djeteta s ACC-om sa sredstvima koja imaju širi učinak na bronhije.

  S pažnjom je potrebno uzimati lijekove za osobe koje pate od akutnih poremećaja jetre, nadbubrežnih žlijezda ili bubrega ili bronhijalne astme.

  Praktično ne postoje informacije o tome kako droga utječe na fetus i trudnicu, pa je preporučljivo izbjegavati primjenu lijeka tijekom trudnoće i dojenja djeteta.

  Prekoračenje potrebne doze

  Predoziranje lijekom ACC može se dogoditi u nekoliko situacija. Možda korištenje dijete doze, koja je dizajnirana za odrasle.

  Upotreba lijeka u prekomjernoj količini bez posebnih uputa liječnika ili povećane koncentracije lijeka u tijelu, što može biti tijekom dugog trajanja terapije bez potrebnog praćenja stanja krvi, bubrega i parametara jetre.

  Na ovaj ili onaj način, vjerojatne reakcije djeteta na upute za uporabu ACC-a opisuju takve manifestacije kao što su osjećaj suhog usta, povraćanje, mučnina i smanjenje krvnog tlaka. Također postoji vjerojatnost alergijskog dermatitisa, koji je praćen svrabom kože i osipom, može se pojaviti bronhospazam.

  Posebne upute

  Izuzetno je nepoželjno koristiti istodobno antitusične lijekove i mukolitike ACC-a, jer se u ovom slučaju pojavljuje vjerojatnost sputuma u dišnim organima.

  U slučaju kada uzimate nitroglicerin, morate zapamtiti da ACC povećava svoj vazodilatacijski učinak.

  Prihvaćanje ACC-a nije kompatibilno s antibioticima tetraciklinskih skupina, polusintetskim penicilinima, cefalosporinima i aminoglikozidima. Stoga, tijekom kupnje propisanog antibiotika od strane liječnika, svakako provjerite kod ljekarne od farmaceuta iz koje skupine je ovaj antibiotik.

  Ako je on predstavnik gore navedenih skupina, onda mora proći najmanje dva sata između korištenja ACC-a i ovog lijeka, u kojem slučaju neće biti sukoba između lijekova.

  I također u vrijeme kupnje potrebno je obratiti pozornost na činjenicu da se na pakiranju može naznačiti da je proizvod namijenjen za pripremu vruće otopine. Ovi prašci se trebaju otopiti u vrućoj vodi.

  Potrebno je otopiti ASC u staklenom posuđu, ne dopustiti da lijek dođe u kontakt s metalom, za miješanje je prikladna mala porculanska žlica ili drveni štapić.

  Analogi ACC

  Acetilcistein ima mnogo analoga. U slučaju da se ACC propisan od strane liječnika ne može kupiti, može se zamijeniti takvim lijekovima:

  1. Acestad (u obliku šumećih tableta i tableta).
  2. Fluimucil (u obliku šumećih tableta, granula, inhalacija i otopine za injekciju).
  3. Acestin (u obliku otopine za inhalaciju, šumeće tablete, prašak za gnječenje napitka, prašak za pripremu injekcija).
  4. Acetilcistein Sedico (kao prašak za oralnu primjenu ili pripravu injekcija);
  5. Mukoneks (kao prašak za miješanje pića).

  Navedeni lijekovi imaju terapeutski učinak zbog glavnog aktivnog sastojka u njihovom sastavu - acetilcisteina. Određene razlike su u popisu dodatnih komponenti, kao i doza aktivne komponente.

  Također, nakon savjetovanja s liječnikom, ACC se može zamijeniti lijekom koji ima sličan farmakološki učinak, ali se proizvodi na temelju drugih aktivnih tvari. Na primjer, moguće je da takvi lijekovi:

  • Solvin, Bromheksin-Ferein, Bromheksin-akre (aktivni sastojak - Bromheksin).
  • Libeksin, Mukosol, Muko Bronkatar (aktivni sastojak - karbocistein).
  • Ambrol, Ambrobene, Lasolvan (aktivni sastojak je Ambroksol).

  Glavna prednost ACC-a za djecu je njegova sposobnost da se nosi s ostatkom kašlja, koji onesposobljava dijete i ne prolazi dugo vremena. Lijek u rijetkim slučajevima uzrokuje alergije i nuspojave, ima ugodnu aromu i okus, jer djeca to vole. Osim toga, on zaslužuje mnogo pozitivnih povratnih informacija od mama i liječnika.